ROG STRIX G16 2023 stuttering yapıyor

Evet dün ve bugün bi çok oyunda test ettim sorun artık görünmüyor. Eğer sorun tekrardan otaya çıkarsa tekrardan burayı güncelleyeceğim.
Asus rog strix g16 i7-13650hx rtx 4060 G614JV model laptop var bende de. Şöyle ki cihazı alalı üç ay oldu aldığım günden beri bu soruna çözüm arıyorum. Kaç kere temiz kurulum yaptım banamısın demedi. Servise de üç kere gönderdim her seferinde arıza yok vs. deniyor cihaz olduğu gibi tarafıma geri gönderiliyor. Ekran kartı ve windows olarak hangi sürümü kullanıyorsun? Senin yukarıda belirttiğim "Sadece NVDIA" ayarını ben de denemiştim stutturing azalıyordu fakat beş on saniyede bir kasmalar devam ediyordu. Dolayısı ile tam bir çözüm sağlamadı bana.

Hocam DDU ile kaldırmadan çözememiştim ben sorunu. Format çözmüyor olabilir. Dediğim gibi yaptıktan sonra (güvenli mod ile windowsu başlatıp DDU ile silmek) sıfırdan sürücüleri kurduğumda bir sorun yaşamadım. 1 Sene oldu yağ gibi performans olarak.

Hocam DDU ile kaldırmadan çözememiştim ben sorunu. Format çözmüyor olabilir. Dediğim gibi yaptıktan sonra (güvenli mod ile windowsu başlatıp DDU ile silmek) sıfırdan sürücüleri kurduğumda bir sorun yaşamadım. 1 Sene oldu yağ gibi performans olarak.
DDU ile ekran kartını silip ben de eski bir sürümü yüklemeyi deniyim o zaman. Sizdeki sürüm şu anda nedir? Birebir aynı cihaza sahibiz sendeki sürüm mantıken bende de stabil çalışır. Ek olarak windows sürümün nedir benimki W11 23H2. Bir diğer sorum Gysnc kapatıyorsun ama standard modda mı yoksa ultimate modda mı testleri gerçekleştiriyorsun? Şimdiden teşekkürler.

Ben G-sync'i kapatıyorum çoğu oyunda iyi çalışmıyor. Bu monitör G-sync için çok iyi değil. Armoury Crate'den daima Ultime modu seçiyorum. (Büyük güncelleme sonrası otomatik normal e dönüyor.) Normal modda her oyuna girişte 2-3 saniye ekran kartını değiştirmek için bekliyor ona ayar oluyorum ayrıca oyunlarda %15 performans farklı oluyor. O yüzden hep ultimate son derece akıcı performans sunuyor.)

Windows sürümüm en son, hiç bir windows sürümünde sıkıntı yaşamadım. MyAsus uygulaması üzerinden BIOS ve diğer sürücüleri, Armoury Crate üzerinden ise diğer tüm güncellemeleri yapıyorum. Hatta haftada bir kontrol ederim. Her şey en güncel şuan bende. (Windows+BIOS+Armoury Crate)

Ben G-sync'i kapatıyorum çoğu oyunda iyi çalışmıyor. Bu monitör G-sync için çok iyi değil. Armoury Crate'den daima Ultime modu seçiyorum. (Büyük güncelleme sonrası otomatik normal e dönüyor.) Normal modda her oyuna girişte 2-3 saniye ekran kartını değiştirmek için bekliyor ona ayar oluyorum ayrıca oyunlarda %15 performans farklı oluyor. O yüzden hep ultimate son derece akıcı performans sunuyor.)

Windows sürümüm en son, hiç bir windows sürümünde sıkıntı yaşamadım. MyAsus uygulaması üzerinden BIOS ve diğer sürücüleri, Armoury Crate üzerinden ise diğer tüm güncellemeleri yapıyorum. Hatta haftada bir kontrol ederim. Her şey en güncel şuan bende. (Windows+BIOS+Armoury Crate)
Nvdia APP, Intel support, MyAsus ve Windows'dan baktığımda ben de full güncel. Hani sen demişsin ya DDU ile ekran kartını silip eski sürüme geçtim bir de gsync kapadım yağ gibi akıyor diye. Buna istinaden sormuştum hala eski bir sürümü mü kullanıyorsun diye. Sanırım artık her şeyi güncele çekmişsin? Şu an mesela Rainbow Six Siege isimli oyunda gsync kapalı sabit 165 fps alabiliyorum normalde bu bile olmuyordu ani droplar yiyordum. Gsync bende de iyi çalışmıyor bunun farkındaydım. Ama ekrana baksan yine de tam anlamı ile akıcı diyemezsin. Micro Stuttering çok sinir bozucu bir şey. Hani böyle çok ultra iyi bir bilgisayardan geçip onla da kıyaslamıyorum. İki üç yıl önceye kadar monster abra serisinden rtx 1050ti ekran kartına sahip bir laptop kullanırdım. Cihazda windows kurulum sonrası yaptığım tek ayar oyunu rtx 1050ti ile çalıştıra ayarla olmuştu bir de 60hz monitor olduğu için 60fps'e sabitlemiştim yağ gibi akıyordu oynadığım oyunlar. Gel gör ki bu Asus Rog Strix G16'da cihazı alalı 3 ay oldu bu süre zarfında aldığım ilk hafta başlayarak üç kere servise gönderdim, yerli yabancı forumlara daldım yok yani çözüm bir türlü olmadı. Hani sizin yorumlar biraz ümitlendirmişti sen mesela eski bir sürüme geçtim yağ gibi akmaya başladı demişsin, bir diğer arkadaş "sadece NVDIA" seçtim düzeldi demiş gibi gibi. Bende hiçbiri beklenen akıcılığı sunamadı. Böyle bir mağduriyet varken de servisin ısrarla arıza yok diyip cihazı geri göndermesi ayrı bir sorun. Al iade ya da değişim kaliteni göster. Bir kullanıcı bu kadar yorulur mu arkadaş. Çıldırıyorum artık her günüm çözüm aramakla geçiyor..

Benim dediğim tam anlaşılamamış sanırım. Ekran kartı sürücüsü hatalı kurulduysa ya da o şekilde kurulu geldiyse sen güncelleyip en son sürüme yükseltsen bile o uyuşmazlık, hatalar devam ediyor. Silsen bile düzelmiyor. Hiç bir kalıntı kalmayacak şekilde silinmesi gerekiyor. Ben güvenli modda DDU ile kaldırıp sonra bilgisayarı yeniden başladıp en son güncel sürümü kurdum ve sorunum düzeldi. Yani eski bir ekran kartı sürümünü kurmadım. Sen bir dediğimi tam anlamıyla yapıp deneyebilirsen biraz daha netleşebilir.

Benim dediğim tam anlaşılamamış sanırım. Ekran kartı sürücüsü hatalı kurulduysa ya da o şekilde kurulu geldiyse sen güncelleyip en son sürüme yükseltsen bile o uyuşmazlık, hatalar devam ediyor. Silsen bile düzelmiyor. Hiç bir kalıntı kalmayacak şekilde silinmesi gerekiyor. Ben güvenli modda DDU ile kaldırıp sonra bilgisayarı yeniden başladıp en son güncel sürümü kurdum ve sorunum düzeldi. Yani eski bir ekran kartı sürümünü kurmadım. Sen bir dediğimi tam anlamıyla yapıp deneyebilirsen biraz daha netleşebilir.
Benim de anlatmak istediğim şey şu ben altı yere kere temiz kurulum yapmayı denedim bu cihaza. Format atıp temiz kurduğum ekran kartı, senin güvenli modda DDU ile silip tekrar kurmandan ne gibi bir farklılık yaratabilir ki? Günün sonunda sen de temiz kurulum yapmış oluyorsun kalıntısız ben de keza aynı şekilde. Servis cihazı %99.1 oranında sağlıklı olduğu çeşitli FunMark ısı testlerinden vs. başarı ile geçtiğini iddia ediyor. Ek olarak bu sefer God of War testi de yapmış yağ gibi akıyor diyor. Hani şimdi rainbow six siege kaynaklı bir oyun desem sırf bu pc için farklı farklı oyunlar aldım test etmek için şimdi battlefield1 ve dead by daylight'ı da indireceğim hiçbir fark olmayacağından eminim. Çünkü farklı hiçbir işlem yapılmıyor cihaza. Her seferinde klasik temiz kurulum yapıp test deniyorum. Hani şu değişti, şöyle eksik bir güncelleme vs. tespit edildi düzelttik deseler mantıken değişim beklenir. Hal böyle iken kendi kendime bir şeyler denemekten başka çarem kalmıyor.

Vallaha hocam ben kendi tecrübemi yazdım. Format attıktan sonra bende düzelmemişti. DDU ile silmeyi önermişler yabancı forumda yaptım düzeldi. Ben bana olanı yazıyorum.

Vallaha hocam ben kendi tecrübemi yazdım. Format attıktan sonra bende düzelmemişti. DDU ile silmeyi önermişler yabancı forumda yaptım düzeldi. Ben bana olanı yazıyorum.
Yeni yıla mutlu bir şekilde girebilmek umuduyla söylediğin yöntemi denemek istedim. Güvenli modda DDU ile ekran kartını sildim yeniden yükledim. Hiçbir fark olmadı. Benim de sınavım bu pc imiş. Esasında Asus'a dair artık beni şaşırtan şey çözüm bulabilen kişilerin olması. O kadar çok yerli yabancı forumlarda geziyorum ki Rog Strix serisinde kaynıyor stuttering problemi. Çoğu da çözümsüz bekliyor öyle. Yine de senin adına sevindim tabi. İyi seneler bu arada.

Şu teknolojiden yana bir şansımız gülmedi:)
Şimdi de stuttering sorunu:(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selamlar, laptopu biraz inceledim.

Sizin şuan RTX 4050 6GB Mobile Ekran Kartınız var, 8GB DDR5-4800 SO-DIMM x 2 - 2x8 yani 16GB Fiziksel boyutlu RAM kullanıyorsunuz işlemciniz 4800MT/s JEDEC olarak çalışıyor bu güzel, şimdi DROP ve SHUTTER olayı şuan tamamen sizin VRAM / RAM boyutlarına bağlıdır.

Burada siz bu boyutları ne kadar geçiyorsunuz ve sistem tarafından PAGEFILE olarak tampon bellek talep ediliyor mu?

Görev Yöneticisi > Performans > GPU / RAM - Hocam karıştırmayın hem GPU bölümünün görselinin komplesini hemde RAM bölümünün görselinin hepsini gönderin oyun açıkken, analiz yapalım ne eksik ve neden bu olay oluyor.

Dosya Ekleri

• 1735716886561.png
    1735716886561.png
    5,7 KB · Görüntüleme: 24
  • 1735716898168.png
    1735716898168.png
    162,4 KB · Görüntüleme: 26

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı