Çözüldü Rootlu S7 Edge'de NFC ile ödeme nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Selamlar,
Telefonum yurtdışından gelen ve IMEI atılmış bir Samsung S7 Edge. Hatta birkaç hafta önce bazı sorunlar yaşadığım için buradaki arkadaşların yardımıyla stock ROM attım ve Magisk'i de tam kurdum. Şu an her şey sorunsuz çalışıyor.

Şimdi benim isteğim NFC ile ödeme yapabilmek. Ancak NFC özelliği açık olmasına rağmen Maximum Mobil uygulamasında mobil temassız işaretini göremiyorum. Mesela şu videolarda anlatılanları yaptım ama o kartın üzerindeki o işaret bir türlü çıkmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aşağıya ekran görüntülerini ekliyorum.

NFC özelliği açık :
NFC.jpg

Dokun ve Öde kısmında Maximum Mobil seçili :

Screenshot_20220826-175149_Settings.jpg

Ama Maximum Mobil uygulamasına girince kredi kartında da bankamatik kartında da o işaret yok :

Maximum.jpg

Bankamatik.jpg

Yukarıda linkini verdiğim videonun birinde bir vatandaş da o işaretin çıkmadığını belirten bir yorum atmış. Kanal sahibi de "rootlu ise çıkmaz" diye cevap vermiş :

YT.png

Bu doğru mudur? Rootlu telefonlarda NFC ile ödeme yapılamıyor mu? Yapabilme şansımız varsa nasıl yapabiliriz? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Çözüm
Hocam çözdünüz mü?
Evet çözmüştüm zamanında hocam. Gerçi şimdi o telefonu kullanmıyorum 1.5 yıl önce A34 aldım, onu kullanıyorum.
Magisk'ten rootu, Maximum Mobil veya işte diğer banka uygulamaları için gizleyince NFC ile ödeme yapılabiliyordu sorunsuz bir şekilde.
Hay arkadaş adam diyecek ki "birader sen niye bu telefonla uğraşıp duruyorsun" :D
Neyse her şey için teşekkür ederim hocam. Müsait bir zamanımda patchlerle ilgili başka bir konu daha açıp sorarım. Belki bilen arkadaşlar vardır.
Samsung cihazlar da IMEI numaraları sertifika içindedir yazılım sonrası bu zarar görüyor. Sertifika yamalamak diğer adıyla patchleri onarmak gerekiyor. Bu işlem ücretli toollar ile yapılıyor.

Samsung cihazlar da IMEI numaraları sertifika içindedir yazılım sonrası bu zarar görüyor. Sertifika yamalamak diğer adıyla patchleri onarmak gerekiyor. Bu işlem ücretli toollar ile yapılıyor.
Aynen hocam ben de birkaç saattir ona bakıyorum. Dediğiniz gibi ücretli ürünler lazımmış. Yeni yeni öğreniyorum bu meseleleri. Neyse ki adam tanıdık da öncekinde para almamıştı. Şimdi isteyebilir tabii. Babasının hayrına yapacak değil ya :D

Ya aslında ben öyle çok uçuk kaçık bir kullanıcı değilim. Oyun bile oynamam. Benim isteğim telefonun işime yarayan bütün özelliklerinden faydalanmak. Ama rootlu olunca NFC ile ödeme yapılamıyordu veya bazı uygulamalar açılmıyordu. Magiskten onu gizleyeyim derken telefon cortladı. Sonra da stock ROM atınca patchler gitti işte. Neyse yarın götüreyim de adam halletsin.

Hocam bu arada stock ROM attığım için root da gitti. Gitsin benim için önemli değil de telefona sonradan IMEI çakıldığı için sorun çıkar mı ileride? Yani şu durumda benim bu telefonlu rootlu kullanmam mı daha iyi olur rootsuz kullanmam mı?

Buluruz bir çare. İşlem yapacak kişinin varsa elinde EFT Pro tool ile işlemi yapmasını rica edin. Root için magisk değil EFTSu kullansın.
Tamamdır hocam sağ olun. Adama telefonda istediğim işlevleri belirteceğim.

Buluruz bir çare. İşlem yapacak kişinin varsa elinde EFT Pro tool ile işlemi yapmasını rica edin. Root için magisk değil EFTSu kullansın.
Hocam adam dün telefonu halletti. Adama istediklerimi söyledim ama çok yoğun olduğu için sadece patchleri yüklemiş, su an sim kartı sorunu yok. RootChecker'dan kontrol ettiğimde rootlu görünüyor :
Screenshot_20220828-180923_Root Checker Basic.jpg

Yalnız şöyle bir şey var: Magisk yüklü değildi. Adama "Magiskten gizlemeyi gösterebilir misin?" diye sordum. Çok yoğun olduğu için şu an onunla uğraşamayacağını söyledi. Magiskin 21. versiyonunu apk olarak indirip modüller kısmından gereken ayarlamaları yapmamı söyledi. Magiski apk olarak indirip kurdum da takdir edersiniz ki TWRP'den flashlanmayan Magisk tam kurulmuyor. Görüldüğü üzere Magisk kurulu değil :

Screenshot_20220828-180737.jpg

Şu an telefonda TWRP yok. Kurarım kurmasına da bu sefer yine patch sorunu yaşarım diye korkuyorum. TWRP kurulumlarında bir noktada hard reset gerekiyor sanırım. Benim telefona hard reset atınca da patchler gidiyor. Sizce ne yapmalıyım?

Bu arada önceden sorunsuz olan ama şu an can sıkan ufak bir şey daha var. Telefona karanlık tema indirdim. Bütün uygulamaları da karanlık modda kullanıyorum. Ama ilk açılışta aydınlık olarak açılıyorlar. Play Store, Slack, Whatsapp vs
Ekran görüntülerini ekliyorum.
Screenshot_20220828-000751_WhatsApp.jpg
Screenshot_20220828-000755_Slack.jpg

Screenshot_20220828-000805_Donanm Haber.jpg

Screenshot_20220828-000833_Google Play Store.jpg

Bu uygulamaların hepsi normalde karanlık modda. Açınca da karanlık modda çalışıyorlar da ilk açılışta böyle beyaz çıkınca gece karanlıktayken falan gözümü yoruyor.

Son düzenleme:
TWRP normal şartlarda sıfırlama istemiyor kurulum için ancak TWRP üzerinden kurabileceğiniz herhangi bir kurulum yapınca sıfırlama isteyebilir bu da patch silinmesine neden olabilir? Magisk'in farklı sürümlerini APK olarak kurarak deneyebilirsin. Karanlık mod bu işlemler öncesi sorunsuz çalışıyor muydu?

TWRP normal şartlarda sıfırlama istemiyor kurulum için ancak TWRP üzerinden kurabileceğiniz herhangi bir kurulum yapınca sıfırlama isteyebilir bu da patch silinmesine neden olabilir? Magisk'in farklı sürümlerini APK olarak kurarak deneyebilirsin. Karanlık mod bu işlemler öncesi sorunsuz çalışıyor muydu?
Evet karanlık mod sorunsuz çalışıyordu. İlk açılışlarda da karanlık olarak açılıyordu yani.
Magiski apk olarak kurup da gizleyebilme gibi bir seçeneğim var mı ki? Benim bildiğim Magiski tam anlamıyla kurabilmek için TWRP'den flashlamak gerekiyor. Eğer TWRP'yi kurunca patch sorunu yaşamayacaksam TWRP'yi kurarım, sorun değil.

Telefonun boot dosyasını magisk ile yamalayıp TWRP olmadan da root yapılıyor. Farklı magisk sürümleri kurarak deneyin.
Hocam siz bu mesajı yazmadan önce ben TWRP'yi kurdum. Dediğiniz gibi herhangi bir sorun çıkmadı. Magiski de kaldırdım. Sonra TWRP mode'a girip Magiski flashladım ve kurdum. Şimdi Samsung ekranında kaldı açılmıyor. Bu ekrandan nasıl çıkabilirim?

Telefonun boot dosyasını magisk ile yamalayıp TWRP olmadan da root yapılıyor. Farklı magisk sürümleri kurarak deneyin.
Hocam yarım saattir uğraşıyorum. Telefon kendine kendine kapanıp açılıyor. Ama tam açılmıyor yani. Samsung ekranındayken kapanıyor. Sonra açılıyor, yine Samsung ekranında kapanıyor. Kısır döngüye girdi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı