RTE'nin faizleri düşürmemiz lazım açıklamasından sonra TL'de olan değer kaybı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence fabrikalar inşa edilmeli işsizler oraya alınmalı. İşsizlik düşer üretim artar dışa bağımlılık azalır.Ama yooook oy için trilyonler boşa harcanacak.
Fabrikalar her şeyi karşılamıyor, bu ülkeye silikon vadileri lazım. Eğer bir insan bütün hayatını eğitime verip fabrikada çalışacaksa bunların hiçbir anlamı yok. Küçümsemede yok bu arada.
 
O makamda Özgür Demirtaş gibi nice adamlar vardır emin ol. Önemli olan makama geldikten sonra iş yapabilmek. Dışarıdan olayları çözmek basit. Makamda bozuluyor çoğu.
İzin vermiyorlar ki iş yapsınlar. Naci Ağbal geldiği zaman, çok iyi kararlar vermişti. Faizi yükseltti diye görevinden alındı.

İzin verilse, çok şey yapılacak.
 
Arttırmak, düşürmek, baskılamak vesaire sadece doların 9TL, 10TL olmasını geciktirir. Üretmediğimiz sürece yapabileceğimiz tek şey TL'nin değer kaybını ertelemek olur.
 
Mansur dedem geçse o koltuğa sence bunlar olur mu?
Ben Mansur Yavaş'ın yönetebileceğinden emin değilim. Buna kendisi de inanmıyor bence.

Kendisi Belediye Başkanı. Belediye Başkanlığından, Cumhurbaşkanlığına geçişi çok zor olur, yapamaz bence.
 
İzin vermiyorlar ki iş yapsınlar. Naci Ağbal geldiği zaman, çok iyi kararlar vermişti. Faizi yükseltti diye görevinden alındı.

İzin verilse, çok şey yapılacak.
Dediğim o zaten. Dışarıdan herkes ekonomiyi düzeltir. Koltuğa oturtturulduktan sonra ya önünü kesiyorlar ya sen kendini bozuyorsun.
 
Bu ifadeyi biraz abartılı buldum yalnız.
IMG_20210531_201234.jpg
 
O makamda özgür demirtaş gibi nice adamlar vardır emin ol. Önemli olan makama geldikten sonra iş yapabilmek. Dışarıdan olayları çözmek basit. Makamda bozuluyor çoğu.

Partili birisi gelirse zaten yapamaz bir şey. Özgür Demirtaş gibi tarafsız insanlar geçecek ki başka bir hükümet geldiğinde onlara baştan yap olmasın. Ama yok ver bir gecede değişiklik kararını mahvet ülkeyi.
 
Olay merkez bankası değil ki, nitelikli adamları atıp her dediğine "he" diyecek kişiyi koyan. Karşıt görüş çoğu zaman bir şeyi daha iyi yapmak için ortaya atılır yönetimlerde, örneğin Avrupa ülkelerindeki koalisyon sistemleri.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı