RTX 2060 mı RX 5600 XT mi?

@Tuna0zkan @Efe10 %40 yükte 40-45 derece seviyelerinde yalnız. Normal yükte (%98-99) kasanın hava sirkülasyonuna ve odanın sıcaklığına göre 70 üzerine çok kolay çıkabilir, sirkülasyon kötüyse 80'i görebilir. Reddit'te bazı kullanıcılar kendileri bu ortalamaları vermiş.

Ben de onu düşünüyorum bir süredir. Aynı kart (markası da galax) bir videoda 80 dereceye kadar çıkıyor.
Teknobiyotik P2 veya Teknobiyotik P2.5'in YouTube'da inceleme videoları var, o sistemlerde de Galax RTX 2060 kullanılmış. Oyun testlerinde ekran kartı sıcaklığı da yazıyor, bakmanızı tavsiye ederim.

Videolarda açıklamada hangi oyunun hangi dakikada olduğu yazıyor, açıklamaya bakabilirsiniz.

Teknobiyotik P2 Oyun testleri
Teknobiyotik P2.5 Oyun testleri
Teknobiyotik P2 veya Teknobiyotik P2.5'in YouTube'da inceleme videoları var, o sistemlerde de Galax RTX 2060 kullanılmış. Oyun testlerinde ekran kartı sıcaklığı da yazıyor, bakmanızı tavsiye ederim.

Videolarda açıklamada hangi oyunun hangi dakikada olduğu yazıyor, açıklamaya bakabilirsiniz.

Teknobiyotik P2 Oyun testleri
Teknobiyotik P2.5 Oyun testleri
Bu videolarda kart 72 dereceyi falan görüyor.

Bu iki videoda aynı şekilde 70-80 derece arasında oynuyor sıcaklık.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıcaklığın 70-80 derece civarında olması kart için normal değil mi?

Öncelikle biliyorum ki forumda birçok aynı başlık var fakat yeni güncellemeden dolayı dengelerin değişebileceğini düşündüğüm için yeni bir konu açmaya karar verdim. Okuduğum kadarıyla RTX 2060 ekran kartı DLSS 2.0 teknolojisi ile performans artışı yaşamış, aynı şekilde RX 5600 XT de son BIOS güncellemesiyle (14 GBS çıkaran) performansı artışı yaşamış. İnternette testlere bakınca her test birbirinden farklı performans veriyor. Son güncellemelerle hangisini alırsam daha fazla verim alırım?
Benzer bir konu açmıştım. Son mesajda da göreceğiniz üzere indirimden RTX 2060 aldık. Sizde de 2060 öneririm.

Bu arada 5600XT zaten ilk çıktığı dönemde 1660Ti rakibi gibi bir karttı. Sonra bahsettiğiniz güncellemeler ile RTX 2060 rakibi haline geldi. O yüzden o konuda bir artısı olduğunu sanmıyorum. Geleceğe yönelik olarak DLSS 2.0 bence daha mantıklıydı.

Benzer bir konu açmıştım. Son mesajda da göreceğiniz üzere indirimden RTX 2060 aldık. Sizde de 2060 öneririm.

Bu arada 5600XT zaten ilk çıktığı dönemde 1660Ti rakibi gibi bir karttı. Sonra bahsettiğiniz güncellemeler ile RTX 2060 rakibi haline geldi. O yüzden o konuda bir artısı olduğunu sanmıyorum. Geleceğe yönelik olarak DLSS 2.0 bence daha mantıklıydı.

Hangi markayı tercih etmiştiniz ve memnun musunuz?

RX5600 XT'ye sahibim. Tam 1.5 aydır hiçbir sorunla karşılaşmadım. NVIDIA henüz bırakın RTX 2070I falan 2060'ta bile ısı sorunları yaşıyor. Ama yine de RTX olsun diyorsanız alın karar sizin :)

RX5600 XT'ye sahibim. Tam 1.5 aydır hiçbir sorunla karşılaşmadım. NVIDIA henüz bırakın RTX 2070I falan 2060'ta bile ısı sorunları yaşıyor. Ama yine de RTX olsun diyorsanız alın karar sizin :)
RTX 2060'da bile ısı sorunları yaşıyor derken?

Her model için değişir bu. Mesela Gigabyte'ın ucuz fiyatlı RTX 2060'ı ile Asus ROG Strix RTX 2060 sıcaklıklarına bak, aradaki farkı anlayacaksın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı