aozanyay
Decapat
Daha fazla
- RAM
- GSKILL RipjawsV 2x8 GB 3200 mhz CL 16
- SSD veya HDD modeli
- Kingston A2000 500GB
- Ekran kartı
- ASUS RTX 2060 6 GB
- Anakart
- Aorus B450 Elite
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 3600
Çok uzun süredir bilgisayarım mavi ekran alıyor. O kadar çok alıyorum ki bilgisayar kullanmamı engelliyor. Bunun için kendimce bazı yöntemler bularak (arkada oyun açarak) çözüm buldum. Fakat nadiren de olsa arkada oyun açıkken de mavi ekran yediğim oluyor. Artık kalıcı çözüm bulmak istiyorum. Daha önceden forumda sağ olsun @Enes3078 ile epey uğraştık fakat çözüme ulaşamadık (RTX 2060 sistemde KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatası).
Ayrıca USB bellek taktığım zaman klavye çalışmıyor. Klavyeyi de usb dongle ile kullanıyorum. Bazen video vs. izlediğimde anlık ses kasması, cızırdaması oluyor. Edge kullanıyorum bazen sekme çökebiliyor. Oyun oynarken bir sıkıntı yaşamıyorum. İşlemciyi stres testine soktuğumda da mavi ekran almadım.
Sistemde aldığım bazı hata kodları bunlar:
Ayrıca USB bellek taktığım zaman klavye çalışmıyor. Klavyeyi de usb dongle ile kullanıyorum. Bazen video vs. izlediğimde anlık ses kasması, cızırdaması oluyor. Edge kullanıyorum bazen sekme çökebiliyor. Oyun oynarken bir sıkıntı yaşamıyorum. İşlemciyi stres testine soktuğumda da mavi ekran almadım.
Sistemde aldığım bazı hata kodları bunlar:
- DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
- IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (en sık olan)
- IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe (en sık olan)
- KERNEL_AUTO_BOOST_INVALID_LOCK_RELEASE (nadir)
- IMAGE_NAME: win32kbase.sys (bazen)
- DPC_WATCHDOG_VIOLATION
- PROCESS_NAME: Spotify.exe
- IMAGE_NAME: tpm.sys
- KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION
- PROCESS_NAME: GalaxyClient.e
- KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
Microsoft OneDrive
1drv.ms
Microsoft OneDrive
Son düzenleme: