RTX 2060 sistemde IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası

İşletim sistemi
Windows 11

aozanyay

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSKILL RipjawsV 2x8 GB 3200 mhz CL 16
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000 500GB
Ekran kartı
ASUS RTX 2060 6 GB
Anakart
Aorus B450 Elite
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Çok uzun süredir bilgisayarım mavi ekran alıyor. O kadar çok alıyorum ki bilgisayar kullanmamı engelliyor. Bunun için kendimce bazı yöntemler bularak (arkada oyun açarak) çözüm buldum. Fakat nadiren de olsa arkada oyun açıkken de mavi ekran yediğim oluyor. Artık kalıcı çözüm bulmak istiyorum. Daha önceden forumda sağ olsun @Enes3078 ile epey uğraştık fakat çözüme ulaşamadık (RTX 2060 sistemde KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatası).

Ayrıca USB bellek taktığım zaman klavye çalışmıyor. Klavyeyi de usb dongle ile kullanıyorum. Bazen video vs. izlediğimde anlık ses kasması, cızırdaması oluyor. Edge kullanıyorum bazen sekme çökebiliyor. Oyun oynarken bir sıkıntı yaşamıyorum. İşlemciyi stres testine soktuğumda da mavi ekran almadım.

Sistemde aldığım bazı hata kodları bunlar:
  1. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

2. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (en sık olan)

3. IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe (en sık olan)
  4. KERNEL_AUTO_BOOST_INVALID_LOCK_RELEASE (nadir)

5. IMAGE_NAME: win32kbase.sys (bazen)

6. DPC_WATCHDOG_VIOLATION

7. PROCESS_NAME: Spotify.exe

8. IMAGE_NAME: tpm.sys

9. KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION

10. PROCESS_NAME: GalaxyClient.e

11. KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
Driverlarım güncel. Ram'lerimi ve SSD'yi geçen sene servise yolladım yenisini aldım. BIOS son sürüm değil fakat güncele yakın.

Son düzenleme:
Aklıma gelen tek şey RAM portunun temazsızlık yaptığı RAM portunu kontrol edin.

1 tane RAM'i çıkarıp deneyin bakalım sorunlu RAM'i bulabilecek miyiz?

Aklıma gelen tek şey RAM portunun temazsızlık yaptığı RAM portunu kontrol edin.

1 tane RAM'i çıkarıp deneyin bakalım sorunlu RAM'i bulabilecek miyiz?
Hocam denedim fakat yine aynı. Ses kasması nedeniyle ben sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum. Bunu yazılımla tespit etmenin bir yolu var mı?

@claus hocam sizce sorun SSD'de mi?

Dosya Ekleri

• as-ssd-bench KINGSTON SNVS500 29.09.2023 20-54-40.png
    as-ssd-bench KINGSTON SNVS500 29.09.2023 20-54-40.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Bence anakart ile ilgili bir problem var. Anakartı yollar mısın kontrol etsinler veya değişsinler.
Garanti süresi doldu maalesef. Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Garantisi bittikten sonra ücreti karşılığında servise yollarlar mı acaba? Gerçekten eminseniz anakartı çıkarıp götüreyim.

Selamlar hocam, sorunu çözebildiniz mi acaba?
Hayır hocam. USB taktığımda klavye çalışmama sorunu düzeldi fakat mavi ekranlar hala devam ediyor. Son dmp'ler bunlar:

Garanti süresi doldu maalesef. Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Garantisi bittikten sonra ücreti karşılığında servise yollarlar mı acaba? Gerçekten eminseniz anakartı çıkarıp götüreyim.

Hayır hocam. USB taktığımda klavye çalışmama sorunu düzeldi fakat mavi ekranlar hala devam ediyor. Son dmp'ler bunlar:

Selamlar hocam,

Yazdığınız mavi ekran kodlarının neredeyse hepsini ben de alıyordum. Birkaç teknik servis gezmemin sonucunda anakart ve işlemcinin arızalı olduğu saptandı. Belki yardımcı olur size de

Selamlar hocam,

Yazdığınız mavi ekran kodlarının neredeyse hepsini ben de alıyordum. Birkaç teknik servis gezmemin sonucunda anakart ve işlemcinin arızalı olduğu saptandı. Belki yardımcı olur size de
Hocam sizin bilgisayarınız hiç açılmıyor muydu? Benimki açılıyor uzun süre oyun vs. oynayabiliyorum. Hatta bazen oyun alt tab'dayken de tarayıcıda gezinebiliyorum. Fakat oyunu kapatınca 3 5 dk içerisinde mavi ekran alıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı