Bu arada görüntü ayarları kısmında sen de neden "Çok izlekli görselleştirme" kısmı yok ? Bundan dolayı olabilir. BIOS üzerinden SMT kapalı sanırım. Ya da Windows CMD üzerinden komutlar girerek mi kapattın naptın ?
Bu arada görüntü ayarları kısmında sen de neden "çok izlekli görselleştirme" kısmı yok? Bundan dolayı olabilir. BIOS üzerinden SMT kapalı sanırım. Ya da Windows CMD üzerinden komutlar girerek mi kapattın ne yaptın?
BIOS'dan herhangi bir şeyle oynamadım sadece W11'e yükseltirken TPM ayarı açmıştım ki zaten şu an Windows 10 dayım bir de RAM'ların MHz ayarını değiştim.
İlk etapta CPB (turbo hızı) açık mı bakman lazım, olmuyorsa sonrasında temiz Windows, sürücü ıvır zıvır kurup tertemiz sistemde yalnızca Valorant oynanmalı. Son çare de işlemciyi adam akıllı bir modelle değiştirmek veya RAM'lere sağlam bir OC yapmak olur.
Bu arada görüntü ayarları kısmında sen de neden "Çok izlekli görselleştirme" kısmı yok ? Bundan dolayı olabilir. BIOS üzerinden SMT kapalı sanırım. Ya da Windows CMD üzerinden komutlar girerek mi kapattın naptın ?
BIOS'dan herhangi bir şeyle oynamadım sadece W11'e yükseltirken TPM ayarı açmıştım ki zaten şu an Windows 10 dayım bir de RAM'ların MHz ayarını değiştim.
Yani yanlış mı biliyorum diğer arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsin. Ama benim bildiğim Valorant grafik ayarlarında çoklu işlemci için bir ayar olması gerek. Sen de bu ayar yok gibi.
İlk etapta CPB (Turbo hızı) açık mı bakman lazım, olmuyorsa sonrasında temiz Windows, sürücü ıvır zıvır kurup tertemiz sistemde yalnızca Valorant oynanmalı. Son çare de işlemciyi adamakıllı bir modelle değiştirmek veya RAM'lere sağlam bir OC yapmak olur.