RTX 2060 sistemde Valorant düşük FPS veriyor

talhacelik

Hectopat
Daha fazla  
RAM
XPG 8X2 16GB 3000MHZ
Ekran kartı
ZOTAC RTX 2060
Anakart
MSİ B450M-A PRO MAX
İşlemci
AMD RYZEN R5 3500
Arkadaşlar bu sistemle bu FPS gerçekten çok absürt bana göre.

1641671965240.png

1641671972298.png

1641671980760.png

Bu arada görüntü ayarları kısmında sen de neden "Çok izlekli görselleştirme" kısmı yok ? Bundan dolayı olabilir. BIOS üzerinden SMT kapalı sanırım. Ya da Windows CMD üzerinden komutlar girerek mi kapattın naptın ?

Bu arada görüntü ayarları kısmında sen de neden "çok izlekli görselleştirme" kısmı yok? Bundan dolayı olabilir. BIOS üzerinden SMT kapalı sanırım. Ya da Windows CMD üzerinden komutlar girerek mi kapattın ne yaptın?

BIOS'dan herhangi bir şeyle oynamadım sadece W11'e yükseltirken TPM ayarı açmıştım ki zaten şu an Windows 10 dayım bir de RAM'ların MHz ayarını değiştim.

Maksimum 3 -4 FPS oynuyor.

İlk etapta CPB (turbo hızı) açık mı bakman lazım, olmuyorsa sonrasında temiz Windows, sürücü ıvır zıvır kurup tertemiz sistemde yalnızca Valorant oynanmalı. Son çare de işlemciyi adam akıllı bir modelle değiştirmek veya RAM'lere sağlam bir OC yapmak olur.

Bu arada görüntü ayarları kısmında sen de neden "Çok izlekli görselleştirme" kısmı yok ? Bundan dolayı olabilir. BIOS üzerinden SMT kapalı sanırım. Ya da Windows CMD üzerinden komutlar girerek mi kapattın naptın ?

İşlemcinin kendisinde SMT yok. 6/6.

BIOS'dan herhangi bir şeyle oynamadım sadece W11'e yükseltirken TPM ayarı açmıştım ki zaten şu an Windows 10 dayım bir de RAM'ların MHz ayarını değiştim.

Yani yanlış mı biliyorum diğer arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsin. Ama benim bildiğim Valorant grafik ayarlarında çoklu işlemci için bir ayar olması gerek. Sen de bu ayar yok gibi.

Tamamdır teşekkür ederim.

İlk etapta CPB (Turbo hızı) açık mı bakman lazım, olmuyorsa sonrasında temiz Windows, sürücü ıvır zıvır kurup tertemiz sistemde yalnızca Valorant oynanmalı. Son çare de işlemciyi adamakıllı bir modelle değiştirmek veya RAM'lere sağlam bir OC yapmak olur.

Turbo hızına nasıl bakabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı