RTX 2060 sistemi nasıl 9999TL'ye satıyorlar?

Açıkçası bende katılıyorum. Aynı firmanın bir sistemine sahibim, bütçe düşüklüğü nedeniyle aldım, eski nesil olduğu gibi problemleri bilerek. Çok da kötü olmadığını söyleyebilirim, içindeki parçalar sıfır gibi duruyor fakat bu konuda bir şey diyemem. 8 bin TL'ye satın aldım, fiyatına göre aşağı yukarı iyi gibi duruyor, sistem özelliklerini merak ederseniz söyleyebilirim.
Bana inanılmaz tozlu 10 yıl kullanılmış bir ekran kartı ve isopropil alkol ver. Sıfır gibi gözükmesi 2 saatimi alır.

Bana inanılmaz tozlu 10 yıl kullanılmış bir ekran kartı ve isopropil alkol ver. Sıfır gibi gözükmesi 2 saatimi alır.

Bir şey diyemem demiştim hocam, içerisindeki SSD bana direkt sıfır kullanım saatinde olarak geldi, bunun haricindeki parçalar için bir şey diyemem ki sistem zaten DDR3.

Açıkçası ben de katılıyorum. Aynı firmanın bir sistemine sahibim, bütçe düşüklüğü nedeniyle aldım, eski nesil olduğu gibi problemleri bilerek. Çok da kötü olmadığını söyleyebilirim, içindeki parçalar sıfır gibi duruyor fakat bu konuda bir şey diyemem. 8 bin TL'ye satın aldım, fiyatına göre aşağı yukarı iyi gibi duruyor, sistem özelliklerini merak ederseniz söyleyebilirim.

Tam olarak ne zaman aldınız ve sistem özellikleri nedir?

Tam olarak ne zaman aldınız ve sistem özellikleri nedir?

Izoly H61 anakart
Intel i5 3470
16 GB DDR3 1600 MHz RAM
512 GB NVMe M.2 SSD(1100 MB/s yazma 1700 MB/s okuma)
RX 580 8 GB
650 watt 80+ Bronze Izoly Power Supply(kalitesinden şüpheliyim açıkçası, bunun belirtilmesi gerekirdi.)

Sistemi 2 hafta önce satın aldım, herhangi bir problem olmadan elime ulaştı. Ekran kartı demonte geliyor, sadece onu takıyorsunuz. Bunların haricinde tak çalıştır geliyor ve kurdukları Windows lisanslı, Retail key bulunuyor içerisinde.

Açıkçası bende katılıyorum. Aynı firmanın bir sistemine sahibim, bütçe düşüklüğü nedeniyle aldım, eski nesil olduğu gibi problemleri bilerek. Çok da kötü olmadığını söyleyebilirim, içindeki parçalar sıfır gibi duruyor fakat bu konuda bir şey diyemem. 8 bin TL'ye satın aldım, fiyatına göre aşağı yukarı iyi gibi duruyor, sistem özelliklerini merak ederseniz söyleyebilirim.

Sorun aslında şu; 200TL'ye satılan işlemci, 300TL anakart, 200TL RAM, 200 liralık dandik PSU koyuyorlar, 400 lira bile etmeyecek ekran kartını da yerleştiriyorlar ve bunu 8000TL'ye satıyorlar. Aynı parçaları kendin toplarsan hem daha kaliteli toplamış olursun hem de 8000TL yerine en fazla 2500TL vermiş olursun. Fiyatları rastgele yazdım fakat az çok bu şekilde sistem.

Sorun aslında şu; 200TL'ye satılan işlemci, 300TL anakart, 200TL RAM, 200 liralık dandik PSU koyuyorlar, 400 lira bile etmeyecek ekran kartını da yerleştiriyorlar ve bunu 8000TL'ye satıyorlar. Aynı parçaları kendin toplarsan hem daha kaliteli toplamış olursun hem de 8000TL yerine en fazla 2500TL vermiş olursun. Fiyatları rastgele yazdım fakat az çok bu şekilde sistem.

Hocam kabaca bir hesapla H61 anakart 1000 TL, i5 3470 800-1000 TL, 512 GB NVMe M.2 SSD 750-1000 TL, DDR3 1600 MHz 8x2 RAM 800 TL, PSU 1000 TL,(tahmini ve benzer ürünlerden örnek) ekran kartı 3500 TL,(sıfır, sıcaklıklardan fark ediliyor, tam yükte 65 derece.) Kasa 1000-1500 TL, soğutucu ve fanları saymıyorum fakat benim fiyatlandırmama göre aşağı yukarı böyledir muhtemelen. Parçaların çoğu ikinci el gibi değil ve kullanılmış olduklarını sanmıyorum, hiçbir dezenformasyon yok ve sağlam parçalar. Tek problem eski nesil işlemci.

Hocam kabaca bir hesapla H61 anakart 1000 TL, i5 3470 800-1000 TL, 512 GB NVMe M.2 SSD 750-1000 TL, DDR3 1600 MHz 8x2 RAM 800 TL, PSU 1000 TL,(tahmini ve benzer ürünlerden örnek) ekran kartı 3500 TL,(sıfır, sıcaklıklardan fark ediliyor, tam yükte 65 derece.) Kasa 1000-1500 TL, soğutucu ve fanları saymıyorum fakat benim fiyatlandırmama göre aşağı yukarı böyledir muhtemelen. Parçaların çoğu ikinci el gibi değil ve kullanılmış olduklarını sanmıyorum, hiçbir dezenformasyon yok ve sağlam parçalar. Tek problem eski nesil işlemci.

İşlemci
Anakart (Çok bakamadım ama daha ucuzu bulunur, pazarlık yapılır)
RAM (Daha ucuzu bulunur 2x yaparsan en fazla 800TL dediğin gibi)
PSU (Daha ucuza bulunur ve ayrıca attığım PSU, sistem içerisinde satılan PSU'dan çok çok çok daha iyi)
Ekran kartı (Al sat yapan birisinin linkini koydum direkt, daha ucuza bulunur)
Kasa ve soğucuya bakmaya bile gerek yok zaten sizin aldığınız kasa ve soğutucular 400-500TL etmeyen kötü mallar.

2. el olduğunu düşünmüyorum diyorsun fakat bu parçaların sıfırı yıllar önce piyasadan kalktı 2. el olmamasının imkanı yok. i5 3470 işlemci 2012 yılında piyasaya sürülmüş bir işlemci, sıfırını bulana helal olsun.

Kabaca pazarlıksız ve araştırmadan koyulan parçaların fiyatı yine de 4500TL'yi bulmuyor.

İşlemci
Anakart (çok bakamadım ama daha ucuzu bulunur, pazarlık yapılır)
RAM (daha ucuzu bulunur 2X yaparsan en fazla 800TL dediğin gibi)
PSU (daha ucuza bulunur ve ayrıca attığım PSU, sistem içerisinde satılan PSU'dan çok çok çok daha iyi)
Ekran kartı (al sat yapan birisinin linkini koydum direkt, daha ucuza bulunur)
Kasa ve soğucuya bakmaya bile gerek yok zaten sizin aldığınız kasa ve soğutucular 400-500TL etmeyen kötü mallar.

2. el olduğunu düşünmüyorum diyorsun fakat bu parçaların sıfırı yıllar önce piyasadan kalktı 2. el olmamasının imkanı yok. i5 3470 işlemci 2012 yılında piyasaya sürülmüş bir işlemci, sıfırını bulana helal olsun.

Kabaca pazarlıksız ve araştırmadan koyulan parçaların fiyatı yine de 4500TL'yi bulmuyor.

DDR3 bir sistem olduğunu belirttim, hala piyasada kullanılmamış DDR3 RAM'ler satılmakta, anakart ise sıfır-yeni çünkü M.2 NVMe SSD yuvası bulunmakta. İşlemci ise evet 500-600 TL arası problemsiz olarak bulunabiliyormuş. Attığınız parçaların hepsi ikinci el, açıkçası dümdüz ikinci el almaktansa bu şekilde almak daha fazla güven verici oluyor. Ki güç kaynağı kesinlikle ikinci el alınacak bir parça değil, kullanıldıkça verimi düşüyor. Ekran kartı ise yine bana göre ikinci el alınacak bir şey değil, özellikle RX 580 gibi kartlarda mining çıkması çok fazla. En azından bu firma bir garanti sağlıyor, ne kadar olduğu tartışılır fakat yine de var diyebileceğimiz bir şey. Önermiyorum fakat bütçesi düşük olan kişiler için alternatif bir çözüm elbette. Yine de siz de haklısınız, ben toplamakla uğraşmamayı tercih ettim, şu anlık bir problem yok gibi duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki sistem neden bu kadar ucuz? RTX 2060 gibi bir ekran kartı var sistemde. İkinci el parça mı satılıyor bu tarz sistemlerde?

Arkadaşım bunlardan 18.000 TL'ye Ryzen 5 5600, 3070Ti ve 32GB Ramli sistem aldı ekran kartı hariç bütün parçalar kutulu faturalıydı testlerini yaptırarak aldı şu an sorunsuz şekilde kullanıyor. Arkadaşlar için ilk gözlem iyiydi fakat bu sistem nasıldır ne değildir bilemiyorum.

Arkadaşım bunlardan 18.000 TL'ye Ryzen 5 5600, 3070Ti ve 32GB Ramli sistem aldı ekran kartı hariç bütün parçalar kutulu faturalıydı testlerini yaptırarak aldı şu an sorunsuz şekilde kullanıyor. Arkadaşlar için ilk gözlem iyiydi fakat bu sistem nasıldır ne değildir bilemiyorum.

Kutulu faturalı olması önemli değil. 2. ellerin çoğunda kutu fatura var. Bunlar tamamen ikinci el ve kalitesiz parçaları topluyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı