RTX 2060 vs 5600 XT

ardabhc

Centipat
Herkese merhaba. Zotac RTX 2060 ve Sapphire Radeon RX 5600XT Pulse arasında ikilemde kaldım. 5600XT 250 lira daha ucuza satılıyor fakat kartın çıkışında sıkıntıları olduğunu ve sonradan BIOS güncellemeleri ile düzeltildiğini biliyorum. Şu anda herhangi bir sıkıntısı var mıdır hangisini önerirsiniz.
Not: Oyunlarda Ray Tracing kullanmak zerre umrumda değil zaten RTX2060 ile düzgün şekilde kullanılmayacağını biliyorum tek isteğim 1080P Ultra grafiklerle oyunları oynamak.

Amd şu an için sorunlu. Siyah ekran, oyundan atma gibi sorunlar var. Son driver ile düzeldiği söyleniyor ama riske girmeye değmez. Al nvidia geç bence.

Herkese merhaba. Zotac RTX 2060 ve Sapphire Radeon RX 5600XT Pulse arasında ikilemde kaldım. 5600XT 250 lira daha ucuza satılıyor fakat kartın çıkışında sıkıntıları olduğunu ve sonradan BIOS güncellemeleri ile düzeltildiğini biliyorum. Şu anda herhangi bir sıkıntısı var mıdır hangisini önerirsiniz.
Not: Oyunlarda Ray Tracing kullanmak zerre umrumda değil zaten RTX2060 ile düzgün şekilde kullanılmayacağını biliyorum tek isteğim 1080P Ultra grafiklerle oyunları oynamak.

Birincisi, AMD'nin yeni BIOS sürümü yayınlamasının nedeni kartın çıkışında sorun olması değil; RX 5600 XT'nin çıkacağı gün aklınca AMD'nin satışını baltalamak isteyip RTX 2060'ın fiyatını düşüren Nvidia'ya verilmiş bir cevap ve aşağı yukarı %12 performans artışını son kullanıcıya ücretsiz hediye etmesiydi.

İkincisi, Sapphire sitesinde yeni BIOS'u ve nasıl kullanılacağını videoyla anlatmış. Şu kadar söyleyeyim, sıradan bir oyun yüklemekten daha basit. Dersen ki riski var; merak etme Sapph,ire'e mail atarak garanti durumunu sordum, adamlar BIOS yükleme esnasında karşılaşılan sorunun garantiyi etkilemediğini, hatalı işlem olması durumunda kartı göndererek doğru BIOS sürümünü yükleyeceklerini, bu riski almak istemeyenelerin de doğrudan kartı Sapphire'e göndererek BIOS yüklemesi yaptırabileceğini söylediler; daha ne desinler?
Ayrıca, piyasadaki Sapphire marka 5600XT'lerin birçoğu yeni BIOS yüklü. Benimki de böyleydi fakat Sapphire'in garanti politikasını merak ettiğimden bahsettiğim mail'i attım.

Üçüncüsü; sana ilk elden, canlı canlı bahsettiğin kartı kullanan bir oyuncu olarak yazıyorum. Yaklaşık 10 gündür her gece son çıkan AAA oyunları indirip, ertesi akşam bunları kurarak resmen ortamlara akıyorum. Isınma yok, takılma yok, siyah ekran kırmızı çerçeve yeşil ışık falan filan hiç bir sorun yok. Şimdiye dek herhangi bir nedenle en ufak bir sorun yaşamadım.
Herhangi bir Nvidia sürücüsü yükler gibi, girdim AMD sitesine, son sürücüyü indirip yükledim, 3 dakikada. Sürücü tanımıyor, yüklemek işkence gibi sorunlardan eser yok.
Isınıyor dedikleri kartın fanları normal oyunlarda dönmediği gibi, yüksek grafik gücü isteyen oyunlarda da döndüğü duyulmayacak kadar yavaş çalışıyor; boşta 31 derece, oyunda tam yük altında 65 derece ısıyı fazla sayıyorsan da sen bilirsin. Bu arada burada yazılanların aksine 5600 XT, RTX 2060'dan daha serin çalışan bir kart. Daha sessiz çalışan bir kart, daha az güç tüketen bir kart. Daha ne istiyoruz?

Forumlarda orda burda daha kartı eline almadan yaşamış gibi yorum yapanların gazına gelseydim, 200 lira düşük fiyata 1660S alıp oturacaktım köşeme. 200 lira fazla verdim; 600-700 lira daha pahalı olan 2060'dan daha yüksek performans veren bir kartın sahibi oldum.

Tavsiye ederim. İsimlere imajlara ezberlere takılmayın.

Son düzenleme:
Birincisi, AMD'nin yeni BIOS sürümü yayınlamasının nedeni kartın çıkışında sorun olması değil; RX 5600 XT'nin çıkacağı gün aklınca AMD'nin satışını baltalamak isteyip RTX 2060'ın fiyatını düşüren NVIDIA'ya verilmiş bir cevap ve aşağı yukarı %12 performans artışını son kullanıcıya ücretsiz hediye etmesiydi.

İkincisi, Sapphire sitesinde yeni BIOS'u ve nasıl kullanılacağını videoyla anlatmış. Şu kadar söyleyeyim, sıradan bir oyun yüklemekten daha basit. Dersen ki riski var; merak etme sapph, ıre'e mail atarak garanti durumunu sordum, adamlar BIOS yükleme esnasında karşılaşılan sorunun garantiyi etkilemediğini, hatalı işlem olması durumunda kartı göndererek doğru BIOS sürümünü yükleyeceklerini, bu riski almak istemeyenelerin de doğrudan kartı Sapphire'e göndererek BIOS yüklemesi yaptırabileceğini söylediler; daha ne desinler?
Ayrıca, piyasadaki Sapphire marka 5600XT'lerin birçoğu yeni BIOS yüklü. Benimki de böyleydi fakat Sapphire'in garanti politikasını merak ettiğimden bahsettiğim Mail'i attım.

Üçüncüsü; sana ilk elden, canlı canlı bahsettiğin kartı kullanan bir oyuncu olarak yazıyorum. Yaklaşık 10 gündür her gece son çıkan aaa oyunları indirip, ertesi akşam bunları kurarak resmen ortamlara akıyorum. Isınma yok, takılma yok, siyah ekran kırmızı çerçeve yeşil ışık falan falan hiçbir sorun yok. Şimdiye dek herhangi bir nedenle en ufak bir sorun yaşamadım.
Herhangi bir NVIDIA sürücüsü yükler gibi, girdim AMD sitesine, son sürücüyü indirip yükledim, 3 dakikada. Sürücü tanımıyor, yüklemek işkence gibi sorunlardan eser yok.
Isınıyor dedikleri kartın fanları normal oyunlarda dönmediği gibi, yüksek grafik gücü isteyen oyunlarda da döndüğü duyulmayacak kadar yavaş çalışıyor; boşta 31 derece, oyunda tam yük altında 65 derece ısıyı fazla sayıyorsan da sen bilirsin. Bu arada burada yazılanların aksine 5600 XT, RTX 2060'dan daha serin çalışan bir kart. Daha sessiz çalışan bir kart, daha az güç tüketen bir kart. Daha ne istiyoruz?

Forumlarda orada burada daha kartı eline almadan yaşamış gibi yorum yapanların gazına gelseydim, 200 lira düşük fiyata 1660S alıp oturacaktım köşeme. 200 lira fazla verdim; 600-700 lira daha pahalı olan 2060'dan daha yüksek performans veren bir kartın sahibi oldum.

Tavsiye ederim. İsimlere imajlara ezberlere takılmayın.

RTX 2060'dan güçlü değil daha güçlü demişsin 1-3 FPS azdı ve 200 TL falan fiyat farkı vardı 2400 falan 2060'lar ve phsyx GeForce experince da desteklemiyor. 2060 almak daha mantıklı fiyat farkı az.

RTX 2060'dan güçlü değil daha güçlü demişsin 1-3 FPS azdı ve 200 TL falan fiyat farkı vardı 2400 falan 2060'lar ve phsyx GeForce experince da desteklemiyor. 2060 almak daha mantıklı fiyat farkı az.

5600 XT, eski bios sürümüyle 2060'ın hafif gerisindeyken, yeni sürümle 2060'ı rahatlıkla geçen bir kart haline geldi. Bununla ilgili bir çok test videosu mevcut. Örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geforce Xp'nin sunduğu özelliklerin aynısı Radeon Software 2020 Adrenalin'de mevcut.

En ucuz 2060'ın fiyatı 2500 TL. civarında. Adam gibi 2060'lar 3000 TL. civarından başlarken neden Galax, Palit ve Zotac'ın en düşük modelleri bu fiyata satılıyor?
Çünkü ikibuçuk milyarlık ekran kartında idle modda dönmeyen akıllı fandan bile kesiyorlar.
Isıya göre hareketlenmesi gereken fanları her şartta %40 ve %100 çalışacak şekilde ayarlıyorlar.
Soğutucu bloğun GPU'ya temas eden kısmında bakır kullanmaktan imtina ediyorlar.
VRAM ve VRM'lerin üzerine iki liralık termal pad bile koymuyorlar.
Üstüne koydukları fanlar 15 liralık kasa fanı gibi sleeve bearing fan. Sonra efendim bu kart çok gürültülü diye şikayet ediyorlar.
VRM'den çalıyorlar, kartın soğutucusunu çıkardığınızda (aynı markanın aynı ekran kartının üst modelinde var olan) VRM çekirdeklerinden bazılarının olmadığını, yuvalarının boş kaldığını görüyorsunuz.

En basitinden, arkadaşın bahsettiği Zotac 2060'ın fiyatı 2550 TL iken, Zotac 2060 AMP'in fiyatı neden 3150 TL? Adamlar kısa kısa kartı kuşa döndürüyorlar, bahsedilen kartla benzerlikleri yalnızca GPU çekirdeğinden ibaret kalıyor.

5600 XT, eski BIOS sürümüyle 2060'ın hafif gerisindeyken, yeni sürümle 2060'ı rahatlıkla geçen bir kart haline geldi. Bununla ilgili birçok test videosu mevcut. Örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GeForce XP'nin sunduğu özelliklerin aynısı Radeon software 2020 Adrenalin'de mevcut.

En ucuz 2060'ın fiyatı 2500 TL. Civarında. Adam gibi 2060'lar 3000 TL. Civarından başlarken neden Galax, Palit ve Zotac'ın en düşük modelleri bu fiyata satılıyor?
Çünkü ikibuçuk milyarlık ekran kartında idle modda dönmeyen akıllı fandan bile kesiyorlar.
Isıya göre hareketlenmesi gereken fanları her şartta %40 ve %100 çalışacak şekilde ayarlıyorlar.
Soğutucu bloğun GPU'ya temas eden kısmında bakır kullanmaktan imtina ediyorlar.
VRAM ve VRM'lerin üzerine iki liralık termal pad bile koymuyorlar.
Üstüne koydukları fanlar 15 liralık kasa fanı gibi sleeve bearing fan. Sonra efendim bu kart çok gürültülü diye şikayet ediyorlar.
VRM'den çalıyorlar, kartın soğutucusunu çıkardığınızda (aynı markanın aynı ekran kartının üst modelinde var olan) VRM çekirdeklerinden bazılarının olmadığını, yuvalarının boş kaldığını görüyorsunuz.

En basitinden, arkadaşın bahsettiği Zotac 2060'ın fiyatı 2550 TL iken, Zotac 2060 Amp'in fiyatı neden 3150 TL? Adamlar kısa kısa kartı kuşa döndürüyorlar, bahsedilen kartla benzerlikleri yalnızca GPU çekirdeğinden ibaret kalıyor.

Yeni Driver larda daha yüksek FPS verse bile 3 FPS falan fazla veriyor videoda çok fazla AMD'de yüksek FPS oyun kullanılmış yarısı AMD'de daha yüksek perforamans veriyor neredeyse RDR 2 Forza 4 BF 5 adını bilmediğim bir tane oyun bunlar AMD'de daha yüksek performans veriyor onları saymazsak 3 FPS ama yeni Driver'larda çoğu insan sıkıntı çekiyor kursan bile bir sürü sıkıntı çeken var insanlar hep yazıyor sıkıntı çıktı diye ve AMD GeForce experince la kapışamaz hem daha kolay hem de video çekme kalitesi olarak çok daha iyi video kalitesi AMD'yi katlar ve sıkıntılı Driver da olmuyor NVIDIA'nın AMD'nin oluyor yazılımsal problemler için 300 TL verilir 3 FPS'yi saymayacağım ve ayrıca dediğin modeller hep 80 derece altı çalışıyor kartlarda fazla sesli çalışmıyor eğer iyi bir kasa varsa yılda 1 kere temizlenip macunlar yenilenirse ne sesli çalışır ne de ısınır zaten artık çoğu kişi sesi de takmıyor kulaklıkla oynadığı için net 2060 300 TL'ye değer yazılımsal şeyler için ayrıca hairworks açılınca 2 kartda da NVIDIA'lar hairwroks da daha stabil çalışıyor normalde daha yüksek FPS veren AMD kart hairworks açılınca NVIDIA'da ki kartda da açılınca NVIDIA'nın gerisin de kalıyor fiyat farkı da fazla olmadığı için şu an 2060 daha iyi hatta adamın bulduğu sadece 250 lira daha pahalıymış 250 TL daha az verip bu özelliklerden yaranmamak çok saçma olur.

Artık metro dışında phsyx kullanan oyun kalmadı. Hairworks ve tessellation için de aynı reklamı yapmıştı NVIDIA. Şişirme, İngilizce "gimmick" diyebileceğimiz teknolojiler üzerinden "oyunculuğun geleceği bu!" tarzında reklam kampanyaları yürütüyorlar, 2-3 yıl sonra hiçbir oyun desteklemiyor bile. Bana soracak olursanız şu anda aynısını dlss için yapıyorlar. RX 5600 alın demiyorum ama yerinde olsam ben physx'i karar verirken dikkate almazdım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı