RTX 2070 SUPER sistem anlık donuyor

forza99

Zeptopat
Katılım
19 Ocak 2022
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
CL16 3600 Mhz Gskills 2x16 GB
SSD veya HDD modeli
WD 1TB Blue 64MB 7200rpm ,SamsungEvo 970 250gb m2
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE 8GB GDDR
Anakart
MSI MPG Z390 GAMING PLUS 4400MHz(OC) DDR4
İşlemci
INTEL Core i9 9900K 3.6GHz 16MB
Bilgisayarda benim çok garip bir şekilde donma ve takılma mevcut. Çözüm olarak format denedim olmadı. Ekran kartım sıkıntılı olduğunu düşündüm. Minecraft gibi bir oyunda bile 77 dereceye çıkıyordu. Garantiye yollayım belki sorun çözülür dedim geldi ekran kartı ısıları normal ama hala sorun devam ediyor. Bu benim canımı çok sıkıyor. Sorunun neden kaynaklı olduğunu bir türlü bulamadım. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Donma anı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu donma oyun oynarken veya oynamazken oluyor. Bazen çok fazla olmuyor ama şöyle örnek vereyim: Valorant oynuyorum, her 3-4 roundda bir bu donmayı yapıyor. Kasa 1 tane harici fanı var. Isınmadan dolayı yapabilir mi diye düşünüyorum.
 
Sorun RAM kaynaklı olabilir.

Ben de düşündüm RAM'lerden olabilir diye RAM'ların slotunu değiştirip deneyim dedim olmadı.
Sonrasında tek RAM ile deneyim dedim bir RAM'de sorun olabilir diye değişeyim dedim. Tam onu yaparken RAM'i elime aldıgımda 2 saniyeden fazla tutamadım çok sıcaktı RAM acaba diyorum kasanın içinde ki hava devir daim yapmıyor olabilir mi? Kasada sadece 1 tane harici fan var açıklamada yazdığım gibi ondan kaynaklı sıcaklık problemi olma olasılığı olabilir mi acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende düşündüm ramlerden olabilir diye Ramların slotunu değiştirip deneyim dedim olmadı.
sonrasında tek ram ile deneyim dedim bir ramde sorun olablir diye değişeyim dedim. Tam onu yaparken rami elime aldıgımda 2 saniyeden fazla tutamadım çok sıcaktı ram acaba diyorum kasanın içinde ki hava devir daim yapmıyor olabilir mi kasada sadece 1 tane harici fan var açıklamada yazdığım gibi ondan kaynaklı sıcaklık problemi olma olasılığı olabilir mi acaba
Sıcaklıklar drop yaşatır ama bunun takip edilmesi lazım. Kasanızın marka modeli nedir?
 
Bende düşündüm RAM'lerden olabilir diye RAM'ların slotunu değiştirip deneyim dedim olmadı.
Sonrasında tek RAM ile deneyim dedim bir RAM'de sorun olabilir diye değişeyim dedim. Tam onu yaparken RAM'i elime aldıgımda 2 saniyeden fazla tutamadım çok sıcaktı RAM acaba diyorum kasanın içinde ki hava devir daim yapmıyor olabilir mi kasada sadece 1 tane harici fan var açıklamada yazdığım gibi ondan kaynaklı sıcaklık problemi olma olasılığı olabilir mi acaba?

RAM'inde soğutucu yok mu? Sorun RAM kaynaklı olmayabilir 3200 Corsair RGB Pro'dan şu anki imzamda olan RAM'e geçtim bir farkı olmadı boşa masraf yapma.
 
Hocam sıcaklıkları takip edin maksimum kaçı görecek bir bakın. Ayrıca şu an için çözüm yöntemi olarak BIOS'tan XMP'yi kapatın.

XMP kapattığım zaman aşırı bir FPS düşüşü yaşıyorum. Yani elimde ki bilgisayarın 300 FPS alıyorum. Valorant'ta onu kapattıgım zaman FPS'im 120 ve 250 arası gidip geliyor onu açtığımda 300 ile 190 arası bir fark oluyor. Eğer ki ekran kartı değişimimden sonrada devam ederse eski ekran kartımı takıp XMP kapalı deneyeceğim. Benim düşüncem hala kasanın içeriyi iyi soğutmadığı
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı