RTX 2070 ve i7 8700K overclock yapma

mustafa batuhan

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı ve işlemci için en uygun ayarlar sizce nelerdir?
Aldığım PC'de en iyi performansı yakalamak istiyorum o sebeple overclock yapmayı düşünüyorum.
İşlemci için aklımda 4.7-4.8 GHz var ama ekran kartı ile ilgili pek bir bilgim yok, sıvı soğutucu olarak Cooler Master Seidon kullanacağım.
Ekran kartı sizce kaç MHz seviyelerinde olmalı ve bilgili biri varsa önerilen ayarları söyleyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
5 GHz ile başlayabilirsiniz. Çarpanı 50 yapın ve 1.3V ile başlayın. Test için Prime95 kullanmanız yeterli. Ekran kartı olayına gelirsek, birkaç FPS fazla almak yerine ekran kartının daha sessiz çalışmasını ve daha az güç tüketmesini tercih ederim ben olsam. Yine de son karar sizin. Core frekansını yavaş yavaş arttırın ve Heaven benchmarkı ile stress testine sokun. Hatta açıkken de frekans arttırmayı deneyebilirsiniz. Belli bir süre sonra crash verirse voltaj arttırın veya frekansı biraz düşürün. Aynısını bellek frekansı için de yapabilirsiniz. Belleklerin voltajı kontrol ediliyor mu Nvidia tarafında tam hatırlamıyorum ancak AMD'nin kendi programında voltaj kontrolü açık bellekler için.

İstersen hocam 5Ghz,5.1Ghz,5.2Ghz overclock konusunda yardıma ihtiyacın olursa yardımcı olabilirim.

Dosya Ekleri

• 5,1ghz aida64.JPG
    5,1ghz aida64.JPG
    272,3 KB · Görüntüleme: 98
  • 5,2.JPG
    5,2.JPG
    342,4 KB · Görüntüleme: 87
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı