RTX 2070 ve Ryzen 5 2600X Sistem Düşük FPS Sorunu

Daha fazla  
Merhabalar,

Sistemim;
  • MSI RTX 2070 Gaming Z
  • Ryzen 5 2600X
  • MSI B450 Gaming Plus
  • G.SKILL Aegis 16 GB DDR4 3000MHz (8x2)
  • Silverstone Essential Series 650W +80
  • Adata 120 GB SSD
  • WD Blue 1 TB HDD
  • LG 25UM58-P 60 Hz 2560x1080 Monitör
PUBG'de ayarlarımı ultra 1080p yaptığımda 120-130 FPS alıyorum, ayarlarımı very low 1080p yaptığımda da hemen hemen aynı FPS'i alıyorum.

Ayriyeten Sanhok haritasında Bootcamp'e atlarsam paraşütteyken FPS 40-50'ye kadar düşüyor, indikten 1-2 dakika sonra FPS kendini toparlıyor.

1080p ultra ayarlar ile bir fotoğraf;

ultra.jpg

1080p very low ayarlar ile bir fotoğraf;

verylow.jpg

1080p ultra ayarlar ile %65-90 arası GPU kullanımı gidiyor geliyor %90 nadir oluyor.
1080p very low ayarlar ile %30-40 arası GPU kullanımı gidiyor geliyor.

Şimdi şöyle bir şey var i5 9600K işlemciye geçin 1080p için diyenler var, %40 GPU kullanımını %100'e çıkartacak mı i5 9600K işlemci?
Eğer öyleyse anında alacağım.

144Hz monitör satın almak istiyorum ve 144 FPS üstüne çıkamadığım için alamıyorum, yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Rica etsem ssengineyi kapatıp bir daha denermisiniz.
Söylemiş olduğunuzu denedim 1080p ve tamamen very low ayarlarda böyle bir sonuç aldım:
Yerdeyken maksimum 150 FPS, minimum 120 FPS civarı bir sonuç aldım.

low1080.jpg

GPU Kullanımı fazla yükselmedi yine.
PUBG optimize bir oyun değil, tabi ki ayarları da very low gibi bir seçeneğe aldığınızda da aslında ekran kartınızın daha az kullanılmasına sebep oluyorsunuz, bu da ekran kartının boost frekansının altına düşmesine sebep olabilir. Benzer ekran kartları ile eşdeğer intel işlemcilerde benzer FPS değerlerini alıyorlar. G-Skill Flare X 3200MHZ kit ve işlemci OC işlemi ile daha canlı bir FPS alabilirsiniz belki. Ancak %10-15 arası değişiklik gösterecektir.
PUBG için kendi sistemimle optimum performansı aldığım ayarları paylaşıyorum.
Eki Görüntüle 354434
Sizin ayarlarınızla aynı şekilde de böyle bir sonuç aldım:
Yerdeyken maksimum 160 FPS, minimum 110 FPS civarı bir sonuç aldım.

1080phighlow.jpg
İşlemcin, İntel olsaydı çok daha iyi verim alabilirdin. Bahsettiğin işlemciyi alma durumun varsa bekleme derim.
İmkanım var fakat uğraşmak istemiyorum anakart ile işlemciyi satıp tekrar ikinci el işlemci ve anakart almak için.
İkinci el alacağım için bir de sıkıntılara kapı açmak istemiyorum.

Hani ben 1080p very low ayarlarda intel ile %100 GPU kullanımı alacaksam satar alırım, uğraşırım.
Fakat belli bir sonucu yok, kaldı ki İntel ve Ryzen arasında aman aman bir FPS farkı yok.

GPU kullanımı için bütün ayarları olabildiğince yükseltmeniz gerek. Sizden bir isteğimde sürücü olarak 390 versiyonlarından birini kullanmanız. NVIDIA kontrol panele girip, güç yönetiminden maksimum performans ayarlar mısın?
PUBG'de maksimum performans ayarlı zaten, 390 versiyonu kullanamıyorum RTX ekran kartlarını desteklemiyor.
Boştayken optimum güç ayarlı, PUBG'de maksimum performans ayarlı.

Az önce reddit te okudum birçok farklı sistem ve GTX 1080 ve benzeri seviyede ekran kartı olanların bir çoğu aynı konulardan bahsediyor, Bug-G nin en son Anti Cheat kodundan sonra performans kaybı olmuş sanırım. Sadece GPU kullanımını artırmak istiyorsanız ekran ölçeğini artırmayı da deneyebilirsiniz.
GPU kullanımı için bütün ayarları olabildiğince yükseltmeniz gerek. Sizden bir isteğimde sürücü olarak 390 versiyonlarından birini kullanmanız. NVIDIA kontrol panele girip, güç yönetiminden maksimum performans ayarlar mısın?
RTX 2000 serisi için sürüm 390 içeren bir sürücü yok malesef.

Ekran kartından performans göstermesini bekliyorsun ama ayarları düşüğe alarak çalıştırmıyorsun. Böyle GPU kullanımı yükseltemezsin. O zaman işlemcini en yeni çıkan i5 9600K gibi bir işlemci veya i7 8700K yapmalısın ki bütün işlemleri işlemci halledebilsin.
Hocam ben şimdi i5 9600K işlemciyi satın aldım diyelim, PUBG'de very low ayarlarda %100 GPU kullanımı sağlayabilecek miyim?
Kusuruma bakmayın son cümleyi atlamışım.
Yok sıkıntı değil hocam estağfurullah.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı