RTX 2070 ve Ryzen 9 3900X Sistem Toplama

CLLZN

Decapat
Daha fazla  
Elimde ekran karti mevcut arkadaşlar. Ekran karti hariç sifirdan sistem kurmaya calisiyorum. Almayi planladigim parcalar birbirine uyumlu mudur?

Ekran kartim

Alacagim parcalar bunlar

Anakart

İslemci

RAM

SSD

Kasa

Bu arada ryzen 3900x islemcilerde bazi sorunlar varmis deniyor. Cok sattigi icin mi bulamiyoruz yoksa sorunlu oldugu icinmi bulamiyoruz?

Son düzenleme:
Sisteminizde PSU yok. Bunu önerebilirim. Bir de kullanım alanınız sadece oyun ise R9 3900X biraz abartı olur. Tabi bütçeniz varsa alın :D

Cpu girişi 4+4 sanırım. Psu çok önceden aldım. Bu sistem aklımda yoktu 🙂 . Bu sisteme yeterli ise yeni psu almama gerek yok diye düşündüm.
8+4 şart mı? (bilgim olmadığı için soruyorum)

Anakartınızda 8+4 pin giriş var fakat 8 pin ile de çalışıyor sadece fazla OC yaparsanız sorun çıkarır ama ben biraz pimpirikliyimdir mesela 8+4 olmadan kullanmazdım bir de kaliteli sisteme kaliteli bir PSU alırdım :) PSU sadece görünen watta bakılarak alınan bir parça değil çünkü sistemi emanet ediyorsun :)

Bu sistemi 3 4 ay çalıştırsın yeterli benim için. Daha sonra dediğiniz gibi güzel bir psu alırım.
Benim kafama takılan 2 şey var.

Birincisi yukarıdaki ram ler ile anakart uyumlu mu değil mi nereden bakıyoruz. Msı ın sitesinde bu anakartın desteklediği ram ler mhz olarak yaziyor. Marka model vs yazmıyor ise doğru seçim yaptım.

İkincisi ise Ryzen 3900x lerde sıkıntı mı varmış. Ve baya zaman geçmesine rağmen hala stoklar da yok. Geçen n11 de 4.200 tl ye satılıyordu.
İntel İ9 3.500 TL
Ryzen 9 4.200 TL
Roller mi değişiyor ?
RAM olarak aşağıdaki mi yoksa cirucial marka olanı mı seçmeliyim.
Neden bu kadar uçurum fiyat farkı var. Performans olarak ne farkı var?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı