RTX 2070 vs 5700XT

RTX 2070 mi RX 5700 XT mi daha iyi? Oyun oynamak, canlı yayın yapmak, video cekmek açısından. Hangisi sizce?
Yayın yapmak için RTX daha iyi, çünkü RTX'lerde çift çekirdek var. Yayını ekran kartından verirsen FPS çok az düşer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yazılım sorunlarına göz yumabilecekseniz RX5700Xt. Ama ben olsam RTX 2070 alırdım. 10 FPS için sorunlu bir kart almazdım. Yazılım sorunları Eylül'de çözülecekti gerisini siz düşünün.
Bu arada teknoloji kumardır evet ama 5700Xt de tutturma şansınız %50. Bazıları memnun kalıyor bazıları AMD'den soğuyor.
10 fps için sorunlu kart almazdım diyorsunuzda arasında 1000 Lira fiyat farkı var neredeyse.
RTX 2070 mi RX 5700 XT mi daha iyi? Oyun oynamak, canlı yayın yapmak, video cekmek açısından. Hangisi sizce?
RTX 2070 supere denk bir karttır RX 5700 XT ve aralarında 1000 TL ye yakın fiyat farkı vardır o yüzden RX 5700 XT.

Yazılımsal problemleri var, neden anlamadım AMD GPU konusunda yazılımda halen daha toparlayamadı. Ancak çözeceklerini düşünüyorum öyle çok kanser eden sorunlar çıkmaz diye düşünüyorum. Bu yüzden RX 5700XT çok daha mantıklı bir seçim olur. ASUS, MSI gibi modellere bakılabilir, daha uygun bütçelerde Sapphire gibi markalara da bakabilirsiniz.

Yazılımsal problemleri var, neden anlamadım AMD GPU konusunda yazılımda halen daha toparlayamadı. Ancak çözeceklerini düşünüyorum öyle çok kanser eden sorunlar çıkmaz diye düşünüyorum. Bu yüzden RX 5700XT çok daha mantıklı bir seçim olur. ASUS, MSI gibi modellere bakılabilir, daha uygun bütçelerde Sapphire gibi markalara da bakabilirsiniz.

Bios'u güncellenen kartlar gelecek sanırım.

Ben radeon hd7850 den bir anda rtx 2060 a geçtim diyemi bilmiyorum ama çağ atladım resmen rx5700xt de iyi bir kart yarışır da 2070 le ama rtx modu oyunlarda aşırı bir haz veriyor insana. Eğer oyun için düşünüyorsan :)

Bütçen varsa RTX 2070 Super almanı öneririm. Ray tracing desteği hala AMD kartlarda mevcut değil. Ben Big Navi'yi bekliyorum.

10 fps için sorunlu kart almazdım diyorsunuzda arasında 1000 Lira fiyat farkı var neredeyse.
RTX 2070 evo modeli 3400Tl ye bulunabiliyor. RX5700Xt de 3400Tl ye yakın 1000Tl farkı nasıl buldunuz? :D
Aynı şekilde RTX 2070 Gigabyte Windforce'da 3500Tl civarı.

Son düzenleme:
Ben olsam RTX 2070 veya RTX 2070 Super alırdım. Çünkü RX 5700 XT'de hala çözülmemiş sorunlar mevcut ve bu sorunlar sadece Technopat Sosyal'de değil, Donanım Haber'de ve hatta Reddit'te dahi dile getiriliyor.
RTX 2070 Super 4000 TL iken RX 5700 XT 3300 TL civarına satılıyor. Ben sırf aynı FPS'i 700 TL ucuza alacağım diye sorunlu bir kart almazdım. NVIDIA fanboyu olduğumdan da değil, tamamen tarafsız bir bakış açısıyla söylüyorum.
Eğer AMD'de bu kadar sorun olmasaydı o zaman direk AMD tavsiye ederdim. Fakat bu kadar sorunla baş edebilecekseniz RX 5700 XT, edemeyecekseniz RTX 2070 veya RTX 2070 Super alın.
Bu arada AMD kartlardaki sorunların çoğu da Sapphire kartlarda ortaya çıkıyor. Recep Baltaş da Sapphire tavsiye etmiyor zaten. Bazı sorunlar tamamen kronik olsa da bazı sorunlar çoğunlukla Sapphire kartlarda ortaya çıkıyor.
Yine de seçim sizin.

Ben olsam RTX 2070 veya RTX 2070 Super alırdım. Çünkü RX 5700 XT'de hala çözülmemiş sorunlar mevcut ve bu sorunlar sadece Technopat Sosyal'de değil, Donanım Haber'de ve hatta Reddit'te dahi dile getiriliyor.
RTX 2070 Super 4000 TL iken RX 5700 XT 3300 TL civarına satılıyor. Ben sırf aynı FPS'i 700 TL ucuza alacağım diye sorunlu bir kart almazdım. NVIDIA fanboyu olduğumdan da değil, tamamen tarafsız bir bakış açısıyla söylüyorum.
Eğer AMD'de bu kadar sorun olmasaydı o zaman direk AMD tavsiye ederdim. Fakat bu kadar sorunla baş edebilecekseniz RX 5700 XT, edemeyecekseniz RTX 2070 veya RTX 2070 Super alın.
Bu arada AMD kartlardaki sorunların çoğu da Sapphire kartlarda ortaya çıkıyor. Recep Baltaş da Sapphire tavsiye etmiyor zaten. Bazı sorunlar tamamen kronik olsa da bazı sorunlar çoğunlukla Sapphire kartlarda ortaya çıkıyor.
Yine de seçim sizin.
Tam aradığım cevap işte bu ya.
20200210_173505.png

Ayrıca Saphire kartların sorunlu olduğunu da dile getirmiştim. Ama bazıları sırf serin çalıştığı için kaliteli olarak nitelendiriyor. Ama ucuz olmasının bir sebebi var içindeki bileşenlerin kalitesi de diğer markalara göre kötü. PCB kalitesi en yüksek olan model Asus ROG Strix modeli 5700XT için.
Bu arada sana fanboy diyenlere bakma bana da çok diyorlar. Köşeye sıkışınca hemen fanboy olduğumuzu söylerek küçük düşürüp öne çıkmaya çalışıyorlar. Bu çok rahatsız edici ama alışıyor insan yavaş yavaş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı