RTX 2080 Super ısınma sorunu

_Dovahkiin_

Hectopat
Arkadaşlar selamlar geçen aylarda bir PC aldım.

Özellikler:
Ryzen i9 3900X.
RTX 2080 Super Ventus 8 GB.
G.Skill 32 GB (2x16 GB) 3600MHz.

Aslında foruma yazmadan önce araştırma yaptım fakat pek bir veriye ulaşamadım. Bu ekran kartına sahip insanlarda gördüğüm kadarıyla YouTube'da böyle bir sorun yok. Benim sorunum şu şekilde, PUBG, Rainbow six, Tomb Raider gibi oyunlarda 80 dereceyi görüyorum. PUBG'de Ultra'da 80 görüyorum fakat 1 veya 2 şey Ultra'da geri kalan her şey minimumda olmasına rağmen en az 72 derece gördüm. Biliyorum PUBG sistemleri zorlayan bir oyun fakat bu sistemi zorlamaması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için ne yapmam gerek? Sağolun şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner'ı kur. Otomatik fan kontrolünü aktif et. Oradan ekran kartının fan profilini daha da agresifleştirebilirsin. Önceki kartım RTX 2060 Ventus'da bu şekilde %65 fan hızında BF5'te Ultra ayarlarda 68-69 dereceleri gördüm en fazla.
İşlem başarılı olursa MSI Afterburner'ı ayarlarında Windows açılışında başlamasını ve sağ altta sistem simgesi olarak açılmasını işaretleyerek programın açılışını otomatiğe bağlayabilirsiniz.

Kasa Cooler Master h500.

Kasanın modeli nedir?

Bunu uygulamam için herhangi bir video var mı bildiğiniz? Baktım ama pek anlayamadım sonra sıkıntı çıkmasını istemem herhangi bir şeyi bozup.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok sağ olun yardımı dokundu. Peki neden ısınıyor? Yani bence fan hızını ayarlamama gerek bile yok güçlü bir ekran kartı.

Çok sağ olun yardımı dokundu. Peki neden ısınıyor? Yani bence fan hızını ayarlamama gerek bile yok güçlü bir ekran kartı.
Bendeki ve kuzenimdeki RTX 2060 Ventus'larda berbat bir fan profili vardı, MSI Afterburner ile en fazla %65 fan hızı ayarlıyken oyunlarda en fazla 68-69 derecelere çıkıyordu yaz aylarında.
Geçen haftalarda N11'den 3100 TL'ye Zotac RTX 2070 Mini aldım ( Resmi Distribitör'den kargolanıyordu, resmi garantili yani) şu an için BF5'te 60-65 dereceler arasında.
Anladığım kadarıyla RTX serisi kartlar (Superler hakkında bilgim pek yok, onları hariç tutuyorum) aşırı O.C. yapmamışsa firma çok ısınmıyorlar, iki fanla yeterli performans alırsın oyunlarda.

Son düzenleme:
Peki çok teşekkür ederim. İyi Akşamlar.
Sorunum Çözüldü.

• Sistemde kaç adet fan takılı?
  • Overclock yaptınız mı?
  • Sistemin boştaki sıcaklık değerleri nedir?
  • Diğer parçaların sıcaklık durumları ne durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…