RTX 2080 Ti i9-9900K sisteme 750W PSU yeter mi?

Daha fazla  
Merhaba.

Arkadaşlar bu ürünleri (satın aldım) sizlere birkaç sorum var. Sistem oyun ve yayın için kullanılacak büyük ihtimal.

Anakart: İşlemci: Ekran Kartı: RAM: SSD: SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3200MB Yazma) | ITOPYA
İşlemci Sıvı Soğutma Kiti: Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi | ITOPYA
Power Supply: Thermaltake Toughpower Grand 750W Full Modular 80 Plus Gold 14 cm RGB led Fanlı PSU | ITOPYA
Kasa: Cooler Master MasterBox MB511 USB3.0 Pencereli MidTower Siyah Kasa | ITOPYA
Monitör:
Not: FPS oyunlarını daha çok oynarım.

Soru 1: Belirlediğim işlemci - ekran kartı arasında bir darboğaz olma ihtimali var mı?
Soru 2: Monitör olarak şu anki bütçemi aştığı için bu monitörü tercih ettim, ileride 2K veya 4K monitör alabilirim. Sorum ise bu monitör şu anda ekran kartıma veya herhangi bir parçama herhangi bir zararı olur mu?
Soru 3: 750W bir PSU'm var, bu Power bana yeterli olur mu, herhangi bir sorun yaşatır mı şu anda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçeyle 1080P hiç mantıklı gelmiyor bana.
Darboğaz olmaz ama ekran kartı kendini tam olarak kullanmaz.
PSU gayet iyi.

O monitörü almakla büyük hata etmişsin bence. 2K 165 Hz alınırdı. Ses yapmaması için yine de 850W falan alabilirsin. Önerebileceğim PSU'lar Seasonic Focus Plus, FSP Hydro G veya kabul edersen Amazon.com'dan Evga G3 850W al. Evga 10 yıl uluslararası garanti tanıyor.

Önce sorulara cevap vereyim.

1- Darboğaz olma ihtimali yok, 9900K aşırı güçlü bir işlemci. Açıkçası sırf oyun oynanacaksa bence gereksiz bir işlemci.

2- O monitörün diğer parçalara vereceği bir zarar olmaz ama 2080 Ti ile 2K 100+ FPS ultra ayarlarda oyun oynamak daha iyi bir seçim olur.

3- 750 Watt güç beslemesi aslında bu sistem için fazlasıyla yeterli.

3. cevaba ek olarak söyleyeceğim şey ise 9900K işlemci için ek bir besleme var ve onu takabilmek için işlemci için de 2 tane 8 pinlik güç çıkışı olması gerekiyor. İşlemci için 8 + 4 ve ekran kartı için 8 + 8 + 6 pinlik beslemelerin hepsini doldurabilmek için 4 adet 8 pin çıkışı kullanmak lazım fakat fotoğraftan gördüğüm kadarıyla PSU'da 3 çıkış mevcut. Bu durumda işlemcinin ek beslemesini takmadan kullanmak mümkün fakat hız aşırtma yapılacaksa ek beslemenin çok faydası oluyor. Daha az voltajla daha iyi stabilite sağlayabildiği için hem işlemci daha az ısınır hem de hız aşırtma sonrası oluşabilecek basit kararlılık sorunlarının önüne geçilir.

Şu anda alamıyorum arkadaşlar yani ben satın alırken 2K 1MS monitör yoktu vardı fiyat olarak yüksekti bu monitör 2bine aldım ileri de 2K alıcam büyük ihtimal aslında 1 sorum daha vardı rtx 2080 ti gaming x trio ve gaming trio modeli arasında ne farkı var bilgisi olan varmıydı
Önce sorulara cevap vereyim.

1- Darboğaz olma ihtimali yok, 9900K aşırı güçlü bir işlemci. Açıkçası sırf oyun oynanacaksa bence gereksiz bir işlemci.

2- O monitörün diğer parçalara vereceği bir zarar olmaz ama 2080 Ti ile 2K 100+ FPS ultra ayarlarda oyun oynamak daha iyi bir seçim olur.

3- 750 Watt güç beslemesi aslında bu sistem için fazlasıyla yeterli.

3. cevaba ek olarak söyleyeceğim şey ise 9900K işlemci için ek bir besleme var ve onu takabilmek için işlemci için de 2 tane 8 pinlik güç çıkışı olması gerekiyor. İşlemci için 8 + 4 ve ekran kartı için 8 + 8 + 6 pinlik beslemelerin hepsini doldurabilmek için 4 adet 8 pin çıkışı kullanmak lazım fakat fotoğraftan gördüğüm kadarıyla PSU'da 3 çıkış mevcut. Bu durumda işlemcinin ek beslemesini takmadan kullanmak mümkün fakat hız aşırtma yapılacaksa ek beslemenin çok faydası oluyor. Daha az voltajla daha iyi stabilite sağlayabildiği için hem işlemci daha az ısınır hem de hız aşırtma sonrası oluşabilecek basit kararlılık sorunlarının önüne geçilir.
hocam yardımın için çok teşekkür ederim işlemciyi ow düşünmüyorum sadece turbosuyla çalıştırırım diye düşünüyorum turboda herhangi bir sorun olurmu yani 5ghz çalışacak büyük ihtimal ileride belki ow düşünebilirim şimdiden sağol. :)
3 çıkış var derken bu çıkışları farklı çoğaltıcı kablolar ile işimi göremezmiyim yoksa psu mu değişmek lazım :D
@Yararsız Üye
2080Tİ GAMİNG X TRİO Ve GAMİNG TRİO Arasında 400 tl fark var arlarında ne fark var değermi 400liraya benim gaming trio modeli hoşuma gitti onu almıştım çok fark yoksa içim rahatlayacak :D

Son düzenleme:
@Cemil DEMİRTAŞ Çoğaltıcı kablo konusunu hiç araştırma gereği duymadım çünkü en güvenilir yöntem belliyken farklı bir çözüm aramak kafama yatmadı. Ben de 750 Watt olan PSU'yu aldıktan sonra bu durumu fark ettim ve elimdekini Amazon'a iade edip 4 adet 8 pin güç beslemesi olan 850 Watt başka bir PSU aldım.

Tek 8 pinlik besleme ile işlemci sorunsuz çalışır, sadece hız aşırtmada daha düşük voltaj ile daha stabil ve serin kullanma şansı olmaz.

Gaming X Trio ile Gaming Trio arasındaki fark ne kadar olur bilmiyorum çünkü test etmedim, frekans farkına bakınca tahminen %5 - %8 arasında bir fark ancak olur gibi görünüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı