RTX 2080 ve Ryzen 7 2700X BF5 Takılma Sorunu

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 51
  • Görüntüleme 6.754

ksn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni sistem topladım lakin uyumsuzluk söz konusu. Battlefield V oyununda devamlı takılmalar yaşıyorum. Sorun nedir nereden, neden kaynaklı çözemedim. 2000 euro para gömdüm. Sistem 5 kuruş etmedi. Sizce sorunun kaynağı ne olabilir?

Sistem bilgilerim:
  • MSI Trio RTX 2080 Ekran kartı
  • Ryzen 7 2700X işlemci
  • LEPA 700W 80+ Gold psu
  • Coller Master H110i sıvı soğutma
  • Samsung 970 Pro M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki oyun dosyalarını repair yapıp denediniz mi ? Origin - Game Library - BF5'in üstüne sağ tıklayıp Repair. simdilik aklıma başka bişey gelmiyor farklı oyunlarda aynı durum var mı ?
Yaptım hocam bence bu sorun oyunla ilgili degil donanımsal sorun. Ya Ekran kartı sorunlu, yada Anakart sorunlu
Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz oyunu ve sadece BF 5 oyununda mı yaşıyorsunuz bu sorunu?
Black ops3, WW2 bu oyunlardada sorun mevcut 1920x1080 144 Hz monitör

Bilgisayarı aldıktan sonra kayıt defteri (regedit) düzenlemesi yaptınız mı? Systemresponsiveness gibi bir ayar yazılıyor hep internette bu ayarı kurcaladıysanız sorunun kaynağı bu olabilir.

BIOS ayarlarında HPET (High Precision Event Timer) ayarı var ise mutlaka devre dışı bırakın.

Güç Tasarrufu modunda olmadığınızdan emin olun.

HPET'i ayrıca Windows üzerinden de kapatın internette detaylı anlatımı mevcut.

Dynamic Tick'i kapatın bunu da internette bulabilirsiniz.

Ve son olarak Timer Tool diye bir şey var onu indirip 0.5 ms ayarıyla deneyin.

Msi afterburner ile takılma anında değerlerinizi kontrol edin özellikle ekran kartı kullanımını ve işlemci kullanımını. 1080p oyunculuk için 2080 ekran kartıyla İntel tabanlı sistem toplamak daha verimli olurdu. Donanımsal olduğunu zannetmiyorum lakin öyle olsaydı her oyunda sıkıntı çıkarırdı diye düşünüyorum.

Arkadaş diğer oyunlardada aynı sorunun olduğunu belirtmiş bu durum donanımsal arıza olduğunu işaret ediyor
En iyisi ürünleri servise gönderip test ettirmek biraz beklersiniz belki ama kafanız rahat eder anakartın veri ileten yollarında arıza olabilir belki ekran kartının bi arızası var cok düşük bi ihtimal olsada üretim kaynaklıdır yada ürünler gelirken kargoda hasar görmüs olabilir neticede dünyanın öbür ucundan geliyor benim vatan bilgisayardan sıfır aldıgım ekran kartı arızalı çıkmıştı götürdüm teste gönderdiler 1 hafta sonra yenisi verdiler

Bilgisayarı aldıktan sonra kayıt defteri (regedit) düzenlemesi yaptınız mı? Systemresponsiveness gibi bir ayar yazılıyor hep internette bu ayarı kurcaladıysanız sorunun kaynağı bu olabilir.

BIOS ayarlarında HPET (High Precision Event Timer) ayarı var ise mutlaka devre dışı bırakın.

Güç Tasarrufu modunda olmadığınızdan emin olun.

HPET'i ayrıca Windows üzerinden de kapatın internette detaylı anlatımı mevcut.

Dynamic Tick'i kapatın bunu da internette bulabilirsiniz.

Ve son olarak Timer Tool diye bir şey var onu indirip 0.5 ms ayarıyla deneyin.
Test edip cevap yazarım hocam. Teşekkürler
Msi afterburner ile takılma anında değerlerinizi kontrol edin özellikle ekran kartı kullanımını ve işlemci kullanımını. 1080p oyunculuk için 2080 ekran kartıyla İntel tabanlı sistem toplamak daha verimli olurdu. Donanımsal olduğunu zannetmiyorum lakin öyle olsaydı her oyunda sıkıntı çıkarırdı diye düşünüyorum.
Donanimsal olmamasi cok iyi olur hocam. Birde bununla ugrasmayim. Hangi parca sorunlu bulmak inanin cok zor bir durum.
Arkadaş diğer oyunlardada aynı sorunun olduğunu belirtmiş bu durum donanımsal arıza olduğunu işaret ediyor
En iyisi ürünleri servise gönderip test ettirmek biraz beklersiniz belki ama kafanız rahat eder anakartın veri ileten yollarında arıza olabilir belki ekran kartının bi arızası var cok düşük bi ihtimal olsada üretim kaynaklıdır yada ürünler gelirken kargoda hasar görmüs olabilir neticede dünyanın öbür ucundan geliyor benim vatan bilgisayardan sıfır aldıgım ekran kartı arızalı çıkmıştı götürdüm teste gönderdiler 1 hafta sonra yenisi verdiler
Hocam 1 haftalik sureyle test edebilecek yer var. Butun donanim test edilecek. Sistem komple yeni oldugu icin butun parcalarin garantisi mevcut durumda. Yazilimsal sorun aradim yapmadigim islem kalmadi. RAM uyumsuzlugundan suphelendim. Baska bir RAM denedim sorun ayni. PSU yetmezligi olma ihtimali var diyerek 700W Gold PSU ile denedim durum ayni. Ekran kart'i ve Anakart kaldi. Bu iki bilesenden birinde sorun var. Benim suphelerim anakart oldugu yonunde. Oyun icinde arada anlik ses bozulmalarida mevcut. Haftaya ilk isim test merkezine goturup birakmak.
Baktim hocam hersey cok iyi durumda. Hersey normal.

Son düzenleme:
Test edip cevap yazarım hocam. Teşekkürler

Donanimsal olmamasi cok iyi olur hocam. Birde bununla ugrasmayim. Hangi parca sorunlu bulmak inanin cok zor bir durum.

Hocam 1 haftalik sureyle test edebilecek yer var. Butun donanim test edilecek. Sistem komple yeni oldugu icin butun parcalarin garantisi mevcut durumda. Yazilimsal sorun aradim yapmadigim islem kalmadi. RAM uyumsuzlugundan suphelendim. Baska bir RAM denedim sorun ayni. PSU yetmezligi olma ihtimali var diyerek 700W Gold PSU ile denedim durum ayni. Ekran kart'i ve Anakart kaldi. Bu iki bilesenden birinde sorun var. Benim suphelerim anakart oldugu yonunde. Oyun icinde arada anlik ses bozulmalarida mevcut. Haftaya ilk isim test merkezine goturup birakmak.

Baktim hocam hersey cok iyi durumda. Hersey normal.
Takılmalarınız oyunu ilk açtığınızda oluyor mu ? Yoksa aradan bir müddet geçtikten sonra mı başlıyor ?

Takılmalarınız oyunu ilk açtığınızda oluyor mu ? Yoksa aradan bir müddet geçtikten sonra mı başlıyor ?
Öyle bir takılmaki hocam çok tuhaf oluyor. Önce iyi sonra takılmalar başlıyor. Bölüm geçişlerinde, oyun içinde anlık takılmalar. Ölünce gökyüzüne hızlı biçimde çıkarken anlık sesde bozulma oluyor. Öldükden sonra takım arkadaşını izlerken bazen öyle bir bozulma oluyorki sanki PC kendini kapatacak. Görüntü felaket bozuluyor. Bazen oyun çöküyor. Mavi ekran hataları bile oluyor.

Öyle bir takılmaki hocam çok tuhaf oluyor. Önce iyi sonra takılmalar başlıyor. Bölüm geçişlerinde, oyun içinde anlık takılmalar. Ölünce gökyüzüne hızlı biçimde çıkarken anlık sesde bozulma oluyor. Öldükden sonra takım arkadaşını izlerken bazen öyle bir bozulma oluyorki sanki PC kendini kapatacak. Görüntü felaket bozuluyor. Bazen oyun çöküyor. Mavi ekran hataları bile oluyor.
Oyun çökmesi ve mavi hatalar RAM'lerinizden kaynaklı olabilir. Çökmeden kastınız oyun hata raporu vermeden pat diye mi kapanıyor ?

Akşam vakti ping artması sonucu Bf5 ve Rainbow Six Siege'de kasıyordu oyun. Fps desürekli oynuyordu 65-95-85 civarlarında değişiyordu Rainbow Six Siege'de. Tam donanımdan şüphe edecektim, ölüp de beni izleyenlerin ekranında da kasıla kasıla oynadığım görülüyormuş.
Donanım sorunu izleyenlere yansımayacağına göre ve bu sorunum akşam ping artması ile paralel olduğundan top servis sağlayıcıda.
Anladığım kadarıyla oyun motoru pinge göre fpsi yönetiyor.

Oyun çökmesi ve mavi hatalar RAM'lerinizden kaynaklı olabilir. Çökmeden kastınız oyun hata raporu vermeden pat diye mi kapanıyor ?
RAM uyusmazligi olabilir diye baska RAM takip denedim. Ayni hata takilma sorunu devam etti.
Akşam vakti ping artması sonucu Bf5 ve Rainbow Six Siege'de kasıyordu oyun. Fps desürekli oynuyordu 65-95-85 civarlarında değişiyordu Rainbow Six Siege'de. Tam donanımdan şüphe edecektim, ölüp de beni izleyenlerin ekranında da kasıla kasıla oynadığım görülüyormuş.
Donanım sorunu izleyenlere yansımayacağına göre ve bu sorunum akşam ping artması ile paralel olduğundan top servis sağlayıcıda.
Anladığım kadarıyla oyun motoru pinge göre fpsi yönetiyor.
Hocam sizin soylediklerinizin olmasi beni inanki mutlu eder. Ping degerinden olsa keske. Donanimsal sorun oldugundan eminim cunki takilmalar normal degil bir nevi donma. Oyun ara gecislerinde ekranda anlik bozulma ve ses bozulmalari oluyor. %100 donanimsal bir sorun. Ya ekran karti, yada anakart da bir sorun var. Ping degerinden olsa ekranda ani bozulma sorunu olmaz sesde bozulma olmaz, lakin bendeki sorun oldukden hemen sonra oyun arkadasini gosteriyor. Sen haritadan bir yer secene kadar o arkadasin avatarini izliyorsun isde o anda felaket bir ekran bozulmasi oluyor. Goruntu bir birine giriyor beyaz kalin, ince cizgilerle ekran kotu oluyor. Sen haritadan bir yer secip oyuna tekrar baslayinca goruntu bozulmasi duzeliyor. igrenc bir durum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı