RTX 2080 ve Ryzen 7 2700X BF5 Takılma Sorunu

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 51
  • Görüntüleme 6.736

ksn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni sistem topladım lakin uyumsuzluk söz konusu. Battlefield V oyununda devamlı takılmalar yaşıyorum. Sorun nedir nereden, neden kaynaklı çözemedim. 2000 euro para gömdüm. Sistem 5 kuruş etmedi. Sizce sorunun kaynağı ne olabilir?

Sistem bilgilerim:
  • MSI Trio RTX 2080 Ekran kartı
  • Ryzen 7 2700X işlemci
  • LEPA 700W 80+ Gold psu
  • Coller Master H110i sıvı soğutma
  • Samsung 970 Pro M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses bozulması ısının yükselmesiyle alakalı diye tahmin ediyorum belki kullandığınız program yanlış ısı değerleri gösteriyordur.Isı üzerine testler yapmanızı tavsiye ederim.
Aida64 kullaniyorum hocam. Oyun esnasinda oyunu asagiya cekip isi degerlerini kontrol ediyorum. MSI Afterburner programiylada takip ettim. Aida64 GPU isi degeri 60 derecelerde gosteriyor. MSI Afterburner programi ise 70 lerde gosteriyor.

Büyük İhtimalle ramdan yapar ama oyundan ,da kaynakalanbilir.Bunu iyice araştır bence bu sorunla karșılașan illaki olur.
Hocam RTX 2080 ve Ryzen 7 2700X video ceken bir suru adam var. Youtube videolarina bakdim. Adamlarin sisteminde zerre donma takilma yok kebap gibi valla. Benimki bildigin bulgur plavi😁 yaninda ayran bile yok o derece. 2000 euro havaya gitti.

Hocam RTX 2080 ve Ryzen 7 2700X video ceken bir suru adam var. Youtube videolarina bakdim. Adamlarin sisteminde zerre donma takilma yok kebap gibi valla. Benimki bildigin bulgur plavi😁 yaninda ayran bile yok o derece. 2000 euro havaya gitti.
Ara ara mı takılıyor yoksa fps hepmi düşük ara ara takınıyorsa kullandığınız ramlar sisteme uyum göstermiyor olabailir youtubde gördüğünüz o videoların hepsi yazan sistemle oynanmıyor😁😁
RAM açıklamayı unutmuşum hocam. DDR4 3200MHz 16GB
hocam ramlariniz mhz si ile anakart mhz si uyusmuyor olabilir

Son düzenleme:
Ara ara mı takılıyor yoksa fps hepmi düşük ara ara takınıyorsa kullandığınız ramlar sisteme uyum göstermiyor olabailir youtubde gördüğünüz o videoların hepsi yazan sistemle oynanmıyor😁😁

hocam ramlariniz mhz si ile anakart mhz si uyusmuyor olabilir
ozaman onlarinki bulgur gorunumlu pirinc plavimi diyorsun yani?😁

Hocam Anakart destekledigi RAM MHz degeri 3466MHz. Ben 3200MHz XMP RAM aldim. AMD tabanli sistemde nekadar yuksek MHz degeri olursa okadar iyi dediler. Tabi bu MHz degeri anakartin destekledigi degeri gecmemek sartiyla.

Hocam Anakart destekledigi RAM MHz degeri 3466MHz. Ben 3200MHz XMP RAM aldim. AMD tabanli sistemde nekadar yuksek MHz degeri olursa okadar iyi dediler. Tabi bu MHz degeri anakartin destekledigi degeri gecmemek sartiyla.
o apu sistemler icin gecerli hocam mhz degeri apuda mhz onemli ama sizin konu cok farklı pilav yorumunuz mukemmel

hocam bu sistemi nereden topladınız yada bir bilgili kisimi topladı

Oyun icindeki anormal degerlere bakin arkadaslar. GPU kullanimina bakin. 1920X1080P 144Hz Monitorde oynamama ragmen aldigim FPS degerine bakin. Bu FPS degeri oyun icinde 50 e kadar dusuyor. Sonra basliyor takilmalar. Oyun ayarlari ULTRA ayarda. DRX ozelligi acik durumda. Buna ragmen CPU ve GPU kullanimi cok dusuk.

Buyuk ihtimal RAM uyusmazligi var.

369623

369624

369625

Son düzenleme:
Benimde bahsettiğim konu bu 1080p çözünürlükte Ryzenler 2080 gibi ekran kartıyla verimli çalışamıyorlar. İntel tabanlı çok güçlü bir işlemci ile bu çözünürlükte daha iyi verim alabilirdiniz. Sonuçta ekran kartınız 2K ve 4K çözünürlük için tasarlanmış. DSR özelliğinizi açıp çözünürlüğünüzü 2K yapıp değerleri tekrar kontrol edin.

Benimde bahsettiğim konu bu 1080p çözünürlükte Ryzenler 2080 gibi ekran kartıyla verimli çalışamıyorlar. İntel tabanlı çok güçlü bir işlemci ile bu çözünürlükte daha iyi verim alabilirdiniz. Sonuçta ekran kartınız 2K ve 4K çözünürlük için tasarlanmış. DSR özelliğinizi açıp çözünürlüğünüzü 2K yapıp değerleri tekrar kontrol edin.
Sözlerinize katılmıyorum reyzen7 2700x çok güçlü bir işlemci 20mb önbellek bulunuyor ve intel kdr güçlüdür kendisi
Oyun icindeki anormal degerlere bakin arkadaslar. GPU kullanimina bakin. 1920X1080P 144Hz Monitorde oynamama ragmen aldigim FPS degerine bakin. Bu FPS degeri oyun icinde 50 e kadar dusuyor. Sonra basliyor takilmalar. Oyun ayarlari ULTRA ayarda. DRX ozelligi acik durumda. Buna ragmen CPU ve GPU kullanimi cok dusuk.

Buyuk ihtimal RAM uyusmazligi var.

Eki Görüntüle 369623
Eki Görüntüle 369624
Eki Görüntüle 369625
Hocam her oyunda mı böyle yapıyor yoksa sadece bf5de mi??

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı