RTX 30 serisi DLSS 3.0 destekleyecek mi?

DLSS 2.0'da donanimsal bir durum yoktu. DLSS 3'de NVIDIA'nin bunu demesinin nedeni RTX 40 serisinde donanimsal bir goruntu isleme cipinin olmasi. Bu cip sayesinde DLSS 3 kullaniyor kartlar. He RTX 30 serisi de yazilimla kullanabilir mi belki kullanabilir ama NVIDIA'nin soyledigi bunun donanimsal olarak mumkun olmadigi.
Belki ileride tüm 4000 serisi kartlar çıkınca (4070, 4060 vs.) yazılımsal olarak biz bunu getirdik 3000 serisine falan derler. Açıkçası pazarlama taktiğinden başka bişi olduğunu düşünmüyorum, 3000 serisi daha yeni çıkmış sayılır bence bu kadar çabuk eskitmemeleri lazımdı

Desteklese de Nvidia desteklemiyor der o yüzden hiç sanmıyorum.
Belki ileride daha çok kullanıcı isyan ederse getirebilirler diye düşünüyorum

Eğer öyle bir şey olsaydı 4000 serisini çıkarmalarının hiç gereği yoktu. 4000 serisi ile aslında biraz da Donanımdan kıstı Yazılımdan kazandılar. Görünürde dişe gelen yine bir şey yok lakin bunu tam olarak söylemek için yine de Ti serilerini beklemekte fayda var. (Mobil)
belki ileride daha fazla kişi tepki gösterirse bu duruma bi el atabilirler en azından 4000 serisi kadar performans artışı sağlamaz 3000 serisindeki DLSS 3.0 bu şekilde dengeleyerek çıkartabilirler

Son düzenleme:
Zamanında Gsync için aynıları yazıldı, çizildi. Daha sonra bir sürücü ile Freesync monitörlere destek geldi. Yani imkansız diye birşey yok.

İleride orjinaline göre daha düşük performans gösteren bir versiyonuyla gelebilir.

Bence yakında getirirler, zaten RTX 40 serisi ekran kartı alan birinin DLSS'ye ihtiyacı yok.

Nasıl yok 4080 ve 90 alanın olmaz anca. Diğer kartlar 4070 Ti'dan anlaşıldığı gibi muhtemelen VRAM kurbanı olacak ve bu sebepten o DLSS kullanılmak durumunda kalınacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı