RTX 3050 laptopta 1 yıldır süren mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

gnyndr

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Nvidia GeFore RTX 3060 (laptop)
İşlemci
AMD Ryzen 6900 HS
Öncelikle merhaba aşağıda belirttiğim özellikteki bilgisayarı(ASUS RoG Flow X16 GV601rm) 2023'te Amerika'dan aldım. Başta her şey yolundaydı. Fakat bir yerden sonra mavi ekran vermeye başladı. Bu sürede çeşitli hatakodları aldım(UNEXPECTED Store EXCEPTİON, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION, DAM WATCHDOG TİMEOUT).En çok(%95) UNEXPECTED Store EXCEPTİON hata kodunu aldım. Olay görüntüleyicisine girdiğimde CRİTİCAL kısmında %99 kernel 41 (63) yazıyor ve kritik hata vermeden 4-5 saniye önce volmgrm 161 erroru yer alıyor. OCCT ve CrystalDiskInfo testlerinde sorun gözükmüyor. Bu testleri aynı sorunu yaşayan kişiler sorunun ekran kartından kaynaklı olduğunu söylediğinden yaptım. Sıcaklık sorunu hakkında pek fikrim yok çünkü oyun oynarken 75-85 derecesinde geziyor. İşin tuhafı mavi ekranı oyun oynarken vermiyor. Oyun oynarken verdiği mavi ekran sayısı bir elin parmaklarını geçmemiştir. Genelde YouTube'dan video izlerken falan mavi ekran veriyor. Başlarda (ilk 8 ay) mavi ekran hakkında pek bilgim olmadığından çok dokunmadım. Geçen ay CoD indirken bir günde 6-7 kez mavi ekran verdi.XML kodlarından pek anlamıyorum. Bu sorun gerçekten çok sinir bozucu olmaya başladı ve artık rüyalarıma da giriyor. Yardımcı olabilecek arkadaş veya arkadaşlar varsa ilerleyen süreçte gerekli bilgileri de vereceğim. Yardımcı olmanız dileğiyle...

buyurun hocam. Bir de başlıkta 3050 yazmışım 3060 olacak o. Ayrıca işlemci AMD Ryzen 9 6900.

Dostum attığın minidump dosyası 2023'ten kalma, buna bakıp güncel olarak yorumlamak doğru olmaz. Yine de senin için baktım, sorunun kaynağının ekran kartı sürücüsünden kaynaklı olduğunu gördüm. Güncellemeni öneririm.

Kod:
8: kd> lmvm nvlddmkm.
Browse full module list.
start end module name.
fffff802`888a0000 fffff802`8c1f4000 nvlddmkm T (no symbols)
 Loaded symbol image file: nvlddmkm.sys
 Image path: \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\nvam.inf_amd64_1e488eaafe9fed27\nvlddmkm.sys
 Image name: nvlddmkm.sys
 Browse all global symbols functions data.
 Timestamp: Mon Jun 26 22:49:35 2023 (6499EBCF)
 CheckSum: 03848A4E.
 ImageSize: 03954000.
 Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
 Information from resource tables:

Bluetooth kaynaklı da hata var, bu ikisini güncelle;

Ekran kartı sürücüsünü geçenlerde güncellemiştim ama Bluetooth hatasını bilmiyordum. İkisini de yeniden güncelleyeyim. Bir de güncel minidump dosyalarını nasıl bulabilirim? Baktığımda sadece 3 tane vardı.

Hocam yine rahatsız ediyorum. Bluetooth sürücüsünü güncelledikten sonraki 2 gün mavi ekran almadım. Dün öğle 2-3 saat oyun oynadım bayağı ısındı bilgisayar. Aynı günün akşamına yeni ekran kartı sürücüsünü yükledim(556.12).Bu sabahta kafayı yedi sanki. Scroll tuşu kaydırmak yerine büyüteç görevi görüyordu. Ve “W” tuşuna bastığında sekme kapanıyordu. Yeniden başlattım düzeldi. Sorun ortadan kalkmıştı. Arkadaşla Discord'dan konuşup oyun oynarken yine mavi ekran verdi(UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION) Nedeni ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücüsünü geçenlerde güncellemiştim ama Bluetooth hatasını bilmiyordum. İkisini de yeniden güncelleyeyim. Bir de güncel minidump dosyalarını nasıl bulabilirim? Baktğımda sadece 3 tane vardı.

Hocam yine rahatsız ediyorum. Bluetooth sürücüsünü güncelledikten sonraki 2 gün mavi ekran almadım. Dün öğle 2-3 saat oyun oynadım bayağı ısındı bilgisayar. Aynı günün akşamına yeni ekran kartı sürücüsünü yükledim(556.12).bu sabahta kafayı yedi sanki. Scroll tuşu kaydırmak yerine büyüteç görevi görüyordu. Ve “w” tuşuna bastığında sekme kapanıyordu. Yeniden başlattım düzeldi. Sorun ortadan kalkmıştı. Arkadaşla Discord'dan konuşup oyun oynarken yine mavi ekran verdi(UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION) nedeni ne olabilir?

Minidump oluştuysa at bakalım kaynağına.

.Şuanda dışardayım 1-2 saate eve geçince klasöre bakarım oluştuysa paylaşırım ama bi önceki minidump dosyalarını attığımda bunlar güncel değil demiştiniz o dosyaların yılı 2023tü.2024 te çok mavi ekran hatası aldım ama baktığım klasörde 2024 tarihli dosya yoktu.Tam anlamadım ama dosya oluşmuyor olabilir mi?

Şu anda dışardayım 1-2 saate eve geçince klasöre bakarım oluştuysa paylaşırım ama bir önceki minidump dosyalarını attığımda bunlar güncel değil demiştiniz o dosyaların yılı 2023'tü. 2024'te çok mavi ekran hatası aldım ama baktığım klasörde 2024 tarihli dosya yoktu. Tam anlamadım ama dosya oluşmuyor olabilir mi?

Dosya oluşuyor aslında ama Windows geçici dosyalar adı altında oluştuğundan siliyor bir süre sonra. Sistemde kullandığın SSD nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı