Meslek lisesi mi yoksa Anadolu mu?

@Tostu Seven Adam
Merhaha şu an meslek lisesinde okuyorum ve ortamı gerçekten kötü. Lisede kimya bölümü var. Oraya geçme fikri geliyor. 8 kişilik bir sınıfları var ancak hedeflerim değişebilir gibi geliyor ve Anadolu ile meslek kimya bölümü arasında kalıyorum. Önerileriniz nelerdir?
Merhaba. Önerim Fen Lisesi.

Anadolu Lisesi eğer sınav puanıyla almıyorsa eskilerin "düz lise" diye tabir ettiği lisedir. Günümüzde her lisenin adını "Anadolu Lisesi" yaptıkları için insanların algıları da şaşırdı. Eğer geçmeyi düşündüğün anadolu lisesi sınavla alan kaliteli bir lise olsaydı geçmeni önerirdim.

Fakat şu durumda meslek lisesinde devam etmen çok daha iyi olur. Bulunduğun lisede hangi bölümler var? Bölümler arasından kendine en uygun olana geçiş yapabilirsin. Eğer bu bölümler içine sinmiyorsa kendine uygun gördüğün bölümün olduğu bir meslek lisesine de geçiş yapabilirsin.

Günümüzde meslek liseleri çok daha kıymetli hale geldi. Orada öğreneceğin meslek senin hayatını çizmene yardımcı olabilir. Bir yandan meslek eğitimini alırken diğer yandan YKS çalışmalarına da devam edebilirsin. Düzenli ve disiplinli çalışırsan yapılmayacak şey değil. YKS'de de meslek lisesinde olduğun için M.T.O.K. kontenjanlarına başvurma şansın olacak.

O yüzden şu an en önemli soru şu: "Bulunduğun meslek lisesinde sana en uygun bölüm hangisi?"

Eğer hiçbir bölüm ilgini çekmiyorsa geçiş yapabileceğin meslek liselerinde sana uygun bir bölüm var mı?

Buna göre yol haritanı biraz netleştirebilirsin.

Merhaha şu an meslek lisesinde okuyorum ve ortamı gerçekten kötü. Lisede kimya bölümü var. Oraya geçme fikri geliyor. 8 kişilik bir sınıfları var ancak hedeflerim değişebilir gibi geliyor ve Anadolu ile meslek kimya bölümü arasında kalıyorum. Önerileriniz nelerdir?

Dersleri sevmiyorsan ve geleceğini garanti altına almak istiyorsan kesinlikle meslekte kal keza ben Anadolu seçerek hayatımın hatasını yaptım.

Anadolu Lisesi eğer sınav puanıyla almıyorsa eskilerin "düz lise" diye tabir ettiği lisedir. Günümüzde her lisenin adını "Anadolu Lisesi" yaptıkları için insanların algıları da şaşırdı. Eğer geçmeyi düşündüğün Anadolu lisesi sınavla alan kaliteli bir lise olsaydı geçmeni önerirdim.

Fakat şu durumda meslek lisesinde devam etmen çok daha iyi olur. Bulunduğun lisede hangi bölümler var? Bölümler arasından kendine en uygun olana geçiş yapabilirsin. Eğer bu bölümler içine sinmiyorsa kendine uygun gördüğün bölümün olduğu bir meslek lisesine de geçiş yapabilirsin.

Günümüzde meslek liseleri çok daha kıymetli hale geldi. Orada öğreneceğin meslek senin hayatını çizmene yardımcı olabilir. Bir yandan meslek eğitimini alırken diğer yandan YKS çalışmalarına da devam edebilirsin. Düzenli ve disiplinli çalışırsan yapılmayacak şey değil. YKS'de de meslek lisesinde olduğun için M. T. O. K. Kontenjanlarına başvurma şansın olacak.

O yüzden şu an en önemli soru şu: "Bulunduğun meslek lisesinde sana en uygun bölüm hangisi?"

Eğer hiçbir bölüm ilgini çekmiyorsa geçiş yapabileceğin meslek liselerinde sana uygun bir bölüm var mı?

Buna göre yol haritanı biraz netleştirebilirsin.

Hocam şöyleki kimyaya ilgim var bilişim bölümü olan farklı bir lise daha var sanırım robotik kodlama öğretiyorlar. Arasında kaldım. Ama avantaj ve iş açısından kimya mantıklı geliyor ancak hiç kimya deneyimim yok. Kimyanın artısı Erasmus ile yurt dışı belgesi alıyoruz. Ayrıca deney falan filan güzel oluyor ancak kararsızım. Yaratıcılığımı başına koyabileceğim işlerin bana daha uygun olacağını ön görüyorum.

Dersleri sevmiyorsan ve geleceğini garanti altına almak istiyorsan kesinlikle meslekte kal keza ben Anadolu seçerek hayatımın hatasını yaptım.

Dersleri seviyorum ama geleceğimide garantiye almak istiyorum.

Eğer ileride kendini çok iyi yerlerde görüyorsan Anadolu'ya gidip YKS'ye sımsıkı hazırlanmak daha mantıklı bende meslek lisesi mezunuyum ve adamakıllı ders bile işlenmiyordu çoğu zaman. Ama bende okuma ışığı yok çok iyi yerler kazanamam dersen bence meslekte kalıp mesleğini iyi öğrenip hemen iş hayatına atılman daha iyi olur çünkü artık ülkede usta kalmadı herkes üniversite mezunu ve şu an sanayide bir usta işini iyi yapıyorsa dünya paralar kazanıyordur. Kendini iyice ölçüp biçip hemen karar verip ona göre yolunu çizmen lazım zamanı geçmeden.

Eğer ileride kendini çok iyi yerlerde görüyorsan Anadolu'ya gidip YKS'ye sımsıkı hazırlanmak daha mantıklı bende meslek lisesi mezunuyum ve adamakıllı ders bile işlenmiyordu çoğu zaman. Ama bende okuma ışığı yok çok iyi yerler kazanamam dersen bence meslekte kalıp mesleğini iyi öğrenip hemen iş hayatına atılman daha iyi olur çünkü artık ülkede usta kalmadı herkes üniversite mezunu ve şu an sanayide bir usta işini iyi yapıyorsa dünya paralar kazanıyordur. Kendini iyice ölçüp biçip hemen karar verip ona göre yolunu çizmen lazım zamanı geçmeden.

Ya o konuda kendime ne desem zor, düzenli bir çalışma planı oluşturmaya çalışıyorum aslında ayrıca meslek lisesinde kimya ya da bilişim hakkında düşünüyorum.

Bence Anadolu'ya geç. Sınıf ve okul ortamı inan her şeyi etkiliyor. 8 kişilik sınıfta VİP gibi ders işlersiniz. Birde YKS'ye hazırlanmayı salmazsanız on numara

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı