RTX 3060 aniden çoğu oyunda düşük FPS alma sorunu

Bilmiyorum hocam hediye olarak geldiği için herhangi bir seçim şansım olmadı ki olsa da bir şey fark etmezdi bilgisayarlar hakkında çok bir bilgim yok. Yaklaşık 2 ay önce gelen bir PC. Sorunun kaynağı o mu sizce?

Ryzen 5 5600 işlemcisi sıvı soğutucu ile daha yüksek FPS değerlerine ulaşır.
Bu durum i5 11400F işlemcisinde de aynıdır.
Bunların dışında RTX 3060 kartla beraber performans düşüklüğü normal değil.
Ayrıca güç yönetiminden yüksek performans modunu aktif edip tekrar FPS kontrolü yapın.

Ryzen 5 5600 işlemcisi sıvı soğutucu ile daha yüksek FPS değerlerine ulaşır.
Bu durum i5 11400F işlemcisinde de aynıdır.
Bunların dışında RTX 3060 kartla beraber performans düşüklüğü normal değil.
Ayrıca güç yönetiminden yüksek performans modunu aktif edip tekrar FPS kontrolü yapın.
Ayni işlemci bendede var mx4 macun çektim 70 lerde takılıyor stock fan yetmiyor.

Hocam bu 1 gecede olan bir şey ise.

Ya bu bilgisayara virüs vs bulaştı ya da sizin Windows da bir sorun oluşmuş olabilir. Yani diğer türlü bu karta bu kadar etki edecek başka bir şey zor gibi görünüyor.

1 gece önce en son neler yaptın PC de bence onu da hatırlamaya çalış? Torrent vs bir şeyler indirip yükledin mi? Korsan oyun vs.

Ya bu bilgisayara virüs vs bulaştı ya da sizin Windows da bir sorun oluşmuş olabilir. Yani diğer türlü bu karta bu kadar etki edecek başka bir şey zor gibi görünüyor.

1 gece önce en son neler yaptın PC de bence onu da hatırlamaya çalış? Torrent vs bir şeyler indirip yükledin mi? Korsan oyun vs.
3 senedir korsan oynuyom kanka ne anlatıyorsun senede 2 kere formatlarım sistemi oyunlara para mı yeter.

O tarz şeyler hiç indirip kurmadım hocam. Sadece gece vakti oyun oynuyordum ve fps sıkıntısı yoktu sabah olduğunu farkettim.

Sıcaklık değerleri neler? FPS düşüşü olduğunda sistem durumu nedir? GPU-Z gibi bir program ile log tutarak kaydedebilirsin. Ya da direkt MSI Afterburner'da özelleştirebilirsin.

GPU usage.
GPU temp.
GPU clock.
GPU mem clock.
GPU-Z logda "perfcar reason"
CPU'nun da üstteki verileri vs. gerekli.

G-Force Experience devredeyse kapatıp dene bir de.

Ekran kartı sıcaklığının 70i geçtiğini hiç görmedim. Düzenli kontrol ettiğimde her zaman 70 derecedeydi. Afterburner ile değerleri kontrol edip detayları birazdan yollayacağım.

3 senedir korsan oynuyorum kanka ne anlatıyorsun senede 2 kere formatlarım sistemi oyunlara para mı yeter.

Ya kardeşim ben konu sahibine söylüyorum.

Ayrıca korsan bende oynamışlığım var burada lafımı iyi anlamayıp direk laf çakıyorsun.

Bak adam 1 gecede diyor yarı yarıya performans düştü sen nereden biliyorsun adam nereden oyun indirdi?

Korsanın da çeşitleri var yeri var yurdu var. Sen oyunu yüklüyorsun arka tarafta mining yapanı da var. Temiz olanı da.

Ya da girdiği bazı sitelerde vs kapmış olabilir.

Ben fikrimi söyledim olabilecek bir şey. Ha adam zaten öyle yerlere girmiyorsa demek ki sorun çok başka yerde tüm sistemi iyice incelemesi lazım.

İşte konu sahibi BIOS'a girip a-XMP modunu aktifleştirmeyi bilmiyor durum bu.
Hediye gelen bir hazır sistem olduğundan bahsetti.
Ve FPS düşüklüğüne odaklanmış durumda.
Power Boost güç kaynağıyla da fazla bir şey beklememek lazım.

Ya adam 1 gece önceye kadar her şey iyiydi 1 gecede oldu diyor. A-XMP kendi kendime mi kapandı?

Power 1 gece değil mi yetmemeye karar verdi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı