RTX 3060 bazı oyunlarda kullanılamıyor

Xaimber

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2020
Mesajlar
129
Merhaba, ekran kartım (RTX 3060 6 GB) bazı oyunlarda kullanılmıyor misal GTA 5, God of War, Spider-Man oynarken sorun yok %100'de fakat Fortnite, Elden Ring, LoL (bunda gerek yok diye hiç sorun etmedim) gibi oyunlarda maksimum %40 hatta Elden Ring'de direkt olarak hiç çalışmıyor. Fanlar da çalışmıyor ne yapmalıyım? Grafik ayarlarından oyunları yüksek performans işaretledim, NVIDIA kontrol panelinde (ki bende sadece 3D ayarları gözüküyor o da garip) yüksek performanslı NVIDIA kartını seçtim ama yok yine çalışmıyorlar, Elden Ring'i arkada LoL açıkken denedim 60FPS sabit aldım ama LoL kapanınca FPS'im 30'lara düşüyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba, ekran kartım (RTX 3060 6 GB) bazı oyunlarda kullanılmıyor misal GTA 5, God of War, Spider-Man oynarken sorun yok %100'de fakat Fortnite, Elden Ring, LoL (bunda gerek yok diye hiç sorun etmedim) gibi oyunlarda maksimum %40 hatta Elden Ring'de direkt olarak hiç çalışmıyor. Fanlar da çalışmıyor ne yapmalıyım? Grafik ayarlarından oyunları yüksek performans işaretledim, NVIDIA kontrol panelinde (ki bende sadece 3D ayarları gözüküyor o da garip) yüksek işlemcili NVIDIA kartını seçtim ama yok yine çalışmıyorlar, Elden Ring'i arkada LoL açıkken denedim 60FPS sabit aldım ama LoL kapanınca FPS'im 30'lara düşüyor.
Nvidia denetim masasından program ayarlarına girin. Oynayacağınız oyunun exesine tıklayın. Neyle çalıştırılacağına dair bir ayar var. Oradan yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçin.
 

Geri
Yukarı