RTX 3060 mı RX 6600 XT mi?

6600XT piyasası pahalıydı en son baktığımda. 6700 bulabiliyorsan 6700 bak. DLSS'i de gözünüzde büyütmeyin, kartlar arası yüzde 10-15 performans varsa performans olarak geride olan kart DLSS/FSR açarak diğerinin hiçbir şey açmadan aldığı FPS'e anca ulaşıyorsa ne anladım ben DLSS avantajından. AMD kartta da tamamen alternatifsiz değilsiniz, FSR kullanabilirsiniz.

İlla ikisi alınacaksa 3060 daha mantıklı ama 6700 varken alınmaz.

AMD'de RTX teknolojisi yok. NVIDIA her zaman daha mantıklı ayrıca NVIDIA ekran kartlarına çok daha iyi overclock yapılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 yıl önce RX 6600XT aldım ve başıma gelmeyen kalmadı ortalama 5 ay kullandım her türlü çözümü "elimden" geldiğince denedim garanti harici garantiye veremezdim. Sonrasında yarı fiyatına satıp aynı gün 3060 Ti aldım ve o kadar mutluyum ki tek pişmanlığım AMD ekran kartı almak oldu.(öncesinde GT 730, 1050 Ti, 1660S kullanıyordum AMD ucuz diye alayım demiştim)
Madem bozulan ekran kartlarımızı anlatıyoruz, 2070'im yanmıştı sonra AMD'ye geçtim herhangi bir sorun yaşamadım. Tüm markayı mükellef tutmak bana pek doğru gelmiyor.

TechPowerUp verileni göre RX6700 3060'a kıyasla %20 daha güçlü ve fiyatı 6.800TL.
3060 ise 7.300TL.
1080P'de DLSS faydasız olacaktır çünkü görüntüyü netleştirecek kadar pixel yok kalite modunda 720P'den upscale edeceksiniz o yüzden DLSS demeyin.
İki kart da 1080P'de Ray Tracing açacak kadar güçlü değil. Eğer render alınmayacaksa ve yayın açılmayacaksa.
Daha güçsüz bir karta ekstra 500tl ödenmiş olunuyor.

Tuhaf değil hocam Samsung daha iyi ve daha kaliteli.
Markaya bakmayın hocam modele bakın.

AMD'de RTX teknolojisi yok. NVIDIA her zaman daha mantıklı ayrıca NVIDIA ekran kartlarına çok daha iyi overclock yapılıyor.

Teknolojinin ismi RTX değil RT ve hayır RX 6000 serisinde var. Ayrıca 6600 XT'ye daha iyi overclock yapılıyor. Benim overclock ile aldığım performansı sen DLSS Quality ile ancak alırsın denemedi bedava, istediğin oyunu ve ayarı seç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı