RTX 3060 sistemde Minecraft düşük FPS veriyor

Bknz: İşlemci Önbelleği. imkansız değil.
[/QUOTE]
Yapma ya bilmiyordum, i5 12400F için imkansız kasma olmaması. Yüksek bir işlemci lazım ki 64chunk kötü optimizasyon sebebiyle aşırılığa kaçıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Kaos5801 Hocam, yazma sebebim o değil.
64 chunkta kasma olmaması imkansız, bunun için bazı modlar var onları mı kullandınız?
Bunu demeniz oyunda zaten maksimum Chunk miktarı 32 eğer OptiFine kullanılırsa 64'e çıkıyor.

Arkadaşlar selam, son sürümde bir oyuna gireyim dedim. Özledik o kadar fakat dünyayı oluşturdum FPS düşük oluyor. Özellikle hızlıca fareyi sağa sola çevirirken, havadayken falan. Bu sorunu önceden de yaşamıştım ama ekran kartını kullanarak çözmüştüm. Fakat şimdi anlamadım sorunu, yardımcı olursanız sevinirim. Minecraft grafikleri de görsellerde mevcut. Teşekkürler:)

OptiFine indirip kendinize göre performans ve kalite ayarları yapmalısınız, genel grafik ayarını düşürüp simülasyon uzaklığı ile görüş mesafesini düşürmelisiniz. Simülasyon için 10, görüş için 15 ideal. Minecraft RAM ve CPU'yu aktif olarak kullanan bir oyundur, belki işlemciniz yeterince hızlı olmadığından FPS düşük olabiliyordur. Son olarak arka planda çalışan uygulamalara dikkat etmelisiniz, gereksiz olanları kapatmanızı tavsiye ederim.

Hocam tek nedeni RAM. Allocoted RAM 1.6 GB'ye dayanmış eğer 8 yaparsanız bu değer 5 civarına çıkar. MC çok RAM tüketen bir oyun. Ben modlu oynarken sv ile birlikte 49 GB civarı RAM kullanıyor.

Görüş mesafesi 30'da ne bekliyorsun?

64 chunkta kasma olmaması imkansız, bunun için bazı modlar var onları mı kullandınız?
Bilgisayar başına geçince bir daha deneyeyim. Hatırladığım kadarıyla 64 e çekince saniyelik bir duraksama oluyordu sonra oynuyordum.

Merak ettim bir deneyin bir de sisteminizi yazabilir misiniz?
Profilimde hakkında bölümünde yazıyordu ayrıntılı. Pazartesi geçeceğim pc başına o zaman atarım.

Arkadaşlar selam, son sürümde bir oyuna gireyim dedim. Özledik o kadar fakat dünyayı oluşturdum FPS düşük oluyor. Özellikle hızlıca fareyi sağa sola çevirirken, havadayken falan. Bu sorunu önceden de yaşamıştım ama ekran kartını kullanarak çözmüştüm. Fakat şimdi anlamadım sorunu, yardımcı olursanız sevinirim. Minecraft grafikleri de görsellerde mevcut. Teşekkürler:)
Simülasyon uzaklığı ve Görüş mesafesi çok fazla tek oyunculu da bu ayarlarda kasması çok garip değil görüş mesafesini azaltın yavaş yavaş gözünüze ve FPS inize uygun olanı kullanın simülasyon uzakliği mi görüş mesafesi mi daha fazla etkiliyor bilmiyorum deneyerek bulabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı