Çözüldü RTX 3060 sisteme HDD veya SSD önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lyrass

Femtopat
Daha fazla  
Processor 11th gen Intel(R) Core(tm) i5-11400F @ 2.60GHz 2.59 GHz.
Installed RAM 16.0 GB (15.9 GB usable)
Sistemim bu.
RTX 3060.
Neyse ben bilgisayarima herhangi bir eklenti ya da bir şey yapmadan alani kendisi 512 GB 2 disk.
Ben bunu gelistirmek istiyorum 512 GB bana yetersiz geliyor en az 1TB almak istiyorum.
Ama ne almakta kararsizim. Hard disk mi SSD'imi bir turlu karar veremedim ve icindeki ozellikleride anliyamadim bana ne alacağımı onerip hangi markalardan hangi hizda vs. direkt link atabilir misiniz?

Processor 11th gen Intel(R) Core(tm) i5-11400F @ 2.60GHz 2.59 GHz.
Installed RAM 16.0 GB (15.9 GB usable)
Sistemim bu.
RTX 3060.
Neyse ben bilgisayarima herhangi bir eklenti ya da bir şey yapmadan alani kendisi 512 GB 2 disk.
Ben bunu gelistirmek istiyorum 512 GB bana yetersiz geliyor en az 1TB almak istiyorum.
Ama ne almakta kararsizim. Hard disk mi SSD'imi bir turlu karar veremedim ve icindeki ozellikleride anliyamadim bana ne alacağımı onerip hangi markalardan hangi hizda vs. direkt link atabilir misiniz?
Bütçeniz nedir ve anakart modeliniz?

Ne alicagimi hicbilmiyorum onerin varsa link seklinde

Gigabyte H510M H
Butcem: 1-2k Arasi
Bir tane M.2 yuvanız var. Eğer yeni bir NVMe alırsanız eskisi boşa çıkacaktır. 2K'ya 1 TB modeller mevcut. Eskisini ise çeviri aparat ile takabilirsiniz.

SATA SSD'de alınabilir ama M.2 ile aynı fiyata geldiği için pek önermeyiz masaüstü için.
HDD ise 2.el alıcaksanız alın. 500-600TL'ye 1TB'si bulunabiliyor.

Siz benim yerimde olsaydiniz hangisini alirdiniz benim icin performans ve alan onemli hem yavaslamasin hemde alanim olsun

Siz benim yerimde olsaydiniz hangisini alirdiniz benim icin performans ve alan onemli hem yavaslamasin hemde alanim olsun
Ozaman HDD'yi unutun. SATA SSD ile M.2 arasında oyun açılış hızları olarak ciddi rakam yok ama kalite farkı var. Oyüzden almışken M.2 almanız iyi olur.

En ucuz ve uygun olarak bu var:
Ayrıca DRAM diye geçen RAM'e sahip olduğu için Windows'u buna kurmanız sağlıklı olur.

Eskiyi ise bu aparatla takabilirsiniz:

Sagoll yani hardisk almak sacma diyorsun

Ozaman HDD'yi unutun. SATA SSD ile M.2 arasında oyun açılış hızları olarak ciddi rakam yok ama kalite farkı var. Oyüzden almışken M.2 almanız iyi olur.

En ucuz ve uygun olarak bu var:
Ayrıca DRAM diye geçen RAM'e sahip olduğu için Windows'u buna kurmanız sağlıklı olur.

Eskiyi ise bu aparatla takabilirsiniz:
Sagol hardisk almak sacma diyorsun o zaman

Sagol hardisk almak sacma diyorsun o zaman
SSD'ye göre yavaşlar baya. Depolamak için çok ucuzlar ama yavaşlar.
CS2'de HDD 2 dakikada yüklüyorsa SSD 30 saniye filan gibi bir farkı oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabi bazı oyunlar HDD dostu olabiliyor ama onlar eskide kaldı desek yeridir.

SSD'ye göre yavaşlar baya. Depolamak için çok ucuzlar ama yavaşlar.
CS2'de HDD 2 dakikada yüklüyorsa SSD 30 saniye filan gibi bir farkı oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabi bazı oyunlar HDD dostu olabiliyor ama onlar eskide kaldı desek yeridir.

Yardimin icin tesekur ederim bu onerdigin oneriler rtx3050 icinde gecerli olurmu bir arkadasim icin soruyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı