RTX 3060 Ti almakla hata mı yaptım?

Olmaz hocam karamsar olmayın bu kadar. 2024'ün ortalarında enflasyon düşmeye başlar, fiyatlar oynak olmaz 2025'te stabil bir hayat başlar. Zaten her türlü geçmek isteyeceksin malum GTA 6 geliyor. :)
Sanmıyorum, karamsar değil gerçekçi düşünüyorum. Tabi biraz abarttım şakasına ama vergilerle birlikte bir devlete bir kendimize alacağımız için hemen hemen o civarda olacağına eminim. Maalesef enflasyonun düşmeye başlayacağını düşünmek pek mantığa uygun değil. 2024 sonunda çıkacak bir kart için fiyat konusunda hiçte umutlu değilim. 🙂

DLSS farkını anlamak için çözünürlüğü 4K çekin. Düşük çözünürlükte görüntü bozuluyor.
Ben 2K için sistem kurdum, DLSS en iyi 4K'da fayda sağlıyor biliyorum. Dediğiniz gibi görüntüyü bozuyor, 1080p ya da 1440p için yeterli seviye de değil.

Çok kafana takma ben 4060 Ti'lı sistem aldım. Aldıktan 2 hafta sonra 4070'li sistemler benim aldığım fiyata düştü. En kötü ileride değişiriz.
4060ti ile birlikte hangi işlemci kullanıyorsunuz peki?

Sanmıyorum, karamsar değil gerçekçi düşünüyorum. Tabii biraz abarttım şakasına ama vergilerle birlikte bir devlete bir kendimize alacağımız için hemen hemen o civarda olacağına eminim. Maalesef enflasyonun düşmeye başlayacağını düşünmek pek mantığa uygun değil. 2024 sonunda çıkacak bir kart için fiyat konusunda hiç de umutlu değilim. 🙂

RTX 4060, 10-15 bin TL bandında satılıyor marka/modele göre değişiyor geçen Galax modellerinden biri 9500 TL'ye satılmıştı alan aldı. RTX 5060 çıktığında da 15-20 bin TL olur en fazla. Black Friday, yılbaşı fırsatları vs derken fiyatlar iner. 2 sene sonraya kadar kenara para atılır, çalıştığım için ben şahsen dert etmiyorum. Öğrenci için zor olabilir de. Ben şimdiden kenara 100$ atıyorum. Büyük ihtimalle 5060 geçerim. 50xx de ki teknolojiler 40xx de olmayabilir. Duruma göre değerlendireceğim.

RTX 4060, 10-15 bin TL bandında satılıyor marka/modele göre değişiyor geçen Galax modellerinden biri 9500 TL'ye satılmıştı alan aldı. RTX 5060 çıktığında da 15-20 bin TL olur en fazla. Black Friday, yılbaşı fırsatları vs derken fiyatlar iner. 2 sene sonraya kadar kenara para atılır, çalıştığım için ben şahsen dert etmiyorum. Öğrenci için zor olabilir de. Ben şimdiden kenara 100$ atıyorum. Büyük ihtimalle 5060 geçerim. 50xx de ki teknolojiler 40xx de olmayabilir. Duruma göre değerlendireceğim.

Galax'ın 4060'ını 9500TL'ye alanlardan biriyim vallahi iyi fiyata kaptım, memnunum karttan da bayağı. 2 nesil sonra değiştiririm, 1080p Ultra ayarlarda her oyunu oynatıyor çok rahatlıkla.

Galax'ın 4060'ını 9500TL'ye alanlardan biriyim vallahi iyi fiyata kaptım, memnunum karttan da bayağı. 2 nesil sonra değiştiririm, 1080p Ultra ayarlarda her oyunu oynatıyor çok rahatlıkla.

Hayırlı olsun, güzel fiyattan aldınız. Galax iyi markadır. 2 yıl birebir değişim garantisi verirler. Sizi 3 sene götürür sonra upgrade edersiniz.

Bende onu diyorum işte; 2K native oynamak yerine DSR 4K Balanced hem daha iyi görüntü veriyor, hem de daha performanslı çalışıyor.
Ben sonradan anladım söylediğinizi. Nvidia denetim masasından yapılan DSR ayarını diyorsunuz. Onu geçenlerde denemiştim ama dediğiniz şekilde yapmamıştım, DLSS kapalıyken yapmıştım. Görüntü çok daha iyi oluyor. Peki saçlarda, at kuyruğunda ya da gölgelerde piksel veya görüntü bozulması yapıyor mu? Ben DLSS açınca bu sorunları yaşıyorum.

Ben sonradan anladım söylediğinizi. Nvidia denetim masasından yapılan DSR ayarını diyorsunuz. Onu geçenlerde denemiştim ama dediğiniz şekilde yapmamıştım, DLSS kapalıyken yapmıştım. Görüntü çok daha iyi oluyor. Peki saçlarda, at kuyruğunda ya da gölgelerde piksel veya görüntü bozulması yapıyor mu? Ben DLSS açınca bu sorunları yaşıyorum.
Aşağıda ki videoyu seyrederseniz sizin için daha iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bundan 5 ay önce kadar Ryzen 5 5600, RTX 3060 Ti'li bir sistem aldım. RTX 4060 ya da RTX 4060 Ti'li bir sistem alacaktım ama hem bütçem yetmedi hem de çok fazla RTX 4060 Ti'li sistem yoktu RTX 3000 serisi kartların stoku çok fazla olduğu için.

Bakıyorum forumlarda falan çoğu kişi 2023'te artık RTX 3000 serisi kart alınmaz diyor ama RTX 3060 Ti, RTX 4060'dan bile güçlü, hatta RTX 4060 Ti ile neredeyse aynı güçte. Tamam yeni özellikler ve teknoloji bakımından RTX 4000 serisi daha iyi ama güç ve performans bakımından aralarında çok bir fark yok açıkçası. Yani ben bu karttan çok memnunum hemen hemen çoğu oyunu ultrada 100 FPS üzerinde oynatıyor 1080P'de. RTX 3060 Ti gerçekten güçlü bir kart ama bu tarz yorumları görünce kafam karıştı. Keşke biraz daha bekleyip RTX 4060 veya RTX 4060 Ti falan mı alsaydım diyorum. Sizce RTX 4000 serisi almamakla çok bir şey kaybettim mi?

Dayı yazın çalıştım gittim 10k ya Intel ekran kartlı sistem topladım imkanım 3060 veya 4060'a da vardı ama daha ucuza yöneldim. Pişman mıyım diye sorarsan hiç değilim çünkü işimi görüyor. Eğer seninde işini görüyorsa sorun yoktur çok kafana takma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı