Hayır ara sahne değil. Oyun normal seyrinde iken bir anda grafik patlaması yaşıyorum.
Şu an tekrar gözden geçirdim GoW ve BF V'i onlarda da %60 - 70 ve GoW'da bir anda %11'e düşüyor. Şu an kullandığım monitör LED, 1600x900 çözünürlükte. Oyunların hepsi şu an yanımda olmayan AOC 24 C24G1 144Hz 1ms monitörümün settinginde kurulu. Uyumsuzluk mu yaratıyor acaba? Çünkü şu an kullandığım monitörü DVI to HDMI dönüştürücü kablo ile oynuyorum.
Toshiba'nın hatrı sayılır eski bir 60Hz led monitörü. AOC monitörümde G-Sync mevcut, o da fazla yer kapladığından dolayı başına bir iş gelmemesi için evde bırakıp bunu yanıma aldım. Normalde ikisini bir kullanıyorum. Ana ekranım AOC, video falan izlemek için de toshiba'yı kullanıyorum.Bakın bu da olabilir bazı ufak detayları görmeden sistemi komple taramanıza sebep olmuş oldu. Geçen Technopat YouTube kanalında MSI anakartında modelini hatırlamıyorum BIOS'a giriş yapamadılar sorun ise DP kablosuyla alakalıymış o anakart sadece HDMI ile BIOS'a giriş sağlıyormuş.
900p çözünürlükteyse değerler normal gibi çözünürlük darboğazı yaşıyorsunuz.G-sync ya da adaptive sync destekliyorsa açık veya kapalı test edebilirsiniz.
Oyunlarım WD 2,5" 1TB My Passport taşınabilir HDD'de. USB Gen 3.2 portunu kullanıyorum çalıştırmak için. Hızı için bir çok satıcıya baktım fakat bir bilgi yok. 980 Evo'yu sistem diskim olarak belirledim ve işlemlerimi evo üzerinden yapıyorumç oyunlarım ise 2.5" hdd üzerinde.
Bütün oyunlarım taşınabilir diskte, sorun yaşamadığım oyunlarıma şu an baktığımda artık onlarda da sorun yaşıyorum. Grb ve CoD MW'i yeni aldığım için bir süredir onlarla vakit geçiriyordum diğerlerine bakmamıştım. Şu an baktığımda hepsinde bu sorunu yaşıyorum.
Kullandığım yeni nesil bir HDD, daha önce içini açtığımda HDD'nin direkt olarak sata pinlerini USB Type B çıkışıyla birleştirdiklerini gördüm. Tam anlamıyla bir taşınabilir disk yani.Harici
Sorun bu. HDD'nin içini açıp direkt kasaya takın daha hızlı çalışacaktır ama yine de 5400RPM bir HDD çok iyi performans vermez.
Deniyorum hemen.Şimdi oturuyor detaylara inmek gerekiyor sorunu anlamak için. Eğer böyle olsaydı sorunu anlamış olurduk. Test amaçlı TV'ye bağlayabilirsin(doğrudan HDMI ile) GPU kullanımı yüksekse tamamdır sorun dönüştürücü kabloda aynı sorun yaşanıyorsa taşınabilir diskte.
Segmentin çok da önemi olmadığını düşünüyorum neticesinde bir dönüştürücü.Kullandığım yeni nesil bir HDD, daha önce içini açtığımda HDD'nin direkt olarak sata pinlerini USB Type B çıkışıyla birleştirdiklerini gördüm. Tam anlamıyla bir taşınabilir disk yani.
Deniyorum hemen.
Kullandığım kablo da orta segment direkt dönüştürücü kablo bu arada.
Malesef bir değişiklik olmadı, anlık sıçrama yapıyor 99'a sadeceSegmentin çok da önemi olmadığını düşünüyorum neticesinde bir dönüştürücü.
Maalesef bir değişiklik olmadı.
Sorun sanırım taşınabilir diskte aynı oyunu sisteminizde ki diske yazıp yine aynı şekilde doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayıp test ederseniz sorunun taşınabilir diskte olduğu kesinleşmiş olacaktır.
Anlıyorum ram aşırı yüksek kullanıyor referans olarak attığım videoda da görebilirsiniz çok büyük ihitmalle sorun taşınabilir disk.Malesef bir değişiklik olmadı, anlık sıçrama yapıyor 99'a sadece
GoW'ı 980'e çektim durum hala aynı gözüküyor. Açılış ekranında 99 oluyor ama oyunda yine düşüyor.Sorun sanırım taşınabilir diskte aynı oyunu sisteminizde ki diske yazıp yine aynı şekilde doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayıp test ederseniz sorunun taşınabilir diskte olduğu kesinleşmiş olacaktır.
Yani farklı oyunda olabilir boyut açısından hangisi kolayınıza geliyorsa.
Sorunu kesinleştirmek için sistemle taşınabilir diskin bağlantısını tamamen koparın.
Anlıyorum ram aşırı yüksek kullanıyor referans olarak attığım videoda da görebilirsiniz çok büyük ihitmalle sorun taşınabilir disk.
GoW'ı 980'e çektim durum hala aynı gözüküyor. Açılış ekranında 99 oluyor ama oyunda yine düşüyor.
980 dediğiniz çözünürlük mü?
Doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayıp sistemde ki diskle ve taşınabilir diskin sistemle bağlantısı kopmuş şekilde test ettiniz mi?
Bir de hocam V-Sync veya FPS limit mi açıyorsunuz neden hep 60 FPS lütfen açık olduğunu söylemeyin