RTX 3060 Ti i5 12400F sistem oyunlarda takılıyor

İşletim sistemi
Windows 10
Hayır ara sahne değil. Oyun normal seyrinde iken bir anda grafik patlaması yaşıyorum.

Şu an tekrar gözden geçirdim GoW ve BF V'i onlarda da %60 - 70 ve GoW'da bir anda %11'e düşüyor. Şu an kullandığım monitör LED, 1600x900 çözünürlükte. Oyunların hepsi şu an yanımda olmayan AOC 24 C24G1 144Hz 1ms monitörümün settinginde kurulu. Uyumsuzluk mu yaratıyor acaba? Çünkü şu an kullandığım monitörü DVI to HDMI dönüştürücü kablo ile oynuyorum.

Bakın bu da olabilir bazı ufak detayları görmeden sistemi komple taramanıza sebep olmuş oldu. Geçen Technopat YouTube kanalında MSI anakartında modelini hatırlamıyorum BIOS'a giriş yapamadılar sorun ise DP kablosuyla alakalıymış o anakart sadece HDMI ile BIOS'a giriş sağlıyormuş.
900p çözünürlükteyse değerler normal gibi çözünürlük darboğazı yaşıyorsunuz.G-sync ya da adaptive sync destekliyorsa açık veya kapalı test edebilirsiniz.

Bakın bu da olabilir bazı ufak detayları görmeden sistemi komple taramanıza sebep olmuş oldu. Geçen Technopat YouTube kanalında MSI anakartında modelini hatırlamıyorum BIOS'a giriş yapamadılar sorun ise DP kablosuyla alakalıymış o anakart sadece HDMI ile BIOS'a giriş sağlıyormuş.
900p çözünürlükteyse değerler normal gibi çözünürlük darboğazı yaşıyorsunuz.G-sync ya da adaptive sync destekliyorsa açık veya kapalı test edebilirsiniz.
Toshiba'nın hatrı sayılır eski bir 60Hz led monitörü. AOC monitörümde G-Sync mevcut, o da fazla yer kapladığından dolayı başına bir iş gelmemesi için evde bırakıp bunu yanıma aldım. Normalde ikisini bir kullanıyorum. Ana ekranım AOC, video falan izlemek için de toshiba'yı kullanıyorum.

Harici
Oyunlarım WD 2,5" 1TB My Passport taşınabilir HDD'de. USB Gen 3.2 portunu kullanıyorum çalıştırmak için. Hızı için bir çok satıcıya baktım fakat bir bilgi yok. 980 Evo'yu sistem diskim olarak belirledim ve işlemlerimi evo üzerinden yapıyorumç oyunlarım ise 2.5" hdd üzerinde.

Sorun bu. HDD'nin içini açıp direkt kasaya takın daha hızlı çalışacaktır ama yine de 5400RPM bir HDD çok iyi performans vermez. İşlemci Diske hızlı yazamadığı için RAM'de saklıyor verileri. RAM dolduğu için de kasıyor.

Bütün oyunlarım taşınabilir diskte, sorun yaşamadığım oyunlarıma şu an baktığımda artık onlarda da sorun yaşıyorum. Grb ve CoD MW'i yeni aldığım için bir süredir onlarla vakit geçiriyordum diğerlerine bakmamıştım. Şu an baktığımda hepsinde bu sorunu yaşıyorum.

Şimdi oturuyor detaylara inmek gerekiyor sorunu anlamak için. Eğer böyle olsaydı sorunu anlamış olurduk. Test amaçlı TV'ye bağlayabilirsin(doğrudan HDMI ile) GPU kullanımı yüksekse tamamdır sorun dönüştürücü kabloda aynı sorun yaşanıyorsa taşınabilir diskte.

Harici

Sorun bu. HDD'nin içini açıp direkt kasaya takın daha hızlı çalışacaktır ama yine de 5400RPM bir HDD çok iyi performans vermez.
Kullandığım yeni nesil bir HDD, daha önce içini açtığımda HDD'nin direkt olarak sata pinlerini USB Type B çıkışıyla birleştirdiklerini gördüm. Tam anlamıyla bir taşınabilir disk yani.

Şimdi oturuyor detaylara inmek gerekiyor sorunu anlamak için. Eğer böyle olsaydı sorunu anlamış olurduk. Test amaçlı TV'ye bağlayabilirsin(doğrudan HDMI ile) GPU kullanımı yüksekse tamamdır sorun dönüştürücü kabloda aynı sorun yaşanıyorsa taşınabilir diskte.
Deniyorum hemen.

Kullandığım kablo da orta segment direkt dönüştürücü kablo bu arada.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    129,4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Kullandığım yeni nesil bir HDD, daha önce içini açtığımda HDD'nin direkt olarak sata pinlerini USB Type B çıkışıyla birleştirdiklerini gördüm. Tam anlamıyla bir taşınabilir disk yani.

Deniyorum hemen.

Kullandığım kablo da orta segment direkt dönüştürücü kablo bu arada.
Segmentin çok da önemi olmadığını düşünüyorum neticesinde bir dönüştürücü.

Segmentin çok da önemi olmadığını düşünüyorum neticesinde bir dönüştürücü.
Malesef bir değişiklik olmadı, anlık sıçrama yapıyor 99'a sadece

Dosya Ekleri

• Ghost Recon® Breakpoint 29.08.2022 01_39_36.png
    Ghost Recon® Breakpoint 29.08.2022 01_39_36.png
    891,2 KB · Görüntüleme: 59
  • Ghost Recon® Breakpoint 29.08.2022 01_38_56.png
    Ghost Recon® Breakpoint 29.08.2022 01_38_56.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 39
  • Ghost Recon® Breakpoint 29.08.2022 01_41_23.png
    Ghost Recon® Breakpoint 29.08.2022 01_41_23.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 55
Maalesef bir değişiklik olmadı.

Sorun sanırım taşınabilir diskte aynı oyunu sisteminizde ki diske yazıp yine aynı şekilde doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayıp test ederseniz sorunun taşınabilir diskte olduğu kesinleşmiş olacaktır.

Sorun sanırım taşınabilir diskte aynı oyunu sisteminizde ki diske yazıp yine aynı şekilde doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayıp test ederseniz sorunun taşınabilir diskte olduğu kesinleşmiş olacaktır.

Yani farklı oyunda olabilir boyut açısından hangisi kolayınıza geliyorsa.
Sorunu kesinleştirmek için sistemle taşınabilir diskin bağlantısını tamamen koparın.

Malesef bir değişiklik olmadı, anlık sıçrama yapıyor 99'a sadece
Anlıyorum ram aşırı yüksek kullanıyor referans olarak attığım videoda da görebilirsiniz çok büyük ihitmalle sorun taşınabilir disk.

Yani farklı oyunda olabilir boyut açısından hangisi kolayınıza geliyorsa.
Sorunu kesinleştirmek için sistemle taşınabilir diskin bağlantısını tamamen koparın.

Anlıyorum ram aşırı yüksek kullanıyor referans olarak attığım videoda da görebilirsiniz çok büyük ihitmalle sorun taşınabilir disk.
GoW'ı 980'e çektim durum hala aynı gözüküyor. Açılış ekranında 99 oluyor ama oyunda yine düşüyor.

Dosya Ekleri

• God of War 29.08.2022 02_16_42.png
    God of War 29.08.2022 02_16_42.png
    52,7 KB · Görüntüleme: 45
  • God of War 29.08.2022 02_18_00.png
    God of War 29.08.2022 02_18_00.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 46
GoW'ı 980'e çektim durum hala aynı gözüküyor. Açılış ekranında 99 oluyor ama oyunda yine düşüyor.

980 dediğiniz çözünürlük mü?
Doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayıp sistemde ki diskle ve taşınabilir diskin sistemle bağlantısı kopmuş şekilde test ettiniz mi?
Bir de hocam V-Sync veya FPS limit mi açıyorsunuz neden hep 60 FPS lütfen açık olduğunu söylemeyin :D

980 dediğiniz çözünürlük mü?
Doğrudan HDMI ile TV'ye bağlayıp sistemde ki diskle ve taşınabilir diskin sistemle bağlantısı kopmuş şekilde test ettiniz mi?
Bir de hocam V-Sync veya FPS limit mi açıyorsunuz neden hep 60 FPS lütfen açık olduğunu söylemeyin :D

Attığınız gr SS'e tekrar baktım ve gördüm. FPS sabitlendiği için GPU kullanımı o oranda seyrediyor kapatın düzelecektir. Anlatmış olduğum şekide test edip sonuçlar aynıysa (V-Sync kapattığınız için GPU kullanımı yükselecek :D) yani anlık donma yaşıyorsanız sorun diskte.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı