RTX 3060 Ti için işlemci ve anakart önerisi

Ryzen 5 3600X olsa daha iyi olmaz mı?

Knkm o anakartı da alma kısa süre için iyi ama gelecekte pişman olursun almışken daha iyisini almaya çalış.
Ben de i5 10400F önerecektim ama emin olamadım. 1080P'de darboğaz görülebilir keza Ryzen 5 3600'de aynı şekilde.

Z490 anakart alınmayacaksa i5 10400F leş parayı çöpe atmak daha mantıklı.

Önceki seçenekte Z serisi anakart önermemiştim fiyatından dolayı, bu şekilde daha iyi odu. Bence şu an F/P olarak yeni nesil kartlar için en iyi işlemciler İ7 serileri.

Knkm o anakartı da alma kısa süre için iyi ama gelecekte pişman olursun almışken daha iyisini almaya çalış.

Z490 anakart alınmayacaksa i5 10400F leş parayı çöpe atmak daha mantıklı.

Aralarında 500 TL fark var. Asıl 3600 almak şu an parayı çöpe atmak olur. Ama bence yine de Z490 alınmalı tabii bütçe yeterse.

Önceki seçenekte Z serisi anakart önermemiştim fiyatından dolayı, bu şekilde daha iyi odu. Bence şu an F/P olarak yeni nesil kartlar için en iyi işlemciler i7 serileri.

Katılmıyorum. Özellikle Z490 alınmadığı sürece i7 ve i9'lar tamamen saçma seçenekler. Sadece 200 TL daha fazla verip 5600X gibi bir oyun canavarını alabilecekken çok saçma. Bu arada 10600KF 10700F'den daha iyi performans veriyor oyunlarda. Yani nereden baksak elimizde kalan bir durum. Kesinlikle önermem.

Şu an bizim fiyatımıza göre alabilceğimiz en iyi işlemci 3700X + anakart. 4000TL bütçe söylemiştiniz. Ama tabii ki de az da olsa darboğaz yapacaktır. Oyun ayarlarını arttırarak onu dengeleyebiliriz.

Şu an bizim fiyatımıza göre alabilceğimiz en iyi işlemci 3700X + anakart. 4000TL bütçe söylemiştiniz. Ama tabii ki de az da olsa darboğaz yapacaktır. Oyun ayarlarını arttırarak onu dengeleyebiliriz.
@JusTaUseR da i5 10600KF daha mantıklı demişti kafam çok karıştı. 😄

Az da olsa dediğiniz? PUBG'de kullanım 85'in üstüne çıkmıyor. 10600KF alınması gerek.

Hocam ayrıca sıvı soğutmaya ayıracak bütçem yok sizin önerdiğiniz reeven hans alıp OC yapsam çok sıkıntı çıkar mı?

i5 10600KF OC yapınca daha iyi biliyorum fakat OC olmadan da 3700X'den iyi mi?

Hayır hiç sorun çıkmaz hatta onunla bile OC yaparsınız çok fazla olmasa bile.
Hocam ayrıca sıvı soğutmaya ayıracak bütçem yok sizin önerdiğiniz reeven hans alıp OC yapsam çok sıkıntı çıkar mı?

i5 10600KF OC yapınca daha iyi biliyorum fakat OC olmadan da 3700X'den iyi mi?

Evet OC yapmadan da daha iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı