RTX 3060 Ti için işlemci ve anakart önerisi

Hayır hiç sorun çıkmaz hatta onunla bile OC yaparsınız çok fazla olmasa bile.

Evet OC yapmadan da daha iyi.
O zaman şunları alıyorum sağolun. 😀
Ya da soğutucu olarak bunu mu alsam daha ucuz

O zaman şunları alıyorum sağ olun. 😀

Aynen hocam. Yalnız daha ucuza da bulunur Akakçe'de falan bunlar. Bir de eğer Wi-Fi kullanacaksanız Wi-Fi adaptör de önerebilirim.

Aynen hocam. Yalnız daha ucuza da bulunur Akakçe'de falan bunlar. Bir de eğer Wi-Fi kullanacaksanız Wi-Fi adaptör de önerebilirim.
Adaptörüm var. O zaman Akakçeden bakayım bir de.

Reeven E12 kötü bir soğutucu önermem. Bütçe yeterse kesinlikle hans alın.

Reeven E12 kötü bir soğutucu önermem. Bütçe yeterse kesinlikle hans alın.
Tamamdır öyle yapayım o zaman.

Aralarında 500 TL fark var. Asıl 3600 almak şu an parayı çöpe atmak olur. Ama bence yine de Z490 alınmalı tabii bütçe yeterse.

Katılmıyorum. Özellikle Z490 alınmadığı sürece i7 ve i9'lar tamamen saçma seçenekler. Sadece 200 TL daha fazla verip 5600X gibi bir oyun canavarını alabilecekken çok saçma. Bu arada 10600KF 10700F'den daha iyi performans veriyor oyunlarda. Yani nereden baksak elimizde kalan bir durum. Kesinlikle önermem.
5600X 6/12 İ7 10700F ise 8/16 olan bir işlemci, kart gücü arttıkça 5600X'in 6 çekirdeği yetersiz kalmaya başlayacaktır, üstelik fiyat olarak da daha pahalı.

RTX 30XX serisi için 1080p'de bence 6/12 işlemci alınmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
5600X 6/12 İ7 10700F ise 8/16 olan bir işlemci, kart gücü arttıkça 5600X'in 6 çekirdeği yetersiz kalmaya başlayacaktır, üstelik fiyat olarak da daha pahalı.

RTX 30XX serisi için 1080p'de bence 6/12 işlemci alınmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Peki i5 10600KF?

5600X 6/12 i7 10700F ise 8/16 olan bir işlemci, kart gücü arttıkça 5600X'in 6 çekirdeği yetersiz kalmaya başlayacaktır, üstelik fiyat olarak da daha pahalı.

RTX 30XX serisi için 1080P'de bence 6/12 işlemci alınmaz.

Oyunlar 4 çekirdeğe göre optimize edilmiş uygulamalardır. Oyunlar efektif olarak tüm çekirdekleri asla kullanamaz. Ekran kartını besleme olayı da tamamen veri yollamaya dayalı bir durum. Çoklu çekirdek aynı anda hesaplanabilir işlemler var ise iş görür. Oyunlarda ise sıralı veri bulunur bu sebeple bir iş bitmeden diğerine geçilemez dolayısıyla çoklu çekirdek de kullanılamaz. Aşırı yanlış bir mantık kurmuşsunuz yani.

Oyunlar 4 çekirdeğe göre optimize edilmiş uygulamalardır. Oyunlar efektif olarak tüm çekirdekleri asla kullanamaz. Ekran kartını besleme olayı da tamamen veri yollamaya dayalı bir durum. Çoklu çekirdek aynı anda hesaplanabilir işlemler var ise iş görür. Oyunlarda ise sıralı veri bulunur bu sebeple bir iş bitmeden diğerine geçilemez dolayısıyla çoklu çekirdek de kullanılamaz. Aşırı yanlış bir mantık kurmuşsunuz yani.
Ben de yıllarca bunu söyledim ancak yeni nesil oyunlar artık daha fazla CPU'ya yükleniyor ve kart gücü arttıkça ona paralel olarak CPU'ya olan ihtiyaç da artıyor. GTX 1060 ile 4 çekirdekli bir işlemci 8 çekirdekli işlemciyi geçebilir ama GPU'yu RTX 3070 yaptığını zaman işler tersine dönüyor.

Söylediğiniz tamamen yanlış bilgi.
Peki i5 10600KF?
Güzel işlemci fakat ben olsam 10700F tercih ederdim, hem OC maliyeti yok hem de 8/16 olması büyük bir avantaj. Zaten stok 10600K'dan tek çekirdek olarak da daha güçlü. 10600K'yı OC ile 5.0 Ghz'a çıkarmak için iyi bir anakart ve en az 240mm sıvı soğutma gerekli bu da maliyeti yükseltiyor. 10700F için 200 TL'lik bir soğutucu fazlası ile yeterli olacaktır. Mesela : Bu

10600K alacaksanız yine de 10600KF alın, aynı işlemciler ama daha ucuz. Sadece F modellerinde grafik birimi bulunmuyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı