RTX 3060 Ti vs. RX 6800

Hocam aynı yazılıma sahip hepsi, bir NVIDIA perf alamazsınız ama iyi karttır bir şey söylemiyorum ben sırf monitör için AMD kart almazdım ileride 144Hz monitör alırsınız, sadece DLSS tekn için NVIDIA alanlar bile var.

RX 300 serisinden itibaren cikan her seride bariz bir yazilim sorunu azalmasi var AMD tarafinda. RX 5000 serisi de basta cok sorunluydu, 7-8 ay sonra hicbir sey kalmadi kartlarda. RX 6000 ise sorunla bile baslamadi. Marka ne olursa olsun her zaman icin en az yuzde 4-5 civari sorun yasayan kullanici zaten olacak. NVIDIA'yi ozel olarak secmen icin tek gerekce su an net render tarafi. Render isleriyle ugrasacaksan AMD'ye bakma bile. Onun haricinde FSR tarafi da gelisiyor zaten gayet.
 
RX 300 serisinden itibaren cikan her seride bariz bir yazilim sorunu azalmasi var AMD tarafinda. RX 5000 serisi de basta cok sorunluydu, 7-8 ay sonra hiçbir şey kalmadi kartlarda. RX 6000 ise sorunla bile baslamadi. Marka ne olursa olsun her zaman icin en az yuzde 4-5 civari sorun yasayan kullanici zaten olacak. NVIDIA'yi ozel olarak secmen icin tek gerekce su an net render tarafi. Render isleriyle ugrasacaksan AMD'ye bakma bile. Onun haricinde FSR tarafi da gelisiyor zaten gayet.

Hocam şöyle bir algıda var AMD kartlarda hiçbir şekilde render alınamayacağı algısı da var. Eğer profesyonelce yapılmayacaksa AMD kartlarda işi görüyor.
 
Hocam şöyle bir algıda var AMD kartlarda hiçbir şekilde render alınamayacağı algısı da var. Eğer profesyonelce yapılmayacaksa AMD kartlarda işi görüyor.

3070 Ti, ayni fiyattaki 6800'den render tarafinda daha basarili keze Ray-Tracing renderlari icinde oyle. Yayin yapilacaksa NVENC codec ile de performans kaybi yasamadan yayini ekran karti uzerinden verebiliyorsun mesela. He soyle bir sey var ki RX 7000 serisinde AV1 codec icin fena bir destek sunmus AMD.
 
Hocam şöyle bir algıda var AMD kartlarda hiçbir şekilde render alınamayacağı algısı da var. Eğer profesyonelce yapılmayacaksa AMD kartlarda işi görüyor.

Buna gülerim kardeşim sırf render ve 3D uyg da sıkıntı çıkarıyordu, ve uygulamalar ekran kartını görmüyor du NVIDIA odaklı çoğu tercih meselesi AMD de kaliteli tabii ki.
 
3070 Ti, ayni fiyattaki 6800'den render tarafinda daha basarili keze Ray Tracing renderlari icinde oyle. Yayin yapilacaksa NVENC codec ile de performans kaybi yasamadan yayini ekran karti uzerinden verebiliyorsun mesela. He soyle bir şey var ki RX 7000 serisinde AV1 codec icin fena bir destek sunmus AMD.

Şu an 7000 serisi iin yorum yapmıyorum ama evet NVIDIA render gibi alanlarda kesinlikle daha üstün ama AMD kartlar hiç yapamaz algısı var. Profesyonelce yapılmayacaksa iş görüyor.
 
Şu an 7000 serisi iin yorum yapmıyorum ama evet NVIDIA render gibi alanlarda kesinlikle daha üstün ama AMD kartlar hiç yapamaz algısı var. Profesyonelce yapılmayacaksa iş görüyor.

Aslında bu kadar basit ama prof oyuncular bile NVIDIA kullanıyor genellikle, tabii ki burada kullanıcı isteği önemli bir de bütçesi.
 
Kesinlikle RX 6800 alınmalı oyunlarda 3060 Ti tokatlayan bir kart. Ki 3060 Ti rakibi RX 6650 XT veya RX 6700 XT.

Tek amacı oyun olan alabilir, 3DS Max, Lumion vs kullanmayacak birisi alabilir.

Çünkü çoğu profesyonel oyuncu yayında yapıyor.

İşte burada optimizasyon arayüz bellek teknolojisi vs çoğu konuda NVIDIA önde olmasının kanıtıdır.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı