RTX 3060 Valorant Düşük FPS Sorunu

M Scofield

Decapat
Daha fazla  
RTX 3060 Gainward Ghost 12 GB
Ryzen 5 3600X
Sistem özelliklerim bu şekilde Valorant da düşük ayarlarda 140'a kadar düşüyor Max 220 görüyorum bunun sebebi ne olabilir? İşlemci bazlı olabilir diye düşünüyorum işlemciden olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Grafik ayarlarını yüksekte kullanırsanız yük ekran kartına biner, düşükte kullanırsanız işlemciye biner. Bu çoğu oyun için böyledir. Bir deneyin isterseniz.

RTX 3060 Gainward ghost 12 GB.
Ryzen 5 3600X.
Sistem özelliklerim bu şekilde Valorant da düşük ayarlarda 140'a kadar düşüyor Max 220 görüyorum bunun sebebi ne olabilir? İşlemci bazlı olabilir diye düşünüyorum işlemciden olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Yeni mi aldınız sistemi yani aldığınızdan beri mi böyle yoksa yeni mi FPS düşüşü yaşamaya başladın?

Grafik ayarlarını yüksekte kullanırsanız yük ekran kartına biner, düşükte kullanırsanız işlemciye biner. Bu çoğu oyun için böyledir. Bir deneyin isterseniz.

Hocam öneri için teşekkürler ancak o şekilde oynayamam elo kasıyorum o şekilde oyunu oynayabileceğimi sanmıyorum.

Yeni mi aldınız sistemi yani aldığınızdan beri mi böyle yoksa yeni mi FPS düşüşü yaşamaya başladın?

Sistemimi upgrade yaptım sadece ekran kartını ve PSU yeni alındı.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM düşük. 16'ya yükselt, o zaman iyi performans alırsın. Bende de RTX 3050 var grafikleri en yükseğe alınca da bir şey değişmiyor, işlemci odaklı oyun.

RAM düşük. 16'ya yükselt, o zaman iyi performans alırsın. Bende de RTX 3050 var grafikleri en yükseğe alınca da bir şey değişmiyor, işlemci odaklı oyun.

RAM 16 GB onu belirtmeyi unutmuşum hocam.

Sorunun kaynağını nasıl tespit edebilirim arkadaşlar ? Bi arkadaştada'da aynı sistem var işlemcimiz aynı ekran kartımız aynı ama benim FPS yerlerde

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM 16 GB onu belirtmeyi unutmuşum hocam.

Sorunun kaynağını nasıl tespit edebilirim arkadaşlar? Bir arkadaştada'da aynı sistem var işlemcimiz aynı ekran kartımız aynı ama benim FPS yerlerde.

Dostum belki virüs bulaşmıştır PC'ye bir format atmayı deneyebilirsin.

Dostum belki virüs bulaşmıştır PC'ye bir format atmayı deneyebilirsin.
Hocam ilk başta bunu düşündüm 2 kere format attım ve temiz kurulum yaptım çözemedim deliricem sorunu nasıl tespit edicem bilmiyorum bakın konuda fps değerlerimi ilettim

Hocam öneri için teşekkürler ancak o şekilde oynayamam elo kasıyorum o şekilde oyunu oynayabileceğimi sanmıyorum.

O zaman işlemcini yükselt, 3600X yüksek karelere rahat tepki verecek bir model değil. 5600 bakabilirsin işlemci akıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O zaman işlemcini yükselt, 3600X yüksek karelere rahat tepki verecek bir model değil. 5600 bakabilirsin işlemci akıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ama aynı ekran kartı ve aynı işlemciyi kullanan bir arkadaş var ve ondaki fps değerleri bu şekilde bende 115 e kadar düşüyor sağdaki görsel benim soldaki görsel diğer arkadaşın aradaki farka bakar mısınız bu normal değil gibi aynı sisteme sahibiz

Dosya Ekleri

• Valorant Screenshot 2023.08.20 - 16.24.54.08.png
    Valorant Screenshot 2023.08.20 - 16.24.54.08.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 67
  • Ekran görüntüsü 2023-08-20 175743.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-20 175743.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 65

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı