RTX 3070 Ti - Intel i9 12900F işlemci çok ısınıyor

Bu bahsettiğiniz anakart sıcaklığının kalıcı bir hasara yol açma ihtimali nedir? Bir süre sıvı soğutma alıp onunla idare etmeyi düşünüyorum çünkü. Daha sonra da anakartı yenileyeceğim.
Kısa vadede problem çıkartmaz, fakat uzun vadede çok yüksek sıcaklıkta çalışmaktan parçalar daha çabuk aşınır. Size günlük kullanımda düşük performans olarak geri dönüşü olur.

Ne kadara topladınız? Bütçeniz nedir?
Bu sistemi 29.000'e topladım, aslında şu an sıvı soğutma ve anakart için pek bütçem yok ama mecbur olduğum için alabileceğim en f/p ürününü bulmak istiyorum.

Kule tipi al gerçekten güzel soğutma sistemleri. İlerde bir ana kart alırsın.
Sıvı soğutma daha iyi gibi geliyor ama zaten kasamın boyutu da küçük. Nasıl boyutta bir fan sığacak bilmiyorum, yarın kasayı da kucaklayıp en yakın mağazaya gideceğim.

Bu sistemi 29.000'e topladım, aslında şu an sıvı soğutma ve anakart için pek bütçem yok ama mecbur olduğum için alabileceğim en f/p ürününü bulmak istiyorum.

Sıvı soğutma daha iyi gibi geliyor ama zaten kasamın boyutu da küçük. Nasıl boyutta bir fan sığacak bilmiyorum, yarın kasayı da kucaklayıp en yakın mağazaya gideceğim.
Kasanızın özelliklerine bakayım diye sitelerine girdim fakat sayfaları yok. O yüzden tam bir önerme yapamam. Büyük ihtimale sıvı soğutma üst kısma takılmıyor. Kule tipi için de kadar mesafe boşluğu var bilmediğimden bir şey diyemiyorum.

Kısa vadede problem çıkartmaz, fakat uzun vadede çok yüksek sıcaklıkta çalışmaktan parçalar daha çabuk aşınır. Size günlük kullanımda düşük performans olarak geri dönüşü olur.
Üstad aklıma başka bir fikir geldi. Kasayı henüz bugün aldım, ürünlerin kutuları da duruyor. Elimdeki işlemciyi satıp, onun yerine i5 12400F alsam nasıl olur ?

Üstad aklıma başka bir fikir geldi. Kasayı henüz bugün aldım, ürünlerin kutuları da duruyor. Elimdeki işlemciyi satıp, onun yerine i5 12400F alsam nasıl olur ?
12400f alırsan anakart problemin ortadan kalkmış olur, ucuz yollu bir soğutucu alsan sorun kökten çözülür. Darboğaz da yemezsin. Hatta yük altında 70-80 derecelere oyun oynarken de 60-70 derecelere tamamsan soğutucu almana da gerek yok.

Üstat aklıma başka bir fikir geldi. Kasayı henüz bugün aldım, ürünlerin kutuları da duruyor. Elimdeki işlemciyi satıp, onun yerine i5 12400F alsam nasıl olur?

Hocam 12400F yerine BIOS'u güncelleyip 13600K ile kullanırsan daha az sorun yaşarsın 12900F i daha pahalıya bile satarsın. 13600K 12. nesil I7-I9 arasında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı