RTX 3070 vs RX 6700XT

Bütçe
yok
Günümüzdeki oyunlar 1080P'de bile 5-6 GB VRAM yakın yiyorlar. 2K ve 4K açabilen bir kartın 8 GB olması zaten sıkıntı.
Aynen öyle. Benim tahminim nasıl RTX 3060'ı 12GB VRAM ile çıkarttılarsa diğer kartlarında böyle versiyonlarını çıkartacaklar. Zaten alıcılar her türlü piyasadaki tüm kartları çekiyorlar.
 
Nvidia tarafında 3060'ın 12 GB üretilip 3080'in 10 GB yapılması saçmalığından sonra bir sonraki kartların beklenmesi mantıklı olacaktır. Acelen yoksa VRAM sebeiyle kesinlikle yeni versiyonlar beklenmeli.
 
AMD, DLSS için bir karşılık verecek gibi duruyor. Hala tam gösterilen bir şey yok ama sürekli her konferansta üstünde duruyorlar. Ama Ray Tracing teknolojisinde NVIDIA'nın gerisinde maalesef. Onun dışında avantajı ise 4GB daha fazla VRAM'e sahip olması. Bunun sayesinde yüksek çözünürlüklerde rahatça çalışabilecek.
FidelityFX işte 6700 XT yayınında bahsettiler.
 
Aynen öyle. Benim tahminim nasıl RTX 3060'ı 12 GB VRAM ile çıkarttılarsa diğer kartlarında böyle versiyonlarını çıkartacaklar. Zaten alıcılar her türlü piyasadaki tüm kartları çekiyorlar.

Bunu herhalde kartların Super versiyonlarını çıkartmak için yaptıklarını düşünüyorum.
 
2K için 8 GB yeterli midir?
2K için 8 GB sınırda kalıyor. Şu an minimum 10 GB alınmalı.

Ekran kartlarının düşük VRAM'li üretilmesinin tek sebebi GDDR6 ve GDDR6X belleklerin talebe cevap verememesi. Nvidia eldeki imkanla 10 GB olarak çıkardığı 3080'i bellek üretimi yoluna girer diye düşünüp 20 GB olan bir versiyonunu da sonra yaparız dedi ama yine işler istediği gitmedi. Bu sebeple 3080 Ti veya adı her ne olacaksa 12 GB bekleniyor.
 
FidelityFX işte 6700 XT yayınında bahsettiler.
Evet ama ne zaman çıkacak nasıl olacak söylenmedi. Ayrıca NVIDIA kartlarında DLSS teknolojisi için ayrı parçalar var kartın içinde. AMD'de de var mı bilmiyoruz.
RTX 3070 Ti 16 GB olacak. Belki biliyorsunuzdur.
İşte böyle şeyler piyasada daha çok farklı kart sürüp sürekli para kazanmak. Dediğim gibi zaten satışa konulduğu an stoktakiler hepsi bitiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı