RTX 3070 vs RX 6700XT

Bütçe
yok
Fiyatların normal olduğunu hayal ederek daha önce söylediğim 6700XT bir çöptür sözünü yeniliyorum. RTX 3070 ile aynı fiyata, aynı performansı verip, ek özellikleri barındırmayan bir kart. AMD'nin bir tarafı fazla kalktı işlemci pazarındaki gibi kendilerini lider pozisyonunda zannediyorlar herhalde.

Şu an verdikleri fiyatın bir önemi yok fiyat patlamasından dolayı ne fiyat verirlerse versin kartları satacak fakat piyasa düzeldiği zaman bu kartın 3070 varken fazla satmayacağına adım kadar eminim.

NVIDIA'nın stabil sürücüleri ve üstün nvenc desteği ile yayıncılıkta yarattığı farkı unutmamak lazım. Tüm bunlar varken iki model arasında 20 dolar fark çok kötü bir fiyatlandırma.

12 GB VRAM var diyenler gelir şimdi. Tamamını kullanıyor mu?

Ama RX 6700XT 12 GB VRAM hepsini kulanmıyor ki.
2K çözünürlükte kullanıyor.
vram-usage-new-games.jpg

Fiyatların normal olduğunu hayal ederek daha önce söylediğim 6700XT bir çöptür sözünü yeniliyorum. RTX 3070 ile aynı fiyata, aynı performansı verip, ek özellikleri barındırmayan bir kart. AMD'nin bir tarafı fazla kalktı işlemci pazarındaki gibi kendilerini lider pozisyonunda zannediyorlar herhalde.

Şu an verdikleri fiyatın bir önemi yok fiyat patlamasından dolayı ne fiyat verirlerse versin kartları satacak fakat piyasa düzeldiği zaman bu kartın 3070 varken fazla satmayacağına adım kadar eminim.
İmzamı atarım bu yoruma =)

AMD fan boylar gelmeden belirtiyim. Rekabet her zaman tüketici yaranınadır, AMD eğer işlemci piyasasında atılım yapmasaydı şuan hala 14nm leş Intel işlemcileri 4000-5000 TL değerinde alıcaktık ama ekran kartı konusunda maalesef kat etmeleri gereken çok yol var.

6900XT ilk tanıtım videosunda oluşan hype ile yapılan bağımsız testler zaten durumu iyice belirtiyor.

Ray Tracing'e ilginiz yok ve FSR(Fidelity Super Resolution = DLSS) bekleyecekseniz 6700XT öneririm, şahsen benim Ray Tracing'e ilgim yok alırsam FSR, SAM, Infinity Cache için alırım.

AMD ekran kartı patlamaya hazır bir bomba gibi adeta. Ne zaman neresinden bir sorun çıkacağı hiç belli olmuyor. Kullandığımdan biliyorum.

Kaç yıl oldu milletin yazdığına bak, artık komiğime dahi gitmiyor, halbuki donanımsal olarak RX 6000 serisi RTX 3000'in önünde özellikle Infinity cache ve SAM var bu iki teknoloji aradaki donanımsal farkı kapatıyor tek sorun DLSS'e eşit bir teknoloji yok ama o da yolda, bu arada Infinity Cache Nvidia'nın X belleği teknolojisinin daha ötesinde, verimlilik olarak RX 6000 serisi daha güçlü ama FSR çıkmazsa AMD'nin yüzüne bakmam.

Paylaşılan videoyu görünce dedim ne alaka başlıkta 3 kişi yazmış kart daha çıkmadı diye. Çözünürlük yükseldikçe o VRAM kullanımı artar ikisi de güzel kart umarım ucuz denk getiririm de alırım bir tane yada güzel bir sistem bulur isem.

İmzamı atarım bu yoruma =)

AMD fan boylar gelmeden belirtiyim. Rekabet her zaman tüketici yaranınadır, AMD eğer işlemci piyasasında atılım yapmasaydı şuan hala 14nm leş Intel işlemcileri 4000-5000 TL değerinde alıcaktık ama ekran kartı konusunda maalesef kat etmeleri gereken çok yol var.

6900XT ilk tanıtım videosunda oluşan hype ile yapılan bağımsız testler zaten durumu iyice belirtiyor.

AMD akıllı bir firma, 5700XT geçen yıl dengi olan Nvidia kartının 100 dolar aşağısına satıyordu. Stoklar oturduğu zaman mutlaka fiyatta bir düzenlemeye gideceklerdir. Daha önce yine ''çöp'' dediğim 3600XT işlemcisini fiyatta büyük indirime gidildiği için almıştım mesela, AMD yine beni şaşırtıp ileride fiyatta indirime giderse bu kartı alabilirim. Sonuçta SAM desteği olan bir sisteme sahibim ve denemek istiyorum. Fakat AMD'nin DLSS alternatifinin gelip gelmeyeceği, gelirse ne kadar iyi olacağı çok önemli. RTX benim için çok önemli olmasa bile arada sadece 20 dolar fark varsa elbette isterim.

En iyisi bekleyip görmek. AMD fanboyları şöyle iyi olacak böyle iyi olacak bu kart şarap gibi eskiyecek falan diyor. Göreceğiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı