RTX 3080 Mh/s değerinin günden güne düşmesi

Özellikle araştırma yapacağım. Geriye sıcaklık ve anakart BIOS ayarları kalıyor. İlk zamanlarda aynı bu şekilde miydi? Yoksa zamanla bu düşüşler meydana gelmeye mi başladı?
yaklaşık 1 aydır kullanıyorum değerler hep aynıydı hiç değişmedi. kartları tek tek taktığımda da yine şu anki mhs değerlerini veriyorlar... rtx 3080 kartları normalde oc ile 101 mhs ile kazım yapanı çok gördüm. fakat bir türlü elimdeki kartları bu seviyelere çıkaramadım.
 
Evet en az 100 almanız gerek. Step-step ilerleyip bir yerde sıkıntıyı bulmamız gerekiyor.
Miner yazdığımız ekrana nvidia-info yazarak ekran kartının BIOS bilgilerini de paylaşabilir misin?
Bir de model bilgisi?

1626105910138.png
 

Dosya Ekleri

  • ekran kartı bios.jpg
    ekran kartı bios.jpg
    13,3 KB · Görüntüleme: 85
Selamünaleyküm bende Suprim X 3090 var zorlamadan 118mh alıyordum 3 gündür 108 100 98 90 bile indi genel bir sıkıntı var ama hadi hayırlısı.
 
Problem VRAM sıcaklıkları gibi gözüküyor. Bu düşüşleri yaşayan kullanıcılar bundan söz etmekte. OC ayarlarının sıfırlandığını ve sıcaklığa bağlı olarak (VRAM) düşüş yaşadıklarından bahsediyorlar. Eğer böyleyse, ortam sıcaklığına biraz daha önem veriniz. Özellikle kapalı kasalar içerisinde mining bu sıcaklarda oldukça tehlikeli olabilir. Ektra falanlar ile kartlardaki sıcaklığın dışarı atılmasını kolaylaştırabilirsiniz.
 
Merhabalar, yaklaşık olarak 11 gün önce PhoenixMiner ile Ethermine üzerinden kazım yapmaya başladım.

Bilgisayarımdaki donanımlar:
  • Ryzen 9 3900X.
  • Gigabyte GeForce RTX 3080 vısıon OC
  • 2x16 GB 3200 MHz RAM.
Kullandığım ayarlar fotoğraftaki gibidir.

Eki Görüntüle 1050749

İlk başlarda 98-90 Mh/s arasında bir değer alıyordum. Daha sonra 80 Mh/s'ye düşmeye başladı (programı kapatıp yeniden açtığımda 96 Mh/s'lerden başlıyordu ve yine düşüyordu). GPU sıcaklığı da 48 derecede falan oluyor yani normalde 51-54 arasında oluyordu 90'larda kastığı zaman.

Ve bugün de 70 Mh/slere kadar düştü. 180W çalışıyor 48 derecede (normalde 210-230 Watt 51-54 derecede çalışıyordu).

Tüm ayarlarım ve her şeyim aynı, sürücüler güncel, bilgisayarda arka planda çalışan hiçbir şey yok (Discord, Spotify vb.).
Sizce bu sorun neden olmuş olabilir ve ne yapabilirim?

Mining kısıtlaması olabilabilir ( NVIDIA driverlarında direk engel koyuyor )
 
Mining kısıtlaması olabilabilir ( NVIDIA driverlarında direk engel koyuyor )
Mining kisitlamasi olamaz. 3080 - 3090 ve 3070 ile kazim yapiyorum, genelde guncel driverlari kullanirim, ben bir sorun yasamiyorum.
Arkadaslarin kartlari thermal throttle a giriyor, sorunlari yazin artan sicakliklarla ortam icinde sicakligin artmasi ve kapali odadaki isinin disari atilamamasi ile olusan sicaklik sorunu. Kisin pek cogumuz bu tarz sorunlar yasamiyorduk cunku evlerimiz zaten soguktu, bir de camlari actik mi kartin bulundugu ortam buz gibi oluyordu. Ama yazin gelmesiyle sicakliklar ort 30c yi buldu. Simdi cami acsaniz bile disardan daha soguk bir hava gelmiyor, sadece hava sirkulasyonunu saglamis oluyorsunuz.
Bu olayin cozumu thermal pad degisimidir. Asus ve Evga haricindeki butun kartlar bu sorunu yasiyorlar, gigabyte msi hepsi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı