RTX 3080 sistem uyumlu mu?

• Konuyu başlatan yit
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 390
11-12K civarı fiyatları bizim buradaki ilanlarda.

Hocam tekrar söylüyorum bende normalde 3080 bakıyordum ancak vazgeçtim dikkat edin mining yapılmış kart almayın

Konuya bir katkıda ben bulunayım. 13600k kullanacaksan. H610 ve hatta giriş sınıfı B660 (b660m-k vs) pek tercih etme. Zaten H610 içerisinde VRM yapısı en düzgün olan Asus H610M A D4 (ddr4 dediğin için). O da 13500 sonrası, işlemcinin üst sırasındaki VRM lerden en soldaki özellikle ateş gibi yanıyor. Bios update leri (microcode 0x12B ve 0x12F) sonrası durum şu an çok güzel intel tarafında anakartlar çok daha sessiz yıpranmadan çalışıyor ama yinede tercih ettiğin işlemci yinede 14 çekirdek 20 iş parçacığı içeriyor.

Şuradan anakartın yapısını inceleyebilirsin. Hatta aynı yerden merak ettiğin tüm anakartlara detaylı inceleme yapabilirsin.

Ekran kartı olarak 3080 güzel bir grafik kartı. Mining te kullanılmamış olan az ama bakımları iyiyse, fan vram pedleri, termal macun vs değiştiyse öyle nazik bir grafik kartıda değil. Yani götürür daha güzel. Kendimde bir tane almıştım satıcı miningde kullanılmadı içi açılmadı, desede 100 metreden bağırıyordu grafik kartı yalan diye. Bakımlarını yapıp 1 sene üzerinde kullandım halen kenarda duruyor. Ama bakım önemli yani bir termal ped, macun, fan takımı dedinmi 2 bin + tutuyor kendin yaparsan.

Kendin yapmak istersen şu siteden üç aşağı beş yukarı pad ölçülerini öğrenipi aliexpress vs den fanlarını alıp (600-700 civarı) yapabilirsin.

Kolay gelsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı