RTX 3080 Ti için 2K monitör mü 4K monitör mü?

Bütçe
9000-10000
Hocam önemli olan bana göre mönitörün çözünürlüğünden ziyade paneli, renk kalitesi ve özellikleri. Bu nedenle şu an piyasayı bilmiyorum ancak, 10 bit, yüksek Hz, 2K çözünürlüğü aynı anda verebilen bir monitörü tercih ederdim sanırım ben. Tabii tahminim bu o fiyatlara iyi bir 4K monitör varsa bilemiyorum.

Örneğin şu modelin muadili Dell S2721DGF, ben 3.700 TL'ye almıştım. Şu an aynı panel benzer özellikleri olan bu model 10k. Dell'i de bulman çok zor çünkü üretimini bitirdiler nedense.

Geçen hafta 32 GP 850 modelini 4350 TL'ye aldım. IPS Panel olduğu için karanlık oda performansı üzüyor. Acaba Samsung G7 ile değiştirsem mi bilemedim.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Rica ederim. :)

Geçen hafta 32 GP 850 modelini 4350 TL'ye aldım. IPS panel olduğu için karanlık oda performansı üzüyor. Acaba Samsung G7 ile değiştirsem mi bilemedim.

Hocam Samsung monitörlerde yatay siyah çizgi, ghosting vb. birçok sorun görülebiliyor. Uzun ömürlü değiller. MSI, Razer gibi monitörleri iyi olarak bilinmiş markalrdan al. Onlar daha uzun ömürlü.

Rica ederim. :)

Hocam Samsung monitörlerde yatay siyah çizgi, ghosting vb. birçok sorun görülebiliyor. Uzun ömürlü değiller. MSI, Razer gibi monitörleri iyi olarak bilinmiş markalrdan al. Onlar daha uzun ömürlü.

Samsung CHG70 serisinde yaşamıştım dediğiniz sorunu ve panel değişti. Hiç macera aramaya gerek yok o zaman. LG ile devam etmek en iyisi.

ViewSonic XG270QG 27" 2K 2560x1440 1ms 165 Hz​

Bu monitör ile alakalı ne düşünüyorsunuz?

Hocam önemli olan bana göre mönitörün çözünürlüğünden ziyade paneli, renk kalitesi ve özellikleri. Bu nedenle şu an piyasayı bilmiyorum ancak, 10 bit, yüksek hz, 2k çözünürlüğü aynı anda verebilen bir monitörü tercih ederdim sanırım ben. Tabi tahminim bu o fiyatlara iyi bir 4k mönitör varsa bilemiyorum.

Örneğin şu modelin muadili Dell S2721DGF, ben 3.700 TL'ye almıştım. Şu an aynı panel benzer özellikleri olan bu model 10k. Dell'i de bulman çok zor çünkü üretimini bitirdiler nedense.
Sizin dediğiniz özelliklerde monitörler araştırıyorum ama çoğunluğu Display Port 1.2 ve HDMI 2.0 gibi geldi. Benim elimde ise Display Port 1.4 ve HDMI 2.1 kabloları var. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

ViewSonic XG270qg 27" 2K 2560x1440 1ms 165 Hz​

Güzel bir monitör. MediaMarkt'da görmüştüm. Ayrıca ViewSonic kullanmışlığım vardır. Alabilirsin 3 yıl minimum götürür.

Sadece ViewSonic'in garanti ve teknik servisi çöptür ben onu biliyorum.

Sizin dediğiniz özelliklerde monitörler araştırıyorum ama çoğunluğu DisplayPort 1.2 ve HDMI 2.0 gibi geldi. Benim elimde ise DisplayPort 1.4 ve HDMI 2.1 kabloları var. Sizce ne yapmalıyım?

Ben HDMI 2.0 kullanıyorum sorun yaratmıyor. Dediğiniz gibi birçok monitör HDMI 2.1'i desteklemiyor. Bence DisplayPort 1.2 kullanın üzmez. İleri gitmişsiniz maşallah nereden buldunuz o kabloları?

Son düzenleme:
Güzel bir monitör. MediaMarkt'da görmüştüm. Ayrıca ViewSonic kullanmışlığım vardır. Alabilirsin 3 yıl minimum götürür.

Sadece ViewSonic'in garanti ve teknik servisi çöptür ben onu biliyorum.

Ben HDMI 2.0 kullanıyorum sorun yaratmıyor. Dediğiniz gibi birçok monitör HDMI 2.1'i desteklemiyor. Bence DisplayPort 1.2 kullanın üzmez. İleri gitmişsiniz maşallah nereden buldunuz o kabloları?
Planımı Samsung Odyssey G7'ye göre yapmıştım. Onda HDMI 2.1 ve DisplayPort 1.4 vardı. Paugge'ın kablolarını aldım Amazon'dan.

ViewSonic XG270QG 27" 2K 2560x1440 1ms 165 Hz​

Sizin dediğiniz özelliklerde monitörler araştırıyorum ama çoğunluğu Display Port 1.2 ve HDMI 2.0 gibi geldi. Benim elimde ise Display Port 1.4 ve HDMI 2.1 kabloları var. Sizce ne yapmalıyım?
Attığım LG modeli çok daha iyi hocam. Hem HDR desteği var, hem DP 1,4 var. LG'nin tek eksiği bir tik kontrastı daha düşük ve build kalitesi olarak ViewSonic önde. Bunun dışında özellik ve renk kalitesi olarak LG daha önde. Her ne kadar benzer olsalar da ayni fiyatlarda olduğu için ben LG tercih ederdim.

Buradan detaylı inceleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı