RTX 3090-5800X sistem alınır mı?

Hangi oyunda hangi FPS ile, 3700X işlemci ile 4.4 GHz'e overclcok yapsan bile işlemcinin sana verebileceği maksimum FPS birçok trible a oyunda taş çatlasın 120 FPS. 5.0 GHz Intel 10ncu nesil işlemciler ile 160-170 FPS, Ryzen 5nci nesil işlemciler ile gene 160-170 FPS alabilirsiniz. Bir de ekran kartı darboğazını sadece % kulanım olarak düşünmeyin. Baktım değerlere %95-99 kulanıyor tamam darboğaz yok diyemezsiniz. Size şöyle söyleyeyim 10920X ile ekran kartını 2.000 MHz üzerinde %99 kullanım ile ve 1.530 MHz'e downclcok ettiğimde %99 kullanımda hemen hemen aynı FPS'yi alıyorum. Nerede 500 MHz'lik %30'luk frekans farkı. Yani işler öyle internette oradan buradan gördüğünüz gibi olmuyor. Her şey lineer değil yani etkileyen birçok faktör var.

Bu söylediklerimi anca birkaç farklı sistemde ve senaryo da deneyimleyince anlayabilirsiniz.

Hocam darboğaz yok demedim zaten. Çok az bir darboğaz söz konusu diyorum. Zaten tüm gün CS oynuyorum stabil 700-800FPS verse bana yeter salonda 4K bir televizyonumuz var hikayeli bir oyun oynayacağım zaman televizyonda oynarım veya bir tane 2K monitör alırım.

Hocam sistemin fiyatı uygun bence alınmalı. Zaten rekabetçi oyunlar için hangi kartı alırsanız alın 1080p de darboğaz olur. Diğer sistem isteyen oyunları en yüksek ayarlarda RTX açık şekilde mis gibi oynarsınız.

Hocam sistemin fiyatı uygun bence alınmalı. Zaten rekabetçi oyunlar için hangi kartı alırsanız alın 1080p de darboğaz olur. Diğer sistem isteyen oyunları en yüksek ayarlarda RTX açık şekilde mis gibi oynarsınız.

Hocam şimdi ben normalde kendi sistemimi darboğaz sorunu yüzünden yükseltecektim sistemde en çok oynadığım oyun CS ve çok darboğaz var ara ara 150FPS'lere kadar düşüyor(4:3 en düşük ayarlarda oynuyorum). Bu yüzden bende 5900X almak istedim anakart değiştirmem gerekiyor, PSU değiştirmem gerekiyor, RAM'leri 32 GB yapmam gerekiyor, sıvı soğutma almam gerekiyor, 1TB daha SSD almam gerekiyor. Gerekiyorda gerekiyor anlayacağınız. Bunların hepsini almak bana yaklaşık 17 bin liraya patlıyor. Bende kendi sistemimi satıp böyle bir sisteme geçmek istedim o yüzden istediği kadar darboğaz olsun şu an kullandığım bilgisayardan kat kat güçlü mü? Evet güçlü bu bana yeter incik cincik etmeye gerek yok %5'lik darboğaz olacakmışta bellek hızı düşük hızlarda çalışacakmışta çalışsın yapabileceğim bir şey yok. Benim demek istediğim sistemimimi yükseltmek yerine bu sistemi almak çok daha mantıklı değil mi?

Hocam şimdi ben normalde kendi sistemimi darboğaz sorunu yüzünden yükseltecektim sistemde en çok oynadığım oyun CS ve çok darboğaz var ara ara 150FPS'lere kadar düşüyor(4:3 en düşük ayarlarda oynuyorum).bu yüzden bende 5900X almak istedim anakart değiştirmem gerekiyor PSU değiştirmem gerekiyor RAM'leri 32 GB yapmam gerekiyor sıvı soğutma almam gerekiyor 1TB daha SSD almam gerekiyor gerekiyorda gerekiyor anlayacağınız. Bunların hepsini almak bana yaklaşık 17 bin liraya patlıyor. Bende kendi sistemimi satıp böyle bir sisteme geçmek istedim o yüzden istediği kadar darboğaz olsun şu an kullandığım bilgisayardan kat kat güçlü mü? Evet güçlü bu bana yeter incik cincik etmeye gerek yok %5'lik darboğaz olacakmışta bellek hızı düşük hızlarda çalışacakmışta çalışsın yapabileceğim bir şey yok. Benim demek istediğim sistemimimi yükseltmek yerine bu sistemi almak çok daha mantıklı değil mi?

Evet gayet mantıklı. Ama sizin şu anki sistemle nasıl o FPS'lere düşüyor anlayamadım. Kendim kartımı satmadan önce 1280x960 orta ayarlarda %50 kullanım vardı. Yinede 300 FPS ortalama ile oynuyordum. Yeni alacağınız sistemde öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Tek sıkıntı sabit 360 FPS alamayacaksınız. Oyunun çeşitli bölgelerinde FPS'lerde oynama olabiliyor. Monitörünüz 360 Hz olduğu için arada hafif 300 civarlarına FPS düşüsü olursa lag hissedebilirsiniz. Ama ona yapcak bir şey yok. Rekabetçi tarzda oyunları 4K ve 2K da oynamak bana mantıksız geliyor.

Evet gayet mantıklı. Ama sizin şu anki sistemle nasıl o FPS'lere düşüyor anlayamadım. Kendim kartımı satmadan önce 1280x960 orta ayarlarda %50 kullanım vardı. Yinede 300 FPS ortalama ile oynuyordum. Yeni alacağınız sistemde öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Tek sıkıntı sabit 360 FPS alamayacaksınız. Oyunun çeşitli bölgelerinde FPS'lerde oynama olabiliyor. Monitörünüz 360 Hz olduğu için arada hafif 300 civarlarına FPS düşüsü olursa lag hissedebilirsiniz. Ama ona yapcak bir şey yok. Rekabetçi tarzda oyunları 4K ve 2K da oynamak bana mantıksız geliyor.

Hocam bu sistemde de 360FPS sabit alamıyorum zaten anlamadım gitti. Yoldaş giriyorum FPS 600'den aşağı düşmüyor rekabetçi giriyorum 200-300FPS arası git gel yapıyor bazen 500-600 görüyor geri düşüyor.

Oyun oynayacaksan 2K veya 4K monitör al 1080p çözünürlükte darboğaz olacaktır.

Hocam yukarıda bir arkadaş 2K'da da darboğaz yapıyor demiş. 5900X ile 2K'da darboğaz yapacağını sanmıyorum. Bir arkadaş 5600X ile 3080 Ti alacakmış konu açmış 2K'da darboğaz olur mu diyor olmaz diyorlar. 5600X ile 5900X arasında dağlar kadar fark varken 3080 Ti ile 3090 arasında bellek harici çok bir fark yok nasıl darboğaz olur diyorlar anlamadım gitti.

Hocam bu sistemde de 360FPS sabit alamıyorum zaten anlamadım gitti. Yoldaş giriyorum FPS 600'den aşağı düşmüyor rekabetçi giriyorum 200-300FPS arası git gel yapıyor bazen 500-600 görüyor geri düşüyor.

O çok normal hocam oyunla alakalı bir durum. İsterseniz 3090 SLI yapın genede o düşüşler olacaktır. Topluluk sunucularına girin isterseniz orada daha da düşecektir. Kişi sayısı artınca FPS kaybı oluyor.

O çok normal hocam oyunla alakalı bir durum. İsterseniz 3090 SLI yapın genede o düşüşler olacaktır. Topluluk sunucularına girin isterseniz orada daha da düşecektir. Kişi sayısı artınca FPS kaybı oluyor.

Hocam CS'de öyle çoğu e-sporcunun bilgisayarı 300FPS bile veremiyor. O yüzden fps_max 260 yazıyorlar 240FPS altına düşmesin diye.

Hocam CS'de öyle çoğu e-sporcunun bilgisayarı 300FPS bile veremiyor. O yüzden fps_max 260 yazıyorlar 240FPS altına düşmesin diye.

Aynen öyle hocam. Bu arada konuyu dağıtmadan sormak istiyorum. 360 Hz kullanıyorsunuz 144 ve 240 Hz monitörlerden farkı hissettinizmi? Kendim 144 Hz kullanmaktayım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı