RTX 4060 Ti 8 GB kaç yıl götürür?

clarkberk

Kilopat
Merhaba arkadaşlar günlerdir aklıma bir soru takılıyor. Bu ekran kartını alalı 2 hafta falan oldu. 8 GB VRAM olması beni biraz endişelendiriyor yani neden birisi RTX 4060 gibi bir karta 12 GB değil de 8 GB VRAM koyar ki? RTX 3060 kartının bile benimkinden fazla VRAM'i var. Neyse arkadaşlar asıl konudan dağılmak istemiyorum. Biraz takıntılıyım bu konularda, biraz daha bekleseymişim diyorum bazen kendime ama aradaki fiyat farkı biraz fazla olduğu için 3 - 4 ay daha beklemek zorunda kalacağım için sonra bu fikirden vazgeçiyorum. Sizce 8 GB VRAM az mı, beni ne kadar götürür, oyunlara yeter mi? Bilgi verip içimi rahatlatırsanız sevinirim.

Yeni çıkış yapan oyunlarda biraz yetmeyebilir ama çok da etkileneceğini sanmıyorum. En az 5 sene idare eder. Beni ise bir 13 14 yıl götürürdü hocam😃.

Texture ayarlarını falan kısarak bu konsol neslinin sonuna kadar götürür, en büyük sıkıntı dediğin gibi 8gb vram olacaktır ama her oyunda RT açıp ultra texture kullanma derdin yoksa o da şimdilik sıkıntı olmaz.

Merhaba arkadaşlar günlerdir aklıma bir soru takılıyor. Bu ekran kartını alalı 2 hafta falan oldu. 8 GB VRAM olması beni biraz endişelendiriyor yani neden birisi RTX 4060 gibi bir karta 12 GB değil de 8 GB VRAM koyar ki? RTX 3060 kartının bile benimkinden fazla VRAM'i var. Neyse arkadaşlar asıl konudan dağılmak istemiyorum. Biraz takıntılıyım bu konularda, biraz daha bekleseymişim diyorum bazen kendime ama aradaki fiyat farkı biraz fazla olduğu için 3 - 4 ay daha beklemek zorunda kalacağım için sonra bu fikirden vazgeçiyorum. Sizce 8 GB VRAM az mı, beni ne kadar götürür, oyunlara yeter mi? Bilgi verip içimi rahatlatırsanız sevinirim.
8 GB vram 1080P için yeter, Ray tracing koklemessen sorun çekmezsiniz .

Sizin ne istediğinize bağlı aslında.
Ben 6 yıl önce 1050ti aldım hala da götürüyor.
Biraz overclock yaptım. Yeni çıkıp optimizasyonu kötü olmayan oyunları 1080p düşük ayarlarda oynayabiliyorum mesela.
Onun dışında ekran kartı soğutması iyiyse 2. el satma imkanın çok yüksek. İleride kolaylıkla değiştirebilirsin yani.

VRAM takıntısı nereden geliyor ya bu kadar? 4K oynayacaksınız kardeşim ne yapacaksın sen 1080P kartına o kadar VRAM. :D Benim 5 senelik 1660 Super bile 1-2 oyun dışında herşeyi açıyor şu devirde ki RTX serisi kartlar daha çok DLSS desteği aldığından rahat gideri var onunda minimum 5 sene.

VRAM takıntısı nereden geliyor ya bu kadar? 4K oynayacaksınız kardeşim ne yapacaksın sen 1080P kartına o kadar VRAM. :D Benim 5 senelik 1660 Super bile 1-2 oyun dışında herşeyi açıyor şu devirde ki RTX serisi kartlar daha çok DLSS desteği aldığından rahat gideri var onunda minimum 5 sene.
Hocam sadece 1080P oynayacağım da CS2 de 7.5 GB VRAM kullanılınca insan korkuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı