RTX 4060 Ti sistem uyumlu mu?

Bütçe
35000

bora3529

Decapat
Arkadaşlar iyi günler, ben ilk kez bilgisayar topluyorum ve kendimce bir sistem topladım. Sistem toplama konusu ve parçalar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba, parçalar uyumlu mu? Önümdeki 5-7 yıl rahat kullanabilir miyim? Herhangi bir sıkıntısı olur mu? Tek tek sipariş edeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart
İşlemci
Ekran Kartı
Ram
SSD
PSU
Kasa

Toplam fiyat: 34.846TL

Arkadaşlar iyi günler, ben ilk kez bilgisayar topluyorum ve kendimce bir sistem topladım. Sistem toplama konusu ve parçalar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba, parçalar uyumlu mu? Önümdeki 5-7 yıl rahat kullanabilir miyim? Herhangi bir sıkıntısı olur mu? Tek tek sipariş edeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart
İşlemci
Ekran Kartı
Ram
SSD
PSU
Kasa

Toplam fiyat: 34.846TL

18 Temmuz'da RTX 4060 Ti 16 GB versiyonu çıkacak onu bekleyin.

Ekran kartı olarak 6800XT saf gücü ama Ray Tracing anlamında güçsüz bir kart fakat daha uzun ömürlü.
Anakart bu linkte daha ucuz Amazon.com.tr.
Ayrıca böyle bir 3080 Modeli buldum Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 3080 Aorus Xtreme Waterforce WB GV-N3080AORUSX WB-10GD 10 GB GDDR6X 320 Bit Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri. Güç olarak 6800XT ile hemen hemen aynı ama bu model sıvı soğutmalı bir model.
Team T-Force Delta RGB White 16GB (2x8GB) 3600 - PttAVM.com Bu RAM'lere de bir göz atabilirsin.
Kasa olarak bunada bakabilirsin. Adata A-data Kasa Mıdı Tower Psusuz 2xfan Xpg Starker Aır Argb Black Starkeraır-bkcww Fiyatı, Yorumları - Trendyol.
Gerekirse SSD'den kısarak PSU bu model ile değiştirin. https://www.akakce.com/r/?c=15663&vi=3&z=0&u=utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&yz=20280&v=1.78.2&pr=183481324&vd=11070&pg=52202729

Son düzenleme:
Parçalar uyumlu evet. 5-7 yıl rahat götürür ayarları kısmak şartıyla:=) bir de 35000TL bütçe ile ben toplamak isterim.

Cevabınız için teşekkürler, elbette toplayın sizin yapacağınız sisteme de bakarım yeni fikirlerim olur. :)

Bence ekran kartının 8 GB olan modelini tercih etmeyin.

8 GB üstü kriterlerime uygun bulamamıştım ondan dolayı bunu tercih etmiştim, yine de teşekkürler.

18 Temmuz'da RTX 4060 Ti 16 GB versiyonu çıkacak onu bekleyin.

Bunu bilmiyordum söylediğiniz iyi oldu, ben bunu düşünüp tekrar değerlendireceğim. :)

PSU tarafında 750W + 80 Gold sertifikalı bir model önerecektim ama fiyatlar fena seviyelere çıkmış. Ama bütçeye ilave imkanı varsa PSU'da biraz daha kaliteli bir modele yönelmekte fayda var, PSU çok kritik böyle kalite sistemler için.

Fikriniz için teşekkürler, internette yaptığım küçük araştırma da bu sisteme 650W yeteceği kanısına varmıştım yanlışım olabilir bilmiyorum ama biraz daha araştırayım.

Ekran kartı olarak 6800XT saf gücü ama Ray Tracing anlamında güçsüz bir kart fakat daha uzun ömürlü.
Anakart bu linkte daha ucuz Amazon.com.tr.
Ayrıca böyle bir 3080 modeli buldum Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 3080 Aorus Xtreme Waterforce WB GV-N3080AORUSX WB-10GD 10 GB GDDR6X 320 Bit Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri. Güç olarak 6800XT ile hemen hemen aynı ama bu model sıvı soğutmalı bir model.
Team T-Force Delta RGB White 16GB (2x8GB) 3600 - PttAVM.com bu RAM'lere de bir göz atabilirsin.
Kasa olarak bunada bakabilirsin. Adata A-data Kasa Mıdı Tower Psusuz 2xfan Xpg Starker Aır Argb Black Starkeraır-bkcww Fiyatı, Yorumları - Trendyol.
Gerekirse SSD'den kısarak PSU bu model ile değiştirin. https://www.akakce.com/r/?c=15663&vi=3&z=0&u=utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&yz=20280&v=1.78.2&pr=183481324&vd=11070&pg=52202729

Çok teşekkür ediyorum linklere tek tek bakacağım. Tercihim NVIDIA olduğu için AMD kartlarını es geçtim, sıvı soğutmalı 3080 kulağa fena gelmedi ama nedense tam emin olamadım. 2x16 RAM tercih etmek istediğim için attığınızı düşünmüyorum, kasayı düşüneceğim sağ olun. PSU markasını ilk kez duyuyorum herhangi bir sorun olmasın?

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkürler, elbette toplayın sizin yapacağınız sisteme de bakarım yeni fikirlerim olur. :)

8 GB üstü kriterlerime uygun bulamamıştım ondan dolayı bunu tercih etmiştim, yine de teşekkürler.

Bunu bilmiyordum söylediğiniz iyi oldu, ben bunu düşünüp tekrar değerlendireceğim. :)

Fikriniz için teşekkürler, internette yaptığım küçük araştırma da bu sisteme 650W yeteceği kanısına varmıştım yanlışım olabilir bilmiyorum ama biraz daha araştırayım.

Çok teşekkür ediyorum linklere tek tek bakacağım. Tercihim NVIDIA olduğu için AMD kartlarını es geçtim, PSU markasını ilk kez duyuyorum herhangi bir sorun olmasın?

FSP güvenilir markadır.

Çok teşekkür ediyorum linklere tek tek bakacağım. Tercihim NVIDIA olduğu için AMD kartlarını es geçtim, PSU markasını ilk kez duyuyorum herhangi bir sorun olmasın?

PSU markasi iyi bir şüpheniz olmasın.

PSU markasi iyi bir şüpheniz olmasın.

Teşekkür ediyorum. :)

FSP güvenilir markadır.

Teşekkürler. :) attığınız sıvı soğutmalı 3080 hakkında bilginiz varsa sizce değer mi çünkü benim seçtiğim kartla arasında yaklaşık 1000TL civarı bir fiyat farkı var. RAM konusunda tercihim 2x16 olduğu için attığınızı düşünmüyorum. Kasayı düşüneceğim. PSU iyi ve marka güvenilir dediğiniz için düşüneceğim çünkü gücü daha yüksek ve benim attığım ile aralarında sadece 200TL civarı bir fiyat farkı var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı