RTX 4060 Ti'dan RTX 4070 Super'e geçişte montaj evde yapılabilir mi?

isolojik

Centipat
Daha fazla  
Dostlar merhaba. Şu anda takılı olan ekran kartım Zotac 4060 Ti model. 8 pin galiba. Bir tık yükseltme kararı aldım 4070 Ti Super aldım kargolanacak gelecek. Sanırım o 16 pin. Bunun montajını kendim yapabilir miyim? Şu an halihazırda PSU'dan 8 pin çıkış var galiba o da takılı olan işte. Aldığım site kutu içeriğinde 16 pin aparat var dedi. Kendim PSU'dan ek mi 6+2 ve 8 pin hattı nasıl çıkaracağım? Ekran kartı takmak için kasayı bir yerden bir yere taşımak istemiyorum yahu :/

Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun yeni ekran kartınız, umarım sorunsuz şekilde güle güle kullanırsınız. PSU markası ve modeli nedir?

Öncelikle hayırlı olsun. Uzun ömürlü bir kart almışsınız.
Satıcının dediği gibi kutudan bir aparat çıkacak. O aparata PSU'dan 2 veya 3 adet 8 pin güç kablosunu takacaksınız. Diğer ucunu da ekran kartına takacaksınız. Bu kadar basit.
Tabi arkadaşın dediği gibi PSU modeliniz de önemli. Belki hiç aparata gerek bile kalmaz eğer yeni nesil ise.

Öncelikle hayırlı olsun. Uzun ömürlü bir kart almışsınız.
Satıcının dediği gibi kutudan bir aparat çıkacak. O aparata PSU'dan 2 veya 3 adet 8 pin güç kablosunu takacaksınız. Diğer ucunu da ekran kartına takacaksınız. Bu kadar basit.
Tabi arkadaşın dediği gibi PSU modeliniz de önemli. Belki hiç aparata gerek bile kalmaz eğer yeni nesil ise.

Thermaltake GF 850 gold 80 plus full modüler psu​

kutu üzerinde pcie 6+2 (x6) yazıyor

Son düzenleme:
Yapay zekadan da yardım aldım. Adım adım ne yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı, sonuçları yazıyorum.

Kutuda yazan PCIe 6+2 (x6) olayı şu demek:

• PSU'da 6 adet 6+2 pin PCIe güç kablosu çıkışı var.
  • Bu kabloların her biri ya 6 pin ya da 8 pin olarak kullanılabiliyor. Yani toplam 6 tane 8 pin çıkış var aslında. Full modüler olduğu için kablo karışıklığı da yaşamazsın.
İşte adım adım ne yapman gerektiği:

1. Ekran Kartını ve PSU'yu Hazırla:

• Eski ekran kartını dikkatlice çıkar. (PCIe klipsini aç, zorlamadan çıkart.)
  • Yeni ekran kartını kutusundan çıkar ve 16 pinlik girişi kontrol et.

2. PSU Kablosu Seçimi:

• Thermaltake GF 850W PSU'nun içinde 6 tane 6+2 pin PCIe kablosu var. Bu kabloların her biri ya 6 pin ya da 8 pin olarak kullanılabilir.
    Bu noktada dikkat etmen gereken şey, 16 pinlik ekran kartı bağlantısına uygun adaptörü bulman. Kutudan çıkan 16-pin dönüştürücüyü kullanman gerekecek.

3. Dönüştürücü (Adaptör) Kullanımı:

• Ekran kartı kutusundan çıkan dönüştürücü adaptör 3 adet 8-pin bağlantısını 16-pin’e çeviriyor.
    • 3 adet PCIe 8-pin kabloyu PSU'nun 6+2 pinli kablolarından seçip, adaptöre bağla.
    • Adaptörün diğer ucunu ekran kartındaki 16-pinlik girişi tak.

4. Yeni Ekran Kartını Takma:

• Yeni ekran kartını PCIe yuvasına dikkatlice yerleştir.
  • PCIe klipsinin düzgün şekilde yerine oturduğundan emin ol.

5. Kontroller:

• Kabloları sıkıca bağla (özellikle PSU çıkışları ve ekran kartı bağlantıları).
  • Fanlar ve kablolar arasında bir engel olmadığından emin ol, kabloların fanlara değmemesi gerek.
  • PSU'nun güç anahtarını açmayı unutma (genelde PSU'nun arkasında bir switch vardır).

6. Son Kontrol:

• PSU'nun kabloları tam bağlandığında, kasanın içindeki her şeyin düzgün oturduğuna emin ol.
  • Ekran kartı sağlam yerleşti mi? Kasa içinde yerleşimi doğru mu?
  • Bilgisayarı çalıştırdığında, ekran kartı ışıkları yanmalı ve görüntü gelmeli.

7. Ekran Kartının Çalıştığını Kontrol Et:

• Bilgisayar açıldığında, yeni ekran kartın düzgün çalışıyorsa, ekran kartı driver'larını güncellemen gerekebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı