İki ekran kartı arasında kaldım. Hangisini almak sizce daha mantıklı?
DLSS 3'e çok değinmişsiniz. Ya oynayacağı oyunda DLSS 3 desteği olmazsa? VRAM düşüklüğünü yazılımsal olarak kapatmaya çalışan bir kart RTX 4060. RTX 4000 serisinde Nvidia bence çok çuvalladı. İnsanların tepki göstermesi lazım kartlarını almaması lazım ama maalesef böyle bir şey mümkün de değil. Yeni nesil kartlarda AMD çok daha önde bana göre. DLSS geliştiği gibi FSR'da gelişecektir. Bu saatten sonra düşük VRAM'li ekran kartı alınmaz diye düşünüyorum şahsen.4060 alırdım.Evet 6700XT oyunların %80'inde 4060'dan iyi bir performans gösteriyor ama Nvidia 4060 daha yeni, daha az güç tüketiyor, yazılımsal desteği kat ve kat iyi. Ayrıca DLSS açınca 6700XT'den ortalama %50 ile %100 arasında daha çok fps alıyorsun. Son olarak da şunu söylemek istiyorum özellikle son haftalarda işte çok boş vaktim olduğu için foruma düzenli olarak bakıyorum ve ekran kartı sıkıntısı yaşayan on insandan dokuzu AMD kartlarla sorun yaşıyor. Ha bu demek değil ki 4060 iyi bir kart... Bence isimlendirmesi yanlış 4060 kesinlikle 4050 olarak çıkmalıydı.
Gelişecektir, olacaktır bunlar ürün önerilirken düşünülmemesi gereken şeyler. Velev ki yapmadılar sen arkadaşa yeni kart hediye edecek misin ? Ben edemem çünkü. AMD yazılımsal destek konusunda İntelden bile geri kaldı İntel çıkarttığı kartların performansını neredeyse 2 kat yükseltti. DLSS 3 desteği olmazsa demişsiniz çok haklısınız ama Nvidia o yüzden öne çıkıyor zaten yeni çıkan AAA neredeyse her oyunda DLSS desteği sunuyorlar sunmadıkları oyunlarda genellikle optimize oyunlar olduğu için 8 gb VRAM ile günümüzde bile oynanabilen oyunlar oluyor. Evet RTX 4000 serisinde Nvidia çuvalladı ama bu eski nesil AMD kart alma vakti olduğu anlamına gelmiyor AMD kesinlikle 3060-3060ti veya 3070 yerine tercih edilebilecek modeller üretiyor ama güncel nesil Nvidia karta parası yetebilen bir insanın AMD almasının büyük bir ziyan olduğu düşünüyorum hala.DLSS 3'e çok değinmişsiniz. Ya oynayacağı oyunda DLSS 3 desteği olmazsa? VRAM düşüklüğünü yazılımsal olarak kapatmaya çalışan bir kart RTX 4060. RTX 4000 serisinde Nvidia bence çok çuvalladı. İnsanların tepki göstermesi lazım kartlarını almaması lazım ama maalesef böyle bir şey mümkün de değil. Yeni nesil kartlarda AMD çok daha önde bana göre. DLSS geliştiği gibi FSR'da gelişecektir. Bu saatten sonra düşük VRAM'li ekran kartı alınmaz diye düşünüyorum şahsen.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.