RTX 4060 vs RX 6700 XT

Zor bir tercih şimdi kartlara değinirsek;

6700 XT bugün ve geçmiş için daha performanslı kas gücü bakımından ve evet VRAM artısı da mevcut. Bu silahlarını gelecek oyunlarda da fazlasıyla kullanır. Ama nedir RT performansı zayıf, bu önemli değilse de kullanıcı için hiçbir teknolojik avantajı yok. FSR tek seçenek o da bu nesilde hiçbir zaman DLSS 3.0 alternatifi olamayacak.

RTX 4060 ise kas gücü vasat bir kart, biliyorsunuz RTX 4050 olacakken 4060 olmuş. VRAM 8 GB düşük ama önbelleği ve NVIDIA'nın VRAM optimizasyonu bunu uzun süre kurtarır. 12 GB'lık bir AMD karşısında o kadar da ölü değil. Uzun vadede güvenebileceği tek silah DLSS 3.0. Bunun önemini herkes zaten az çok biliyor. AMD şu anda Starfield'da yaptığı gibi "oyunlara sponsor olayım DLSS koydurmayayım" savaşını kazanamaz. NVIDIA'nın hem piyasa değeri hem de sponsorlukları çok daha fazla.

Ben ibreyi 4060'a kaydırırım çünkü çok iyi bir güç tüketimi de var ve pek tabii ki yeni nesil bir kart. Fakat ikinci el alınacaksa 6700 XT f/p olarak döver, ondan kaçış yok.

Zor bir tercih şimdi kartlara değinirsek;

6700 XT bugün ve geçmiş için daha performanslı kas gücü bakımından ve evet VRAM artısı da mevcut. Bu silahlarını gelecek oyunlarda da fazlasıyla kullanır. Ama nedir RT performansı zayıf, bu önemli değilse de kullanıcı için hiçbir teknolojik avantajı yok. FSR tek seçenek o da bu nesilde hiçbir zaman DLSS 3.0 alternatifi olamayacak.

RTX 4060 ise kas gücü vasat bir kart, biliyorsunuz RTX 4050 olacakken 4060 olmuş. VRAM 8 GB düşük ama önbelleği ve NVIDIA'nın VRAM optimizasyonu bunu uzun süre kurtarır. 12 GB'lık bir AMD karşısında o kadar da ölü değil. Uzun vadede güvenebileceği tek silah DLSS 3.0. Bunun önemini herkes zaten az çok biliyor. AMD şu anda Starfield'da yaptığı gibi "oyunlara sponsor olayım DLSS koydurmayayım" savaşını kazanamaz. NVIDIA'nın hem piyasa değeri hem de sponsorlukları çok daha fazla.

Ben ibreyi 4060'a kaydırırım çünkü çok iyi bir güç tüketimi de var ve pek tabii ki yeni nesil bir kart. Fakat ikinci el alınacaksa 6700 XT F/P olarak döver, ondan kaçış yok.

Yanlış bilmiyorsam FSR 3.0 6000 serisine çıkmayacak. 7000 serisine özel

DLSS 3.0 yazılmış sayfalarca ama DLSS 3.0'ın VRAM kullanımına etkisi düşünülmeden sadece DLSS ağbi muhabbeti yapılması ne kadar mantıklı? Zaten yetersiz bir VRAM kapasitesi ile gelen bir karta VRAM tüketimini artıracak bir özelliğin, verimli kullanıp kullanılamayacağı tartışılmadan sadece ''x2 FPS'' diye bakılması sağlıksız bir zemine itiyor. RT desen aynı hesap. Bus width muhabbetine zaten hiç girmiyorum. 128-bit veri yolu olan kart ile VRAM buffer nasıl stabil tutulacak, hele yeni nesil oyunlarda; bakıp göreceğiz. Hoş Hardware Unboxed çektiği videolarda değiniyor ama dikkate alınmıyor herhalde.

DLSS 3.0 yazılmış sayfalarca ama DLSS 3.0'ın VRAM kullanımına etkisi düşünülmeden sadece DLSS abi muhabbeti yapılması ne kadar mantıklı? Zaten yetersiz bir VRAM kapasitesi ile gelen bir karta VRAM tüketimini artıracak bir özelliğin, verimli kullanıp kullanılamayacağı tartışılmadan sadece "X2 FPS" diye bakılması sağlıksız bir zemine itiyor. RT desen aynı hesap. Bus width muhabbetine zaten hiç girmiyorum. 128-BIT veri yolu olan kart ile VRAM buffer nasıl stabil tutulacak, hele yeni nesil oyunlarda; bakıp göreceğiz. Hoş hardware unboxed çektiği videolarda değiniyor ama dikkate alınmıyor herhalde.

DLSS açınca VRAM düşmüyor mu?
Ben düşüyor diye biliyorum.

DLSS açınca VRAM düşmüyor mu?
Ben düşüyor diye biliyorum.
Normal öyle bilmeniz çünkü esasen DLSS 3.0 diye bir şey yok. DLSS 3.0 dedikleri, frame generation. Şu anki kartlarda çalışan DLSS+frame generation'a gidip DLSS 3.0 demişler. Normal olarak DLSS açtığınızda VRAM kullanımı düşüyor daha düşük çözünürlükte render aldığınız için.

Yalnız frame generation açınca VRAM kullanımı artıyor. Bazen gereksiz fazla artıyor hem de.

Normal öyle bilmeniz çünkü esasen DLSS 3.0 diye bir şey yok. DLSS 3.0 dedikleri, Frame Generation. Şu anki kartlarda çalışan DLSS+Frame Generation'a gidip DLSS 3.0 demişler. Normal olarak DLSS açtığınızda VRAM kullanımı düşüyor daha düşük çözünürlükte render aldığınız için.

Yalnız Frame Generation açınca VRAM kullanımı artıyor. Bazen gereksiz fazla artıyor hem de.

Fg, çok da iyi de değil, resmen sahte kare üretimi için yapılmış bir teknoloji, fg ile 60-65 FPS alıyorsun bir oyunda ama akıcılığı 45-40 FPS gibi kasma hissettiriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı