RTX 4060 vs RX 6750 XT

Hocam ben anlamıyorum RX 5700 XT de almıştım oda aynı böyle çıkmıştı bir de utanmadan diyorlar ki bende böyle bir parın yoktu diyorlar.

Üç tane ekran kartı sattım bir tanesinde bile yalan söylemedim hepsinde dürüstüm bir de adam da iki tane 3070 vardı 3D modeleme ve renderda kullandım diyordu yalan söylüyordu büyük ihtimalle.
Çok fazla sahtekar var evet haklısın.

Sizin için VRAM ve FPS demek güç demek çünkü ahahahah tek bildiğiniz gerçekten bunlar ve insanlara NVIDIA düşmanlığı yaymaya çalışıyorsunuz şu anda sahip olduğunuz F/P AMD kartlarınız size kısa vadede iyi gibi geliyor olabilir ama bu AMD daha FSR 3'ünü bile doğru düzgün yapıp düzeltememişken FSR 4'ten bahsediyor.
RTX 4060 bir laptop kullanıyorum, neden Nvidia düşmanlığı yaymaya çalışayım ki?
FSR 3 donanım bazlı değilken FSR 4 donanım bazlı ve donanım bazlı olduğundan dolayı sadece 9000 serisinde var. Ve ne yalan söyleyeyim harbi iyi yapmışlar FSR 4'ü.
Peki saf kas gücü ve VRAM'den daha çok (DLSS ve FG'ı boşver o iki tarafta da var) ne etkiliyor ki oyun performansını?

Ben zeka > güçe inanırım. AMD güçlü olabilir ama bu bir yenilik değildir güç TDP ve sıcaklık değerlerine özen göstermeksizin zaten olabilecek bir şey ama teknoloji zekanın bir ürünüdür NVIDIA bunu çok iyi bir şekilde yapıyor şu anda fiyatlar kazık gibi geliyor diye NVIDIA'dan uzak durmayı seçiyorsunuz. Ama uzun vadede NVIDIA'nın bu yaptığı teknolojiler çok net bir şekilde kendini göstermeye başlayacak.
Sıcaklık olarak AMD daha iyi, piyasada tek bir kötü AMD model yok bakarsan ancak Nvidia'nun Windforce'undan tut Ventus'a kadar oldukça fazla sorunlu modeli var. Tabii burada suç RTX kartlardaki GPU değil ancak niye o kadar "TDP'ye ve sıcaklığa önem veren" Nvidia böyle modellerin çıkmasına bir şey demiyor sence? Ayrıca zeka > güç derken Nvidia Broadcast vs mi çok iyi yapıyor Nvidia'yı?

Sistem özelliklerim:
R5 5500.
16 GB RAM.
MSI MAG A5000n 500+80 PSU.
Gigabyte A520 m-h anakart.

AMD'yi hiç sevmiyorum ama RX 6750 XT'nin 12 GB olması beni RX 6750 XT'ye itiyor. Diğer yandan ben çoğunlukla Witcher 3 oynuyorum Witcher 3'te NVIDIA optimizasyonlu bir oyun. Sizce hangisini almalıyım?

Ben 9K'ya 3 ay önce sıfır aldım 4060'ı ama şu an 50 serisi çıktı ve bence artık alınmamalı 4060 çünkü en düşük fiyat 13.500TL o da dandik model. Kullanım açısından rahat bir kart diyebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı