RTX 4060'tan RTX 4070 veya 5060 Ti 16 GB'ye geçilir mi?

AMD ile ilgili bir sorunun yoksa kesinlikle 7800XT alabilirsin 2K için oldukça yeterli bir kart 4070 bence gereksiz 4070 s veya 4070 Ti düşünülebilir fakat o fiyatlara da 7900XT var ve 7900XT dediğimiz kart 4K ultrada 60FPS oynatan bir kart ayrıca bende 7800XT kullanıyorum tek sorunu biraz ısınıyor hava akışı iyi bir kasa gerekli ve 1080p darboğaz oluyor bilgin olsun.
Darboğaz konusuda bilgi sahibiyim. Bu sebepten 2K monitörede bütçe ayırdım. Kasam Xigmatek Aqua Elit. Görsele önem verdiğim için parça kalitelerim yüksek hocam. Hava akışından bir sorun yaşamam. Fikrin için teşekkür ederim.

Saf güçte önde olmasına rağmen DLSS gibi konulardan dolayı geri düşer mi? arada fiyat farkı çok az olursa 5060TI daha mantıklı olmaz mı?

Hocam bütçe max 23-25 k civarına çıkarabilirim çünkü monitörde değiştirmem gerekecek.
Valla hocam ben 25k civarına 4070 S almıştım 5 6 ay önce ama şuanda 5000 serisi çıktığından 4000 serisi kartların üretimi durmuş sanırsam bu yüzden fiyatları pahalı olabiliyor. Araştırın eğer arada sadece 2 3 k fark varsa 4070 S alın kart güçlü 1440p'de üzmez ama Amd'nin yeni kartları nasıl olur onu da bilemiyorum güçlü çıkarlarsa onlar da alınabir bekleyip beklememek size kalmış. Ama şimdi baktım da 4070 S en ucuz 27 28k'ya bulunuyor bence siz ya 9000 serisini bekleyin ya da 7800 XT alın geçin o da üzecek bir kart değil.

9060xt 4070 gibi bir ekran kartıyla kapışamaz 7800XT de aynı şekilde.
7800 XT kapışır 4070 S gücünde neredeyse. 9060 XT ne kadar güçlü olur bilemiyorum bence de 4070 S kadar güçlü olmayacak. En iyi seçenek bence 7800 XT şuanda çok fiyat performans çünkü.

Valla hocam ben 25k civarına 4070 S almıştım 5 6 ay önce ama şuanda 5000 serisi çıktığından 4000 serisi kartların üretimi durmuş sanırsam bu yüzden fiyatları pahalı olabiliyor. Araştırın eğer arada sadece 2 3 k fark varsa 4070 S alın kart güçlü 1440p'de üzmez ama Amd'nin yeni kartları nasıl olur onu da bilemiyorum güçlü çıkarlarsa onlar da alınabir bekleyip beklememek size kalmış. Ama şimdi baktım da 4070 S en ucuz 27 28k'ya bulunuyor bence siz ya 9000 serisini bekleyin ya da 7800 XT alın geçin o da üzecek bir kart değil.
Peki hocam NVidia'ya alıştık. Apple ekosistemi gibi güncellemeler geliyor herşey çok basit. AMD'de güncelleme işleri bu kadar basit ve sürekli gelen bir durum mu? Siz deneyimli kullanıcılar olarak AMD kartlarınıza sürekli güncellemeler geliyor mu?

Darboğaz konusuda bilgi sahibiyim. Bu sebepten 2K monitörede bütçe ayırdım. Kasam Xigmatek Aqua Elit. Görsele önem verdiğim için parça kalitelerim yüksek hocam. Hava akışından bir sorun yaşamam. Fikrin için teşekkür ederim.
Zaten 2k kullanırsanız darboğaz yaşamazsınız. Ben 4070 S ile r5 5500 kullanıyorum monitör 1440p olduğundan çok zorlanırsam da DSR açıp karta yük bindirerek sorunu çözüyorum. Native 1440'ta da iyi performans veriyor zaten. İşlemciniz çok düşük değilse problem olmaz.

Vallahi hocam ben 25k civarına 4070 s almıştım 5 6 ay önce ama şu anda 5000 serisi çıktığından 4000 serisi kartların üretimi durmuş sanırsam bu yüzden fiyatları pahalı olabiliyor. Araştırın eğer arada sadece 2 3 k fark varsa 4070 s alın kart güçlü 1440P'de üzmez ama AMD'nin yeni kartları nasıl olur onu da bilemiyorum güçlü çıkarlarsa onlar da alınabir bekleyip beklememek size kalmış. Ama şimdi baktım da 4070 s en ucuz 27 28K'ya bulunuyor bence siz ya 9000 serisini bekleyin ya da 7800 XT alın geçin o da üzecek bir kart değil.

7800 XT kapışır 4070 s gücünde neredeyse. 9060 XT ne kadar güçlü olur bilemiyorum bence de 4070 s kadar güçlü olmayacak. En iyi seçenek bence 7800 XT şu anda çok fiyat performans çünkü.

9060XT yeni nesil falan ama kart 128 bit 2K da işlemesi biraz düşük olur 7800XT 256bit artık neredeyse 4K'da 120-130FPS veren kartlar çıkmaya başladı hal böyleyken 256 bit altındaki kartlar bana pek mantıklı gelmiyor tabii ki yine de tercih meselesi.

Peki hocam NVidia'ya alıştık. Apple ekosistemi gibi güncellemeler geliyor herşey çok basit. AMD'de güncelleme işleri bu kadar basit ve sürekli gelen bir durum mu? Siz deneyimli kullanıcılar olarak AMD kartlarınıza sürekli güncellemeler geliyor mu?
Ben Rx 6600 kullanıyorken geliyordu da ben yapmıyordum çok da eksisini görmedim dakika başı güncellemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Yazılımıyla alakalı tek şikayetim Alt + R kombinasyonu ile açılıyor ama bu tuşlara basmadığım zamanlarda da açıldığı oluyordu. Bazen o kadar sık yaşadım ki bu sorunu deli etti beni. Uygulama içinin Nvidia'dan farkı yok rahat kullanması ama benle mi alakalı bilmiyorum bir süre sonra uygulama açılmıyor hata veriyor silip yüklemek ya da driverları auto detect yapıp sitesinden güncellemek gerekiyor uygulamanın tekrar açılması için. Niye böyle saçma sorunları var bilmiyorum ama Amd kartlar çok fiyat performans oluyor o yüzden param olmasaydı ben de 7800 XT alırdım ki başlarda onu almayı düşünüyordum zaten.

7800 XT niye alınacak kart değil hocam? 16 gb Vram olması baya iyi bence uzun süre idare eder. Zorunlu RT olayı biraz bozuyor tabii de kart yine de baya fiyat performans. Arkadaşın bütçesi varsa tabii 9070 XT veya 9060 serisini beklemesi iyi olur ama 7800 XT alsa çok üzülmez bence.
AMD'nin bile destek kestiği bir kartı almam ve aldırmam. Aynı serideki PS5 çipine FSR4'ü verebiliyor. Demek ki bu kartları silmiş. Asla alınmamalı eski seriler.

2k ya geçmek istemiyorsan kal 4060da değmez. 2k geçem diyorsan 9060xt 16 GB'ına yönel.
Haziran gibi bu kart çıkacak gibi duruyor ve 5060TI'dan 2 3bin TL kadar daha ucuz olacak gibi. Tüm dostlarında yönlendirmesiyle hazirana kadar bekleyip bu 9060XT ile kıyasladıktan sonra almamı gösteriyor. Teşekkürler arkadaşlar hepiniz oldukça destek oldunuz.

AMD'nin bile destek kestiği bir kartı almam ve aldırmam. Aynı serideki PS5 çipine FSR4'ü verebiliyor. Demek ki bu kartları silmiş. Asla alınmamalı eski seriler.

Performans olarak 9060XT'ye göre iyidir büyük ihtimalle dediğinizde bir yanlışlık yok fakat 5060 Ti 7800XT'ye göre %17 daha düşük kalıyor performansta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı