RTX 4060'tan RTX 4070 veya 5060 Ti 16 GB'ye geçilir mi?

Geçen gün Bloodborne'a gireyim dedim, oyun o kadar eski ki HDR açınca bile sapıtıyor. PC'de emülatör ve PS4 daha iyi performans gösteriyor artık maalesef. Sistem güncellendikçe BB uyumsuz hale geldi.
İlk 1 saat gözünüz ağrıyor sonra alışıyorsunuz. Keşke emulator çıksada girebilsek bir kişi yapıyordu lakin SONY dava etti ve çalışmaları sonlandırdı.

Son düzenleme:
Güncelleme gelebilir. FSR4 getirmeleri gerekir, bu kartlar eski değil. Bunların yaptığını NVIDIA bile yapmadı hiçbir zaman. Çünkü günümüzde AI konuşuyor. 7800XT hiçbir teknolojisiyle öne geçemez, ancak saf performansla bir şeyler yapabilir. Günümüzde çok etkisi olan bir şey değil maalesef.

Ayrıca PS5 Pro dediğiniz cihazda RDNA2 var, bildiğin RX 6800'e denk geliyor, 7000 serisini bile geçtim. Ortada özel olan bir durum yok, mimari bile aynı.

Günümüzde etkisi yok ama olması gereken o. Sahte kare yerine gerçek güç satıyorlar ki aslında olması gereken bu. Nvidia 3 nesildir kendi kartına özel teknolojiler satıyor Amd FSR 4'e kadar olan tüm FSR teknolojilerini diğer kartlara da verdi. Gtx 1050 Ti gibi ölü kartları bile bir süre daha yaşattı. 20k gibi bir fiyata 16 gb Vram + böyle bir güç vermesi o kartı baya iyi yapıyor ki zaten Amd kartların tercih edilmesinin tek sebebi F/p olması. Zamanında 6k'ya Rx 6600 aldım o kartla 1440p Gow RE4 gibi oyunları oynattı Space marine 2 bile oynadım. PS5 Pro teknolojisi nasıl çalışır bilemem belki RDNA2 de olsa ona göre FSR 4 çalıştırması için birşey koyuyorlardır. O kısmını bilmiyorum o yüzden birşey diyemem.

FSR gelsene ne bloodborne hala 30fps.😏 Bir şekilde oynatıyor gelmesi şart değil Xboxda var karıncalama inanılmaz fazla oluyor.
PS4 sürüm oyunlarda böyle oluyor sanırsam. Ama PS4 de olsa performans ayarı seçince 60 Fps olması gerekiyor. Bloodborne performansta bile 30 ise o daha komik çünkü aynı şekil PS4 oyunu olan 2018 gow bile performansta 60 Fps çalışıyor.

Günümüzde etkisi yok ama olması gereken o. Sahte kare yerine gerçek güç satıyorlar ki aslında olması gereken bu. Nvidia 3 nesildir kendi kartına özel teknolojiler satıyor Amd FSR 4'e kadar olan tüm FSR teknolojilerini diğer kartlara da verdi. Gtx 1050 Ti gibi ölü kartları bile bir süre daha yaşattı. 20k gibi bir fiyata 16 gb Vram + böyle bir güç vermesi o kartı baya iyi yapıyor ki zaten Amd kartların tercih edilmesinin tek sebebi F/p olması. Zamanında 6k'ya Rx 6600 aldım o kartla 1440p Gow RE4 gibi oyunları oynattı Space marine 2 bile oynadım. PS5 Pro teknolojisi nasıl çalışır bilemem belki RDNA2 de olsa ona göre FSR 4 çalıştırması için birşey koyuyorlardır. O kısmını bilmiyorum o yüzden birşey diyemem.
Ben araştırdığım için konuşuyorum FSR4'ü zaten Sony ile ortak geliştirdi AMD ve üzerine koyarak ilerliyor şu an ama bunu eski kartlarına getirmemesi sinir bozucu. Bence de saf performans önemli olmalıydı ama "böyle olmalı" dediğin yani böyle yapan bir firma bile başka bir noktaya gitti, onlar da saf gücü terk ettiler ve AI tabanlı sistemlere geçtiler. Madem doğruydu, geçmesinlerdi. Onların yanlış yaptığını kabul edip başka yola girdikleri bir şeyde ben neden eski eski teknolojisini satın alayım ki?

Emülatör dava falan yemedi, Sony zaten emülatöre karşı bir firma değil.

Yanlış hatırlıyormuşum o zaman.

PS4 sürüm oyunlarda böyle oluyor sanırsam. Ama PS4 de olsa performans ayarı seçince 60 FPS olması gerekiyor. Bloodborne performansta bile 30 ise o daha komik çünkü aynı şekil PS4 oyunu olan 2018 GoW bile performansta 60 FPS çalışıyor.

Remastered yapıp tekrar satacak.😎

Neyse nintendoyu gördükten sonra gene sonyede şükür.

Yanlış hatırlıyormuşum o zaman.

Remastered yapıp tekrar satacak.😎

Neyse nintendoyu gördükten sonra gene sonyede şükür.
Harbiden öyle. Adamlar doymuyor millete dava açtıkları yetmezmiş gibi oyunlarına da deli zam yaptılar sırf bu yüzden yakında 80 90 dolar oyunlar görürsek şaşırmamak lazım. Sony gerekli şeylere remastered yapsa ben okeyim de Days Gone'a remastered yapmak nedir arkadaş oyun harika görünüyor zaten daha ne kadar üste çıkabilir? Gow 2018'e remastered at mesela PS5 sürümü olsun oyunun ki kalite modunda da 60 Fps alabilelim. PS5 gibi bir aletle 2018 oyununu performans ayarda oynamak zorunda kalmak saçmalık. Bloodborne ve Gow en baş remastered alması gereken oyunlardı ama en son alacak gibi duruyorlar.

Harbiden öyle. Adamlar doymuyor millete dava açtıkları yetmezmiş gibi oyunlarına da deli zam yaptılar sırf bu yüzden yakında 80 90 dolar oyunlar görürsek şaşırmamak lazım. Sony gerekli şeylere remastered yapsa ben okeyim de Days Gone'a remastered yapmak nedir arkadaş oyun harika görünüyor zaten daha ne kadar üste çıkabilir? Gow 2018'e remastered at mesela PS5 sürümü olsun oyunun ki kalite modunda da 60 Fps alabilelim. PS5 gibi bir aletle 2018 oyununu performans ayarda oynamak zorunda kalmak saçmalık. Bloodborne ve Gow en baş remastered alması gereken oyunlardı ama en son alacak gibi duruyorlar.
Xbox dan bir tane hanımefendi vardı Sony Playstation tarafına transfer oldu. O hanımefendi geldikten sonra Sony çok değişti.

Şu PS4/PS3 gibi sistemlerin bir süre sonra çöpe dönüşmesi bence daha sinir bozucu bir durum. İşletim sistemini koruyorlar, tersine mühendislikten korkuyorlar okey anladık da gidip içine Ubuntu kurup Netflix izleyeyim bari, boşuna silikon israfı gibi duruyorlar.

Şu PS4/PS3 gibi sistemlerin bir süre sonra çöpe dönüşmesi bence daha sinir bozucu bir durum. İşletim sistemini koruyorlar, tersine mühendislikten korkuyorlar okey anladık da gidip içine Ubuntu kurup Netflix izleyeyim bari, boşuna silikon israfı gibi duruyorlar.
Vallaha o dediğin sistemler bence PS5 den iyi. En azından özel oyunları falan var. 30 fps falan ama arkadaş PS5 hiç bir şey yok. Tek artısı kasmıyor donmuyor.

Merhaba dostlar, ASUS ProArt 4060 ekran kartı kullanıyorum. 3 fanlı görseli çok güzel bir kart. 1080p monitörde neredeyse her oyunda ultrada oyun oynatıyor fakat 8 GB VRAM ileri sorun çıkaracağını biliyorum. Son bir vuruş yapıp daha uzun ömürlü olacak bir kart alıp bir süre upgrade işini bırakacağım ama karar veremedim. RTX 4070 çok pahalı ciddi fark vermem gerekiyor. 5060 Ti 16 GB ile arasında 7bin fark koyarak alabiliyorum ama değer mi fark bilmiyorum. Daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadım ama bu paralara 7800XT var. Değer mi bilmiyorum. Fikirleriniz benim için değerli. Performans farkı çok olmaz 4060'ta kal bu fiyatlara derseniz onu da yapabilirim. Söylemeyi unuttum. Ekran kartında 3 fan olması benim için şart çünkü kasanın görseli hoşuma gidiyor. Benim de ufak bir tuhaflığım bu. Teşekkürler.

Konu zaten bitmiş ama 5060 Ti 16 GB MFG ve DLSS4'e sahip.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı