RTX 4070 10 yıl boyu idare eder mi?

Aslında sadece kas gücü olarak ele alınmamalı. Bugün FSR ve DLSS gitgide yaygınlaşıyor. İster istemez özellikle FSR eski nesil mesela GTX10 serisi, RX4xx serisi kartların dahi bir nebze ömrünü uzattı. Ama yine dediğim gibi 10 sene teknoloji için çok çok uzun bir süre.
Bir de konsol örneğinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü onların donanımları hep sabittir ve oyunlar o donanıma göre hazırlanır. Ancak PC'de oyun yapılır test edilir ve min. donanım gereksinimleri belirlenir. Tabii çok oyunculu oyunlarda bu farklıdır ve istisnadır.

Bu öznel bir soru, 10 yıl sonra bugün yapacaklarını yaparsan değil 10 yıl kart bozulana kadar götürür. Yok amacım bugün yaptıklarım değil, yeni oyunları 4K'da Ultra ayarlarda X kare oynamak ise 1 nesil taş çatlasın 2 nesil çıkana kadar vaktin var, ondan sonra ayar kısmaya başlarsın. Ha yok ayar takıntım yok benim diyorsan bu nesil konsollara çıkacak oyunların hepsini bilgisayar tarafında bir şekilde oynarsın. Bu arada bu cevap her ekran kartı için geçerli (4K Ultra kısmı hariç).

Ben videoya göre yorum yapmıyorum. Kartın gücü GTX 750 Ti gibi ekran kartına denk. Sen gelmişsin GTA 5'i rahat oynatamaz diyorsun. GTX 750 Ti oynatabiliyorken neden GTX 470 oynatmasın? Zor durumda kalıp konuyu başka yere çeviriyorsun.
Konuyu başka yere çekmek değil GTX 470 37 fps almış **videoya göre** 4K GTX 1050 alamıyor o kadar fps mesele burada.

Rahat oynattığını kim söyledi ki size? 30 FPS benim için rahat değil mesela.
Hadi 4 k olmasın onun altındaki ayarlarda 60 civarı oynatıyor.

1080ti nerdeyse 7 senelik kart ve 3060 dengi diyebiliriz. Eskisi gibi ultra da 60 fps oynamayı kafaya takmazsanız daha düşük ayarlar da 10 yıl boyunca 60 fps oynayabilirsiniz. 760'ın bile kaç senedir önerilen gereksinim koltuğunda oturduğunu düşünürsek ihtimal çok düşük değil ama şuan yeni nesil konsollar geldiğinden gereksinimler ne yöne kayacak bilmiyoruz.

Konuyu başka yere çekmek değil GTX 470 37 fps almış **videoya göre** 4K GTX 1050 alamıyor o kadar fps mesele burada.

Hadi 4 k olmasın onun altındaki ayarlarda 60 civarı oynatıyor.
Gta V’yi 6700 XT ile rahat oynanmayan durumlar oluyor, eski sistemlere daha uygun bir oyun. Hala benchmark yapılıyor GTA V ile.

GTA V'yi 6700 XT ile rahat oynanmayan durumlar oluyor, eski sistemlere daha uygun bir oyun. Hala benchmark yapılıyor GTA V ile.

AMD'nin performansının bu derecelere gelmesinin sebebi DirectX 12 olduğundan eski DirectX 11 oyunlarında NVIDIA'dan düşük FPS veriyor veya sıkıntılı çalışıyor.

AMD'nin performansının bu derecelere gelmesinin sebebi DirectX 12 olduğundan eski DirectX 11 oyunlarında NVIDIA'dan düşük FPS veriyor veya sıkıntılı çalışıyor.
Evet, bütün oyunlar olmasa da DX11 problemi var AMD kartlarda. Çözülmesi gerekiyor ama Api terk edildiği için pek sallamıyorlar sanırım.

Evet, bütün oyunlar olmasa da DX11 problemi var AMD kartlarda. Çözülmesi gerekiyor ama API terk edildiği için pek sallamıyorlar sanırım.

Hem terk edildi hem de DirectX 12 ve Vulkan AMD'nin kaynak kodlarını kullanıyor. Bu yüzden zaten avantajlı olan AMD uyumluluk ile uğraşıp FPS kaybı yaşamak istemiyor. NVIDIA da başta DirectX 12'deki AMD'nin avantajını dikkate almadığı için şu anki senaryo da NVIDIA kaba güç de daha iyi olsa da oyunlar da aynı performansını hatta daha kötüsünü veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı